avrupalı insanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyor?

liseden bir arkadaşım var. şimdi 30 yaşında, kocası avusturyalı. instagramına bir baktım. hikaye paylaşmış. 5-6 sene önceki eski sevgilisi bunların yaşadığı şehre gelmiş, beraber kadeh tokuşturuyorlar. eski sevgilisi, kocası ve kendisi. bu kafa rahatlığına nasıl ulaşılır? ben de böyle rahat, kıskanç olmadan yaşamak istetim.

1. Kimse kimseye mecbur degil cunku. Burda herkes genelde evlenmeden birlikte yasiyor. Insanlari devlet birbirine mecbur etmiyor, birbirlerini sevdiklerini icin birlikteler. Hos bosanmak isteseler bile tek tarafin istemesi yetiyor, surunmuyorsun.

16 haziran 2021 14:36

2. benim alman arkadasimin annesi arkadasimin babasini liseden eski sevgilisiyle aldatip bosadi. eski sevgilisiyle evlendi. arkadasima ve kardeslerine soralim nasil oluyormus, bosversene.

16 haziran 2021 14:43

3. Kuzey avrupalı sevgilim oldu ve gayet kıskançtı. Genellemek yanlış.

16 haziran 2021 14:56

4. Eski komşu teyzenin dediği aklıma geldi. "Onlar domuz yedikleri için kıskanç değiller" jajajajahaha aklıma geldikçe gülüyorum.

Medeniyet desen değil ya. Ben çok özgürlükçü bir kadınım 30 yaşındayım ama bunu yapmam. Bilemiyorum.

16 haziran 2021 14:57

5. Bu tip olaylar turkiye'de de oluyor. Gecen burda da sorusu acildi eski sevgilisiyle gorusen bir cok kisi de gorusuyorum diye yanit dondu. Siz gormemis olabilirsiniz ama oluyor. Avrupa'da da dusundugunuz kadar yaygin degil. Bir de fotografin arka planini bilmiyorsunuz. Benim de eski sevgilim ve onun simdikiyle esiyle fotografim var mesela bir dugunde cekilmis gayet samimi. Kadinin bizden haberi yok. Yuz yil once yasanmis bir sey oldugu icin bahsetmemis sanirim eski sevgilim. Ortak tanidiklarimizin dugununde ayni masaya denk geldik zaten kendisi is nedeniyle de surekli gordugum icin garipsemedim. Oyle yani ne sartlarda o fotograf cekildi onu da bilemezsiniz.

16 haziran 2021 15:20

6. Ben de eski erkek arkadaşımla hala görüşürüm, bebeğim doğduktan sonra evimizde ziyarete de geldi, eşimle de gayet medeni şekilde sohbet ettiler. Eski erkek arkadaşımla güzel bir dostluğumuz var, kendisi daha sonra yurt dışına taşındı zaten artık yüz yüze görüşemiyoruz ama hala birbirimizin hatrını sorarız. İnsanlar eski-yeni diye kategorize edilmezler benim için, bir zamanlar güldüğüm eğlendiğim insanla arada bir sorun yoksa görüşmemem için hiçbir sebep yok ve eğer siz kendinizden eminseniz, ortada pürüz, soru işareti kalmıyor.

16 haziran 2021 16:05

7. ilişkileri o kadar ezbere yaşıyorsunuz ki algılayamamanız normal. sevgili = kıskanır kısıtlar, eski sevgili = düşman olunur asla görüşülmez. böyle bi dünya yok. insan ilişkilerinde 2 kere 2 her zaman 4 etmez. o kadar dar bir bakış açınız var ki insanlar sizin kalıplarınıza uygun yaşamıyor diye godoş gavat keh keh keh diyorsunuz anca. hadi diyelim size uymuyor, bana ne deyip kafanızı çevirin? bunu bile beceremiyorsunuz. sokakta milleti azarlayan çomar dayılar gibisiniz valla.

16 haziran 2021 18:30

8. @a13, beni yanlış anladınız. ben de böyle olmak istiyorum, rahat olmak ve kıskanç olmamak istiyorum dedim sorumda.

16 haziran 2021 18:43