bütünleşik doktora yapan var mı?

çok mu imkansız, agnom 3.45 civarlarında olacak mezun olurken. ales 85-90 dil de 70-75 yaparım.

1. 2017'de marmara ve istanbul üniversitesi'nde başvurmak istediğimde kontenjan açılmayacağını söylemişlerdi. belki okuldan okula değişiyordur hatta programa göre bile değişiyor olabiir.  benim programım halkla ilişkilerdi.

16 mayıs 2021 00:55

2. Genelde kontenjan açmıyorlar süslü.

Neden Bütünleşik istiyorsun? Merak ettim

16 mayıs 2021 01:02

3. A2 çünkü 3 yıl yüksek 4 yıl doktora yerine 5 yıl bütünleşik bana daha mantıklı geldi.

Kızlar bir vakıf üniversitesinde düşünüyorum ve sanırım bu üniversitede kaldırılmamış ama özellikle kendi bölümüm için araştırmadım. Kontrnjan açılması durumu bölümden bölüme değişiklik gösteriyordur muhtemelen.

16 mayıs 2021 01:07

4. A1 ne açıdan zor dediniz? Puanlarım için mi yoksa programın zorluğu için mi?

16 mayıs 2021 01:10

5. Bölümünüz için özel bir durum yoksa yüksek 2 yıl.

Gereklilikleri yerine getirip hocanız da uygun görürse yüksek 1.5 doktora 3.5 yılda bitebilir. Tabi üniversiteye göre de değişebilir.

Bildiğim kadayla başvuran olacaksa açılıyor bu kontenjanlar genelde. Tabi bu sadece başvuru imkanı olsun diye kabul edilme garantisi değil yani.

16 mayıs 2021 01:21

6. Anladım a1 teşekkür ederim.

A2 tezsiz yüksek lisans 2, tezli yüksek lisans 3 yıl ancak akademide kalabilmek için tezli yüksek lisans isteniyor. Kısacası zamandan tasarruf açısından bütünleşik çekici gelmişti ama denildiği gibi kontenjan durumu, kabul edilme gibi sorunlar var, bu yüzden muhtemelen yüksek lisans, doktora adımlarını izleyeceğim.

16 mayıs 2021 01:32

7. Bizim tezli yüksek 2 yıl tezsiz yok zaten.

Bir de okuduğun üniversiteden farklı bir yere başvuracaksan önceden hocalarla görüşmen daha iyi olur. Hocaların konuları veya burs durumları ilgini çekebilir. Ve genelde mülakatlarda sorarlar çalışacağın hoca var mı diye. Danışman hoca ile bağlantın olması bir artı olur mülakatta.

16 mayıs 2021 01:43

8. akademide devam etmek istiyorsanız yüksek lisans+doktora yapmanız akademik gelişiminiz için daha iyi olacaktır. ayrıca genelde bütünleşik doktoraya çalışmalarını bildikleri, gerçekten parlak öğrencileri alırlar, almayı planladıkları öğrenci için kontenjan açılır. bir de tezli yüksek lisansı bitirmek için maksimum sahip olduğunuz süre 3 yıl, siz 1.5 ya da 2 yılda da bitirebilirsiniz.

16 mayıs 2021 01:56

9. A2 o bölüm ve üniversiteye göre değişiklik gösteriyor sanırım. Kafamda birkaç üniversite var, benim bölümüm için tezli 3 yıl görünüyor ama a4ün dediği gibi daha erken bitirebilirim çabalayarak. Hocalarla görüşmeyi ben de düşünmüştüm, haklısınız bir artı olabilir benim için, yardımınız için teşekkür ederim.

A4 yüksek için istediğim üniversite şu an okuduğum üniversiteden farklı. Bu açıdan dezavantajlı durumdayım bütünleşik için. Diğer yazarların da dediği gibiyse süre açısından da çok avantajlı değilmiş, sanırım klasik yolu izlemem gerekecek.

Bilgiler için yardımcı olmaya çalışan yazarlara teşekkür ederim. :)

16 mayıs 2021 02:05

10. sizin bahsettiğiniz dediğim gibi maksimum süredir, yüksek lisans 1 yıl ders+1 yıl tez olarak kurgulanır çoğu üniversitede, sizin bölümünüz ne merak ettim açıkçası. bir de lisansüstü eğitimde en önemli nokta tez çalışması, dersler biraz yük oluyor genelde (çok faydalı dersler alınıyor ama diğer ülkelerle kıyaslayınca türkiye'de ders yükü biraz fazla). bütünleşik doktora yapınca da yl+doktora yaptığınızdaki ile aynı sayıda ders alıyorsunuz diye biliyorum sadece tez aradan kalkıyor. o da çok avantajlı bir durum değil bence.

16 mayıs 2021 02:16