böyle hissetmem normal mi? psikolojik olarak bir boşalma mı yaşıyorum? sy?

1. uzun süredir babamlarla para ilişkimiz bozuk. onlar beni okuttu evlendirdi bu konuda ellerinden geleni yaptılar ancak maddi anlamda öncelik hep diğer kardeşimdeydi. bu yüzden de ben evlendikten ya da ev aldıktan sonra bir çok konuda yardımcı olamadılar. hatta çoğu zaman mali anlamda ben daha iyi durumda olduğum için benden para istediler. bunların dışında kayınbabamlar bize mali anlamda çok destek oldu. haliyle eşim bu konuda çok konuştu kimi zaman sustum kimi zaman eşime patladım. çünkü kardeşime bu kadar yardım ederken göstermelik dahi olsa bana çok çok az destek oldukları için hep içime attım hep ona destek çıkmalarına bana yardım etmemelerine içerledim. ve eşime karşı ailemi savunamama üzüldüm. bunların üstüne babam bizim eve pahalı bir hediye almak için aradı bu sabah ve ben sevineceğime ağlamaya başladım. o kadar dolmuşum ki bir yandan babamın o pahalı hediyeyi almasını istiyorum ama bir yandan da bunun için kredi çekeceklerini bildiğim için hayır gerek yok istemiyorum dedim. yaşlı insanlar sonuçta. senelerce kardeşim için borç içinde yüzdüler şimdi benim için aynı şeyi yapmalarını istemiyorum. ama ağlamak ya da üzülmekten de vazgeçemiyorum. senelerin acısı çıkıyor sanki. böyle hissetmem normal mi? o kadar psikolojik yükün boşalımını mı yaşıyorum? sadece dertleşmek ya da belki halimden biri anlar diye yazıyorum.

12 ağustos 2022 12:24

2. (yazar: anonim 2) muhtemelen öyle. ikimize karşı da aynı yaklaşsalar bu kadar içime oturmazdı. ya da eşim bu konuyu bu kadar sene üst üste dile getirmiş olmasa böyle olmazdı. çok birikmişim onların acısı çıkıyor.

12 ağustos 2022 12:54

3. (yazar: anonim 2) her ikisini de diyor. yani benim babam ev aldığımızda mutfağını yaptırdı senin baban sadece 1000 tl verip geçti diyor. kayınbabamlar varlıklı insanlar ancak onlar da paraya tapıyor gibi bir şey. mutfak yaptırılacağında paramız yetişmedi artık kayınbabam burun kıvırarak da olsa yaptırdı. babamın ise o dönem o kadar çok borcu vardı ki dediğim gibi sadece nakit para verdiler. eşim senin baban parasını tutmayı bilmemiş borç içinde sürekli kardeşinle ilgilenip sana yardım edemiyor, bu evde ne katkıları var ki vs diyordu. ama bugün eşimle tlfda konuşurken ona da patladım. benim ağlama sebebim bir yandan da sensin. sen hep bunları yüzüme vurdun hep küçük gördün onları, benim sana yapsam kaldıramayacağın şeyleri ben kaldırdım ama buraya kadarmış daha fazla konuşma babamlarla ilgili diye çıkıştım ağlaya ağlaya. üstelik ben eşimden fazla kazanırken bir kez bile bunu yüzüne vurmadım. ama tlfda söyledim babasıyla ilgili düşüncelerimi de. şımarık kendini beğenmiş herkesi parasıyla satın alacağını düşünen yeri gelince senden para dilenen bir baban var benimki en azından yokluktan gelmiş de istiyor yapamıyor seninki varlık içinde senden para dileniyor dedim. daha da içim boşalmadı ama.

12 ağustos 2022 13:13

4. (yazar: anonim 2) açıkçası biriyle konuştukça/yazıştıkça rahatlamaya başladım. bunları anlatabileceğim kimsem yok çünkü. ama yeter dedim yani. ben yeri gelince kimseye ,kusura bakma, s**tiri çekmediğim için oldu bunlar. bundan sonra lafımı ben de sakınmayacağım. beğenmeyen duymak istemeyen çeker gider. bana yetti çünkü artık. ya da arkadaş tavırlarına çeki düzen verir.

12 ağustos 2022 13:40

5. Böyle hissetmene sebep olan babandan ziyade eşin. Şaştım kaldım bu nasıl eştir? Yaşadıklarının aynısı bizde de vardı ama tam tersi. Yani eşimin babası yardımda bulunmayan taraftı. Durumları bizim gibi pek rahat olmadığı için hiçbir destekte bulunmadı 1 tl bile öyle söyleyeyim. Muhtaç durumları yoktu ama  çocuklarını bu süreçte tek bıraktılar. Her şeyi bütün eksiğimizi babam yaptı elinden gelenin fazlasını yaptı. Ama asla ne babam ne ben en ufak imada bulunmadık gayet normal olduğunu hissettirdik. Senin gibi eşim kendini kötü hissetti, her seferinde ona saçmalama deyip açıklayarak iyi hissettirdim. Eşin gibi senin baban ne yaptı hep benim babam yaptı diyeceğime ölmeyi tercih ederim o derece büyük konuşuyorum. Empati yapmak zor değil, O kadar kötü hissettirici küçük düşürücü bir şey ki, bir insan bunu sevdiğine yaşatamaz ya. Haliyle sana çok dokunmuş ve babam yüzünden bu lafları yiyorum diye iyice dolmuşsun. Çok haklısın zaten. Bence Babandan önce eşinle ilişkini gözden geçir onu aşmaya çalış, karşılıklı konuşun yaptıklarının farkına varsın.

12 ağustos 2022 13:42

6. Kocan iğrenç biri