böyle garip cimrilikleriniz (?) var mı ?

süslüler durumumuz iyi çok şükür kendimden de sevdiklerimden de bir şey esirgemeyi sevmem yemeyi ve yedirmeyi severim. mesela ananas en sevdiğim meyvelerden biri ama fiyat olarak en dusuk 2 sene once 35, 40 lira falandı. bu fiyata anans mı olur diyip almıyodum pahalı geliyodu. geçen hafta yine pazara gittim 85tl idi fiyatı. yine ya yuh bu kadar pahalı olmak zorunda mı vs dedim kendimce yine almadım ama geçen 250tlye deodorant aldım dkdkd o fiyata deo almak koymazken ananasa para vermek cok zor geliyo içim gidiyo nedense sjsjjd niye böyle oluyor olabilir

1. kanka yicen bitecek çünkü. diğerini uzun süre kullanacaksın. anlayamadın mi farkı

15 nisan 2024 00:32

2. Hayatınızdaki önceliklerle alakalı bir durum. Ananası bir kere bilemedin iki kere yiyeceksiniz gidecek ama deodorant 1 ay giden bir ürün, sürekli bir kullanımı var ve kalitesi önemli. Haa ben ananasa da 80 tl verdim geçen çünkü benim için sevdiğim bir meyveyi, sebzeyi tüketmek de önemli. Önceden bir ruja çok para vermek zoruma gitmiyodu ama şimdi bir mac ruja 900 tl vermek gereksiz geliyor gibi gibi. Hayatınızda meyi istediğinizle ilgili bir şey. Genel olarak her şeyden kısan, yaşamdan aldığınız zevklerinizi sürekli erteleme, yapmama durumunuz yoksa cimrilik değil bence

15 nisan 2024 00:33

3. Ama ananas saglikli deodorant les gibi sagliksiz. Onu da dusunun:d

15 nisan 2024 00:48

4. ben makyajımı sildiğim pamuk çok kirlenmediyse kenara koyup ojemi sileceğim zaman onu kullanıyorum

15 nisan 2024 01:09

5. Biberin kilosu 70-80 lira ananas 85 lira olmuş çok mu gerçi Boğazından kısıp onun 3 katı fiyatına deodorant almak cimrilik değil başka bir şey ya neyse :d a4 onu ben ilk yazdığımda linçlenmiştim ama cildimi toniklediğim pamukla hala ojelerimi siliyorum :)

15 nisan 2024 01:15

6. Ben dışarda çaya para vermem mesela, kendim günde 2 demlik çay içerim çaykurun en iyi çayını alırım 500 gramı 80 90 yl bandındaki bir ürünün 1 fincanına 50 60 tl veremem

15 nisan 2024 01:34

7. Kesin vardır ama şu an aklıma gelmedi :d

15 nisan 2024 01:55

8. karbonat+hindistan cevizi yağı müthiş bir ikili 5 yıldır kullanırım deodorantlara para vermiyorum ha bir de bir arkadaşım aktarlardan esasns alıyor parfüm olarak mesela yasemin esansı acayip güzel kokuyor sanırım parfüm de almayı bırakacağım bu gidişle:)

15 nisan 2024 15:42

9. durumum baya iyi. genc yasta evimi ve arabami aldim hic borcum yok buna ragmen soyle cimriliklerim var:

- arkadaslarimla sevdiklerimle disardayken yedigimin ictigimin parasina hic takilmiyorum. en iyi yerlerde yiyip icelim isterim, ama tek basima disardayken disarda yemege verdigim paraya acayip aciyorum.

- kiyafete, altin takilara, ayakkabi, cantaya deli gibi para bayilirim hic acimam ama kuafor, makyaj malzemesi, jel tirnak gibi seylere cok para vermek kaziklaniyormusum hissi uyandiriyor :( alt tarafi biyik aliyorsun nasil 100₺ olabilir, on dakikalik bir fön nasil 250₺ olabilir diyesim geliyor. zaten boyle ortamlarda cok sikildigimdan kuafore minimum gittigim bir hayat rutinim var.

- eskiden cok designer parfum alirdim hicbirinden istedigim performansi alamadim.  asla 2-3k etmez gibi geliyor.  simdi en sevdigim ve en cok iltifat alan iki parfumum zara, avon, ve oriflameden. her siktigimda cok guzel koktuguma dair yorum aliyorum.

-eskiden arkadaslarima aileme cok hediye alirdim. yasim 30'a yaklastikca hediye almaya usenir oldum. kimseye hediye alasim gelmiyor.

cimriliklerim bu kadar <3

15 nisan 2024 15:54

10. Karbonat koltuk altlarında gözenekleri falan tıkar diye korkarım. Asla sürmem öyle şeyler.

15 nisan 2024 16:24