böbrek rahatsızlığı bulunan kedi sahibi süslüler hangi mamaları kullanıyor?

benim deneyimlerim: brit care: severek yiyor ama tüy dökümünü artırıyor proplan somonlu:  tüyleri eh işte ama sanki keçi gibi kaka yapıyor kaka kıvamı normal değil nd urinary quinoa: tüy dökümünü feci azaltıp parlatıyor bariz ama kedim çok severek tüketmiyor onun için üzülüyorum öyle olunca da bu arada mamanın kokmasını bi kriter olarak görmüyorum artık çünkü içeriğinde %20-25 et bulunan mamalar benim gördüğüm zaten hep kokuyor yapacak bi şey yok başka üriner mama da bulamıyorum kedime son proplan skandalından sonra şu an brit care vardı 2 kg o paketi veriyorum şu an için ama ndye döneceğim sanırım. onun da kilosu 167 tlye geliyor en ucuz yerden alırsam. biraz fazla ama başka seçenek göremiyorum siz ne yapıyosunuz

1. Süslü böbrek derken böbrek yetmezliği değil de taş ve kristal diyorsun sanırım? Özel mama kullanman gerekiyor, ilaçlı cd veya sd mama, üriner sisteme özel olanlar. Sadece kliniklerde satılır. Proplan royal canin hills unique ve benim en beğendiğim virbac. Bunlardan birinin özel mamasını kullanmalısın, veteriner hekime danışarak tabii ki.

Benim kedimin böbrek yetmezliği ihtimaline karşın biz renal mama kullanıyoruz kd mama diye geçer. Proplan kullanıyorduk virbac'a geçtik.

Yetmezlik değil de taş kristal olan arkadaşlarım üriner mama kullanıyor sd veya cd duruma göre

16 temmuz 2022 00:38

2. Süslü hayır böbrek yetmezliği teşhisi konuldu tedavi gördü reçete mama kullandı bir süre. Tedavi sonrası üriner mamayla beslenmesi gerektiği söylendi, reçete mama kesildi. Doktor kontrolünde gerçekleşti hepsi

16 temmuz 2022 00:41

3. Böbrek yetmezliği kronik değildi akuttu

16 temmuz 2022 00:42

4. Eğer klinikten gerekmiyorsa sanabelle'in de var üriner maması.

16 temmuz 2022 00:44

5. Virbactan memnun musunuz peki tüyleri için özellikle? Fiyatı ne durumda? Yalnızca veterinerden mi temin edebiliyoruz, öyle herhalde

16 temmuz 2022 00:46

6. Sanabelle benim de merak ettiklerim arasında. Et oranı gayet iyi. Hem ulaşılabilir hem de fiyatı makul. Fakat kullanmış deneyimi olan var mıdır?

16 temmuz 2022 00:47

7. Sanabelle önermem pek. Kedime daha iyi mama almak isterim. Virbac 3 kg 460 TL idi ama zam gelebilir her an. Virbac'ın reçeteli olmayan maması da var ama onlar da sadece kliniklerde satılıyor. Bence alabiliyorsanız virbac alın eğer ilaçlı mamaya gerek duymuyorsa hekim. İlaçlı mama gerekiyorsa da yine virbac veteriner serisinden hekimin uygun gördüğü olabilir. Virbac olmazsa da nd royal canin hills'ten şaşmayın (proplan da iyidir ama son skandaldan sonra ben markaya güvenmem).

16 temmuz 2022 00:54

8. Proplana ben de tövbe ettim bir daha asla güvenemem kedimin sindirimine de çok iyi gelmemişti zaten. Virbacı bir sonraki veteriner ziyaretimde getirtebilir miyiz diye soracağım, onlarda felicia ve advance var sadece malesef. Çok teşekkür ederim cevap için

16 temmuz 2022 01:01

9. Başka kliniklere de sorabilirsiniz her klinikle anlaşmalı değillerdir

16 temmuz 2022 09:28

10. royal canin - veterinary diet serisi - üriner kullanılmalı diye biliyorum.

16 temmuz 2022 15:23