aylık küçük bir geliriniz olsa biriktirir misiniz harcar mısınız?

yeni mezun bir öğrenciyim henüz işim yok. ayda 1200 lira ek gelirim var (yıllık yaklaşık 15k yapıyor). bu durumda bu parayla napardınız nasıl harcardınız? hiç dokunmadan biriktirmek mantıklı mı? (altın şeklinde)

1. süslü manyak mısın? 1200tl di mi yanlış yazmadın

29 temmuz 11:50

2. bu arada farkındayım 1200 tl hiçbir şey ama yeni mezun olunca da düşündürüyor.

29 temmuz 11:50

3. Tek gelirin mi bu

29 temmuz 11:52

4. evet şimdilik tek gelirim. öyle olduğu için en mantıklı nasıl değerlendirilir, başkaları ne yapmayı düşünür diye merak ediyorum

29 temmuz 11:54

5. Is bulma ihtimalim yok mu? Parayı biriktirip egitime falan katılırdım

29 temmuz 12:05

6. 30 yaşında bir ablan olarak yazacağım. Ben mezun olup çalışmaya başladığımda ekonomi bu kadar kötü değildi ama yine de bana da çevrem " hayatını uaşa gençken yenir gençken gezilir amaan " diyordu. Ben 3-4 sene avel avel gerçekten harcadım. ( çok pişmanım) annem o dönem bana gel kredi çek biraz yardım edelim 1+1 bi ev al sonra satar büyük alırsın vs diyordu ( o yıllarda mümkündü) ay ben gezicem ev beni gezdirmez deyip fiesta araba aldım. Aynı paraya 1+1 daire alırdım. Sonra pandemi patladı olanlar oldu. Akılsız kafam dedim başladım birikime. Ama öyle atla deve değil ayda 1 gram altın ayda 3 gram altın. Zamanla 5 gram 6 gram. Geçen hafta borçsuz kredisiz 1 milyon 800 bine araba aldım. Çevremdeki herkes ailem yardım etti sanıyor ama benim o aldığım 1-2 gram altın 3-4 senede kendini katladı. Eline geçen ne olursa olsun en az %40ını biriktir. Dolar al, euro al tl eriyor diyorsan günlük faize koy. 1 liran olmadan 2 liran olmayacak. Ben 6-7 sene önce annemi dinleseydim şimdi mis gibi evim olurdu. Evet bu yaşlar geri gelmeyecek evet ekonomi çok kötü evet birikimle ev almak hayal ama yarın ne olacağı hiiiç belli değil.

29 temmuz 12:06

7. çalışan annelerin çocuklarına bak günlük 1200'den aşağı kazanmazsın. kuzenim 2 ayda 50 civarı kazandı.

29 temmuz 12:25

8. Tek gelirim bu olsa ailemin yanında yaşıyosam çalışmıyorsam ben de bir ay altın bir ay ppf bir ay bi hisse falan takılırdım. Tüm yumurtaları aynı sepete koymamak lazım.

29 temmuz 12:46

9. Paranın kendisine ihtiyacın olmayacaksa kenara at. Yani diğer ihtiyaçlarını ailen karşılıyor muhtemelen

29 temmuz 14:51

10. Dolara çevirip yıl sonunda fiziki altın alabilirim. Ama arkadaşlarımla görüşüyorsam o para kalmaz yani harcarım gider. 1200 lira için çok kasmam ya kusura bakma ama 15kyı çok rahat 2-3 haftada kazanabilirsin.

29 temmuz 15:21