babamın bir başka kadından çocuğu olduğunu öğrendim. anneme söylemeli miyim?

tek çocuk olduğum içn hep arabulucu oldum, aile hayatımız berbattı, hala öyle, annem ve babam yaşlı insanlar, annem hasta, bunu öğrenirse mahvolur, tabi ki asla kabullenemez, ama bunu benden öğrenmesi korkunç geliyor bana, babam söylememi istemiyor, onun da yeni haberi oldu gibi bir şey aslında. çok çaresizim, uyuyamıyorum.

1. ikisi de yaşlı diyorsun annem hasta diyorsun bence söyleme daha da üzülmesin kötü olmasın kadın. zor bir durum cidden, sabır diliyorum. :(

20 ağustos 2017 23:52

2. Cocuk sizden buyuk mu degil mi? Yani babaniz annenizi aldatmis mi yoksa önceden olan bir sey mi? Allah guc kuvvet versin insallah. Yukaridaki anonim hakli. Annenize destek olacak birilerine danisin. Babaniz ne yapacak nufusuna alcak mi cocugu?

21 ağustos 2017 00:02

3. Cocuk sizden buyuk mu degil mi? Yani babaniz annenizi aldatmis mi yoksa önceden olan bir sey mi? Allah guc kuvvet versin insallah. Yukaridaki anonim hakli. Annenize destek olacak birilerine danisin. Babaniz ne yapacak nufusuna alcak mi cocugu?

21 ağustos 2017 00:02

4. bu nasıl söylenir ki, ailemi kendi sözlerimle yıkacağım, bir yandan da gizliyor olmak çok büyük problem, çocuk küçük benden.

21 ağustos 2017 00:08

5. babam söylemek istemiyor, boşanmak da istemiyor ama bir yandan da eve gelmemeye ve sanıyorum diğer çocukla zaman geçrmeye başladı, annem bu gelmemelerden rahatsız olduğu için evde hep kavga gürültü, yani hayatım zaten kavga gürültüyle geçti, inanın bazen geberesim geliyor, şimdi bir de bu saçmalık çıktı, yani çocuğun günahı yok tamam ama ben o kadar zor durumdayım ki.

21 ağustos 2017 00:16

6. ben söyleyemiyorum zaten, aynen söyleme diyen sizler gibi düşünüyorum, öğrense ne olacak vs. ama o kadar çok huzursuzluk var ve biliyorken bunu saklamak o kadar ağır bir durum ki, bu arada annem beni babam gibi sevmez, babam bir çocuk nasıl sonsuz sevilirse öyle sevdi beni, annem hastalığıyla, babamın bu olaylarıyla falan aşırı bunalmıştı, beni de zaten evliliği bitmesin diye yapmış sanırım, bana böyle yaptık bakalım şeklinde ilgi gösterirdi, ama hiçbir zaman beni sonsuz sevdiğini düşünmedim, beni hep eziklemiştir, ben de zaten özgüvensizin tekiyim, evde hep soğuk bir hava vardır, babam eve gelmez, annem surat asar, benden bunun hesabını sormamı ister, bana bu ailenin bir üyesi olduğumu, bunların benim de sorunum olduğunu söyler durur, ben kendi hayatıma kendi dünyama kaçmak istedikçe beni suçlar, haklı belki, çünkü yalnız hasta mutsuz vs ama o kadar bunaldım ki aile sorunlarından ve annemin mutsuzluğundan ölmek istiyorum, ölmek ve kurtulmak. inanın kaçıp gitseniz bile siz terk etmiyor bu sorunlar. şimdi sessiz duruyorum ama çok kaygılıyım, vicdanım rahat değil.

21 ağustos 2017 00:24

7. boşver söylemeci mantığı anlıyorum lakin bu konu sanıldığından daha ciddi.Annenize değil de teyzenize,dayınıza yani annenize yakın olan bir bireye konuyu açın.Ayrıca babanızın annenizi aldatmış olduğunu ve hala buna devam ettiğini sanırım biliyorsunuzdur? Bu süreçten bir çocuk meydana geldiğinin de farkındasınızdır?

Şahsi kanaatim söylenmesi ve gerekli işlemlerin yapılması gerektiği yönünde.Mesela boşanmak gibi.Babanıza teşhisimde sadakatsiz ve saygısız bir insan olduğu yönündedir.Ne size ne de annenize karşı.Annenize de acil şifalar diliyorum.

21 ağustos 2017 00:25

8. topu atabileceğim teyzem vs yok. annemin tek akrabası var, onunla da arası iyi değil. ben de sevmiyorum o akrabamızı, hep bir açığımızı arayan bir tip. annemi kandırmak istemiyorum, babamın yaptıklarını kabulleniyor da değilim. sadece geçmişte bir keresinde bir şeyler söylemiştim anneme bu aldatılıyor olma meselesiyle ilgili ve sonunda o kadar üzüldü ki, bana "bilmezken görmemezlikten gelebiliyordum ama şimdi bilirken ne yapacağım" gibi bir şey söylemişti, bunu ortaya çıkardığım için kahrolmuştum, babam da günlerce başka saçmasapan yerlerde yatmıştı, o zamanlar daha çocuk olayı yoktu ve sonunda ayrılmadılar, konu kapandı. şimdi bu meseleyi söylememek konusunda biraz bu yüzden de çekincelerim var. bunun illa söylenmesi şart mı sizce, söyle diyenlere soruyorum, çünkü zaten berbat bir aile hayatımız var, buna rağmen devam ediyor, bu konu ortaya çkarsa devam edemez, yani asla etmez, ama buna ben sebep olmuş olurum, iki taraf da mağdur olur, ben mahvolurum, bunu söylemek söylememek kadar cehennemlik.

21 ağustos 2017 00:39

9. merhaba aynı durumu amcamda yaşamıştık. biz biliyorduk ama yengem bilmiyordu ve vefat ettiğinde emekli maaşı kızına da bölünmüştü öyle ortaya çıkmıştı. annenizin bilmesi gerekiyor bence.

21 ağustos 2017 00:41

10. ben evliliğin devam etmesi için uğraşmıyorum, annem çok üzüleceği için söylemekten çekiniyorum.

21 ağustos 2017 14:52