kullaniyorum su an elimde 2 sise var.bir tanesini cok once almistim, digerini gecenlerde aldim. avon urunu surekli bir kaldirip bir geri getirdigi icin madem seviyorum yedekleyeyim dedim. eski sisedekinin kokusu ve kaliciligi daha guzel, yeni olanin biraz kalicigindan kismislar ve acilis notasi biraz degismis gibi geldi ama 10 dk sonra kokular alt notalarda benziyor. baharatli bir kis kokusu ama aklina sekerli ve boğucu bir koku gelmesin. calvin klein euphoria'ya muadil gostermisler ama alakasi yok bence o biraz daha tatlilik iceriyor bu daha vanilya ile karışık odunsu bir koku bana göre. kaliciligi fena değil 5-6 saat tende kalıyor, kıyafetteki kalıcılığı çok daha yüksek tabi. denemeden almanızı önermem çok farklı ve muadili olmayan bir koku o yüzden her zevke hitap etmiyor.
Kızlar harikasınız ya çok güzel açıklamışsınız alacağım sanırım. Ben de şekerli ve çok ağır kokuları sevmem. Şuan celebre kullanıyorum avonun. Bir de calvin klein in2u parfümü var dönüşümlü sıkıyorum bunları. Ordan anlayabilirsiniz belki parfüm zevkimi. Günlük olarak orta kalıcılıkta baymayan ve çakma olmayan bir koku arıyordum. Pudralı vanilyalı odunsu kokuları severim. Parfümü bir yerde deneme şansım yok malum avon. Ama bi alıp deneyeceğim bakalım. Teşekkür ederim <3
A2 hakli gercekten farkli bir koku, cok yaygin degil. Ben de pudrali, hafif tatli odunsu kokulari severim. Surrender a vanilyali demisim ama icinde vanilya yokmus o kremsilik amber, paculi birlesiminden geliyor sanirim. Bu arada fragrantica.com'dan icindeki notalara bakip sevdigin kokularin alt notalariyla karsilastirabilirsin suslucum, ben neyi sevdigimi o sayede kesfetmistim hangi kokulari seviyorsam hep alt notalarinda benzer kokular kullanilmis oluyor tavsiye ederim. celebre ve in2u kullanmadim ama in2u da acilista narenciyelerle baslayip amber ve vanilyayla bitiyormus o acidan surrenderle benzer olabilirler belki.
celebre: Üst notalarda siklamen, meyveli notalar ve biber bulunur; Orta notalarda şakayık, frezya, yasemin, beyaz manolya ve müge; Taban yani alt notaları sandal ağacı ve sedirdir.
surrender: Üst notalarda sicilya bergamotu, İtalyan mandalina ve Çin çayı; Orta notalarda gül, egzotik çiçek notaları ve kaşmir tahta bulunur. Taban notaları paçuli, kehribar ve misktir.
in2u: Üst notalar: frenküzümü yaprakları, Sicilya bergamutu, greyfurt suyu
Orta notalar: şeker orkidesi, beyaz kaktüs
Alt notalar: kırmızı sedir ağacı, neon amber, vanilya suflesi
süslü ben hiç anlamıyorum, beğenir miyim ya da hangi kokulara bakmalıyım yorumlar mısın sence rica etsem :)
tamam süslü ben kesinlikle alacağım. migrenim var da ağır kokular kullanamıyorum o yüzden bu kadar inceliyorum. beğenmezsem veya baş ağrısı yaparsa anneme veririm artık :) teşekkür ederim çok.
Alt notalarda kremsi kokuları seviyorsun demek ki süslücüm. Amber, sedir, sandal ağacı gibi kokular parfümü çok farklı yerlere taşıyor vanilya paculi gibi ek kokularla biraz kadınsılaşıyor. meyveli şekerli ortalama bir parfüm olacakken daha farklı şık bir hale getiriyor. Orta notalarda çiçek, üst notalarda bergamot, portakal çiçeği gibi kokuları seviyorsun anladığım kadarıyla. Çiçek tercihi zevk meselesi biraz yasemin, orkide, frezya ortalama herkesin sevdiği çiçekler içinde bu kokular varsa seversin. Gül, menekşe, hanımeli ya da yeşil bitki kokuları biraz daha baskın kokular herkes sevmiyor. Eğer surrender beğenmezsen kotondakileri de mutlaka denemeni tavsiye ederim orada zevkine göre uygun fiyatlı güzel kokular bulabilirsin. Şekerli kokuların muadili olanlardan bahsetmiyorum ama internetten koku içeriklerini beğendiklerini not alıp mağazada deneyebilirsin.