böyle bir ilişkide ne yaparsınız?

23 yaşındayım, sevgilim 24 yaşında. o okulu bir sene uzattığı için beraber mezun olduk ikimiz de mühendisiz. büyük şehirde iyi bir üniversitede okuduk, benim ailem de bu şehirde yaşıyor bütün çevremiz burada. erkek arkadaşım küçük bir şehirden geldi. ben biraz ailem sayesinde iş buldum açıkçası piyasa ne halde biliyorsunuz. öğrenciyken kendimi geliştirmek adına pek kayda değer bir şey yapmadım ama mezun olduğumdan beri o kadar çok şey yapıyorum ki. ingilizcem çok iyi duruma geldi, ekstra iki dil daha öğrendim, yazılımcı değilim ama üst seviye freelance yazılım işleri alacak kadar programlama biliyorum. şu an iyi bir ofiste çalışıyorum çok para kazanmıyorum ancak çok fazla şey öğreniyorum, çok yoruluyorum. yorulmayı iyi bir şey olarak söyledim, kısa süre önce mezun olmama rağmen 10 senedir sektörde olan meslektaşlarıma verdikleri sorumlulukları bana verebiliyorlar. aşırı hırslı birisi değilim ama başarıyı severim oldum olası ve gelecek için bir sürü planım var. erkek arkadaşım ise şu an benden daha fazla para kazandığı bir işte çalışıyor ama hiç ama hiçbir şey öğrenmeyeceği bir iş. geçici bir iş zaten, 6 ay sonra falan bitecek ve ondan sonrası için henüz iş aramaya başlamadı. çok depresif sürekli, bana yansıtmamaya çalışıyor ama anlıyorum elbette. bir kaç ay önce benim söylememle psikoloğa gitti, çok ihtiyacı vardı buna artık kendisi de kabul ediyor. antidepresan kullanıyor bir süredir daha iyiye gideceğini umut ediyorum. kendini geliştirmek namına hiçbir şey yapmıyor. ingilizcesi hep iyiydi ama üstüne bir şeyler koymak gibi bir hevesi yok, yeni bir dil öğrenmiyor zaten. mesleki anlamda da kendini geliştirmiyor. belki meraklanır başlangıç noktası olur diye ilginç bulduğum alanımızla ilgili makaleleri paylaşıyorum, hocalarımızın yaptığı çalışmaları falan atıyorum aa buna bakarım der ama asla bakmaz. kitap bile okumaz, genel anlamda kültürlüdür evet ama hiçbir konuda kültürü derin değil. bazen sohbet ederken tıkanıyor hmm bunu duymamıştım evet ilginçmiş şeklinde oluyor sohbetlerimiz. ben çok meraklı biriyimdir karakter olarak, çevremdeki herkes beni 'x bilgiye çok açtır' diye tanımlar. sevgilim en çok vakit geçirdiğim insan doğal olarak, bir sürü şeyi onunla paylaşmak istiyorum ama buna hiç açık değil. çok akıllı bir adamdır bahsettiğim şeyleri kavrayışı benden hızlı olur çoğu zaman ama neden tutkusu olan bir şey bulmadığını anlayamıyorum. ailemle tanıştırmak istedim kaç kez hep çekingen davrandı, arkadaşlarımla falan tanıştığımda benim ailemi biraz 'entel' olarak falan tanımladılar o yüzden olduğunu düşünüyorum, geçenlerde kendisi de söyledi sizinkilerle tanışınca ne konuşucam diye. annem ve babam akıllı, kültürlü insanlardır ama çok da abartılacak bir tarafları yok. babam kurtlar vadisine bayılan düz türk babası yani. babam da mühendis bizden farklı bir alanda ve o da kendi alanıyla ilgili yeni şeyler öğrenmeyi çok sever, çok da bilgilidir iş arkadaşlarının saygı duyduğu birisidir. annem çalışmıyor, tarih mezunu. doktorasını bir kaç sene önce aldı. o da sırf çok sevdiği için tarih okumuş birisi, yüksek lisansını ve doktorasını da sırf kendini geliştirmek için yapıyor akademik veya başka bir kariyeri yok annemin. böyle bakınca çok kültürlü elit geliyor ama kendi alanlarına olan ilgileri dışında çok aydın insanlar sayılmazlar onları eleştirdiğim ters düştüğümüz bir sürü nokta var. babam sanattan hiç anlamaz mesela, annemin de pozitif bilimlere kafası asla çalışmaz, lise seviyesindeki fiziği kimyayı bile anlamaz, düşünmek istemez üzerine. ama erkek arkadaşım onları gözünde çok büyüttü ve şimdi tanışmak istemiyor. ben artık evliliğe hazır olduğumu hissediyorum ama sevgilimin böyle bir planı yok. bir kaç sene sonra düşünüyorum falan değil, direkt geleceğinde evlilik planlamıyor. zamanı geldiğinde düşünürüm diyor ama ben zamanının geldiğini düşünüyorum. bu konuda baskı yapmıyorum evlilik konusunu 2-3 sene beklemeye alabilirim elbette benim için de aciliyeti yok ama 2-3 sene sonra fikri değişir mi bilmiyorum. şu an para biriktiriyorum yurtdışında yüksek lisans için, zaten kariyerimi planladım sayılır. uzun süredir hayalini kurduğum avrupada bir üniversitede yüksek lisans yapacağım, başvuru koşullarının hepsini sağlıyorum kabul almama ihtimalim çok düşük. para işini ayarladığımda başvuracağım. söz konusu şehirde erkek arkadaşımın iş bulacağını da düşünüyorum zaten o da türkiyeden gitmek istiyor. yüksek lisansımı ne üzerine yapacağımı, o şehre gittiğimde hangi muhitte yaşayacağıma bile karar verdim. ben bu planlarımı anlattığımda hiç reaksiyon vermiyor, dinliyor sadece. açık açık ben oraya beraber gidelim istiyorum dediğimde umarım sevgilim diyor. hayatının iplerini tamamen salmış halde. bunaltıcı olmadan desteklemeye, hayatının kontrolünü almasını sağlamaya çalışıyorum ama bu konuda beni hep itiyor. boşvermiş yaşam tarzının onu mutlu etmeyeceğini biliyorum ancak elimden pek gelen bir şey de yok şu an. bu bahsettiğim gelecek kaygıları dışında ilişkimiz çok iyi, beraber çok keyifli vakit geçiriyoruz. çok seviyorum ve çok sevildiğimi hissediyorum, saygı sınırlarını aşan hiçbir şey söylenmedi aramızda. ki 4 yıldır beraberiz, büyük tartışmalarımız da oldu. cinsel hayatımız muhteşem, o kısımda da hiçbir sorunumuz yok. uzun vadede silkelenip kendisine gelip o da geleceğini planlayabilir, benim planlarımla uyumlu olup olmaması önemli değil bir şekilde birbirimize göre revize ederiz. geleceğini planlayıp ona yönelik adımlar atabilir bir kaç seneye şu anki durumdan sıkılıp ama bunu asla yapmayabilir de. bu ilişkiye bu koşullar altında siz devam eder miydiniz? devam etmeyi bir risk olarak görüyor musunuz? geleceğimizin uyuşmama ihtimali net bir ayrılma sebebi olur mu bilmiyorum, yarını düşünmeden bugüne baktığımızda ilişkimizde pek bir sorun yok çünkü. sevgilimin toparlanma sürecine gireceğine de inanıyorum belli bir noktada, bana çok güveniyor onu yalnız bırakmam ihanet olacakmış gibi geliyor. ama bir yandan beni bu ülkeye bağlıyormuş gibi hissetmekten kendimi alıkoyamıyorum.

1. bir kaç paragraf ekledim, çok uzun olmuş okumak kolaylaşır;

erkek arkadaşım ise şu an benden daha fazla para kazandığı bir işte çalışıyor ama hiçbir şey öğrenmeyeceği bir iş. geçici bir iş zaten, 6 ay sonra falan bitecek ve ondan sonrası için henüz iş aramaya başlamadı. çok depresif sürekli, bana yansıtmamaya çalışıyor ama anlıyorum elbette. bir kaç ay önce benim söylememle psikoloğa gitti, çok ihtiyacı vardı buna artık kendisi de kabul ediyor. antidepresan kullanıyor bir süredir daha iyiye gideceğini umut ediyorum. kendini geliştirmek namına hiçbir şey yapmıyor. ingilizcesi hep iyiydi ama üstüne bir şeyler koymak gibi bir hevesi yok, yeni bir dil öğrenmiyor zaten. mesleki anlamda da kendini geliştirmiyor. belki meraklanır başlangıç noktası olur diye ilginç bulduğum alanımızla ilgili makaleleri paylaşıyorum, hocalarımızın yaptığı çalışmaları falan atıyorum aa buna bakarım der ama asla bakmaz. kitap bile okumaz, genel anlamda kültürlüdür evet ama hiçbir konuda kültürü derin değil. bazen sohbet ederken tıkanıyor hmm bunu duymamıştım evet ilginçmiş şeklinde oluyor sohbetlerimiz. ben çok meraklı biriyimdir karakter olarak, çevremdeki herkes beni 'x bilgiye çok açtır' diye tanımlar. sevgilim en çok vakit geçirdiğim insan doğal olarak, bir sürü şeyi onunla paylaşmak istiyorum ama buna hiç açık değil. çok akıllı bir adamdır bahsettiğim şeyleri kavrayışı benden hızlı olur çoğu zaman ama neden tutkusu olan bir şey bulmadığını anlayamıyorum.

21 mayıs 2021 14:17

2. birbirinize uyuşmuyorsunuz ileride daha büyük sıkıntılar yaratır, karşınızdaki insanıda zorla değiştiremezsiniz bir şeyler öğrenmeye hevesli değil demek ki.

21 mayıs 2021 14:17

3. bacım destan yazmışsın bir noktadan sonra okumayı bıraktım ama herkes senin gibi olamaz sonucta hayatta degil mi? sen hırslıymıssın kendini gelistirmeye acikmissin ama sirf sen böylesin diye karsindaki insandan da aynı azimi bekleyemezsin, bencillik olur bu. onu oldugu gibi kabul et ya da edemiyorsan bitirip kendine daha uygun biriyle hayatina bak.

21 mayıs 2021 14:20

4. hahshhha süslü ne ara okudun süpersin. ben de böyle düşünüyorum ama tanıştığımızda bu derece boşvermiş değildi, bir şekilde bu noktaya geldi ve belki eski haline döner umudum hala var. ondan doğru karar ne olur kestiremiyorum

21 mayıs 2021 14:20

5. a3 süslü anlatmaya çalıştığım şey şuydu, ben o derece hırslı biri değilim aslında. yani ben inanılmaz yüksek standartlar çekiyorum erkek arkadaşım onlara erişemiyor değil, bir insan 6 ay sonra nerede çalışacağını nasıl umursamaz sizce bu normal mi? mental olarak iyi olduğunu düşünmüyorum kariyer konusunda, kaygım o yüzden. geri kalan her şey bu kadar iyiyken bu ayrılık için net bir sebep olur mu bundan da emin olamıyorum, böyle bir düşüş yaşayıp normale dönen insanlar var sonuçta. biraz irdeleyip karara varmama yardımcı olursunuz diye açtım soruyu, belki benzer tecrübeler yaşayan vardır hem.

21 mayıs 2021 14:24

6. Yani kendiniz yazmışsınız piyasa kötü çevrem sayesinde iş buldum diye. Çocuk 6 ay sonra ayrılacak olabilir karamsar olması çok normal. Türkiye'de işsiz mühendis olup karamsar olmamak elde mi sizce? Sizin gibi çevresi yoksa iş bulamıyorsa ne yapabilir? Hem yurtdışına gideceğiz diyorsunuz madem belki orda iyi bir iş bulur da kendini toparlar. Sevgilini normal buldum. Çevremdeki tüm mühendisler bu durumda şuan.

21 mayıs 2021 14:33

7. insanları sizin gibi zorlamayın. ve karşı tarafı eksik ya da yetersiz buluyorsanız bunu belli etmeden ayrılın ayrılacaksanız. tek ricam bu sizden. çok kötü bir biçimde terk edilmiş ve özgüvenini kaybetmiş biri olarak söylüyorum. ailesi düzgün olmayan kişiler kendilerini geliştirmeye motivasyon bulamıyorlar belli bir yaştan sonra. herkes hırslı olup 3-5 dil öğrenecek hayatı boyunca gelişecek diye bir şey yok. siz bunu aileden görmüşsünüz ama o görmemiş. üstelik antidepresan kullanan biri bu. lütfen insanları kırmayın böyle şeyler için. size uymuyorsa ayrılın fakat dediğim gibi bunların tek birini dahi söylemeyin ayrılırken. onarılması güç boşluklar yaratır.

21 mayıs 2021 14:34

8. süslü öncelikle bu kadar uzun bir yazı yazmana rağmen kendini çok güzel ifade etmişsin, türkçen de çok güzel o yüzden tebrik ederim.

ikincisi, erkek arkadaşını seviyorsun tamam ama doğru dürüst sohbet bile edemediğin biriymiş aslında, ne demek istediğini biraz anladım çünkü benim sevgilim de hevesli hevesli bir şeyden bahsettiğimde "hmm güzelmiş" diyen, enerjimizin pek de uyuşmadığı biri. bu yüzden sevgilimi ne kadar sevsem de hayatımı onunla geçireceğimi, onunla evlenmek isteyeceğimi zannetmiyorum. siz de benimle aynı durumdayken, üstelik yaşınız da çok çok genç iken neden evlenmeye bu kadar isteklisiniz buna anlam veremedim.

sevgilinizi eleştirmeyeceğim, çünkü belli ki iyi bir psikolojide değil Türkiye'de yaşayan çoğu insan gibi. genç yaşında hayattan bezmiş biraz haklı olarak. eminim o da isterdi kendini geliştirmeyi, dipten çıkarmayı ama bunlar yaşamayan insanın anlayamayacağı şeyler süslüm. onun şu an yapması gereken şey terapiye düzenli olarak gitmek ve biraz olsun ruh halini düzeltebilmek. ruh hali düzelirse ancak diğer şeyleri yapabilecek enerjiyi bulabilir kendinde. kolay kolay ayrıl da diyemiyorum, 4 yıllık bir ilişki sonuçta. ama erkek arkadaşınızı dipten çıkarmaya çalışmakla uğraşmak ister misiniz, hatta diyelim uğraştınız, buna değecek mi sizce? belki yurt dışında bambaşka bir hayatınız olacak. yepyeni insanlarla tanışacaksınız. Avrupa'daki erkeklerin çoğunun enerjisi yüksek, sohbet etme kabiliyetleri de bayağı iyi. yani sevgilinizden iyisini çok daha rahat bulursun gibi geliyor bana. 23 yaşındasın daha, git gez, eğlen, başka insanlarla tanış.. bu yaşta içi geçmiş bi adamla ne evliliği süslüm ya

21 mayıs 2021 14:38

9. a5 süslü ailemin bağlantıları sayesinde iş buldum çok iyi bir firmada evet ama köpek gibi çalışıyorum ve 6 bin lira maaş alıyorum. 12 saat boyunca ofiste aktif olarak çalıştığım günler bile oluyor. ben de bir elim yağda bir elim balda yaşamıyorum. yurtdışına gideceğiz planını da ben yapıyorum, sevgilim bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum. zaten benim hayallerime kendisini de dahil etse veya kendi hayallerini paylaşsa hiçbir sorun kalmayacak. sektör değiştirmek istese en baştan üniversite okuyacağım ben bu işi sevemedim dese ona bile sevinirim şu an.

21 mayıs 2021 14:40

10. a6 süslücüm yaşadığınız kötü tecrübe için çok üzgünüm, işler o noktaya gelirse (gizlinot: umarım gelmez) tavsiyenizi aklımda tutacağım. merak ettiğim şey şu belki siz cevaplayabilirsiniz, sevgilimin hayatı çökmüş halde falan değil gayet potansiyeli yüksek, bunun için inanılmaz eforlar sarf etmesine bile gerek yok. taşınmayı planladığım ülke daha önce ikimizin de gittiği ve çok sevdiği bir yer. bunula ilgili planlar onu nasıl heyecanlandırmaz?

21 mayıs 2021 14:43