babam annemi döverken araya girdim ve dayak yedim?

babannem yüzünden evde kavga çıktı ve babam kalkıp annemi dövmeye başladı annemi dövemezsin diye araya girince beni de cok kötü dövdü kendimi çok kötü hissediyorum aylarca annenden bosanirim diye beni tehdit etti aralarını ben düzeltmiştim artık düzeltmek istemiyorum ama tek başıma ayaklarımın üzerinde nasıl duracağım bilmiyorum, korkuyorum. sadece tek başına ayakta durabilen kadınlardan bir şeyler duymaya ihtiyacım var. 21 yaşındayım.

1. süslü öncelikle geçmiş olsun, umarım sağlığın yerindedir. allah böyle adamları kahretsin, tez zamanda belasını versin. yalnız başına kalma düşüncesi evet korkutucu ancak bu adamın varlığı size ne kadar huzur verebilir ki? işler anneniz ve sizin için daha tehdit edici bir hale gelmeden evden uzaklaşmanız çok iyi olur.

22 mayıs 2020 13:53

2. Allah o pislik babaannelerden kurtarsın herkesi

22 mayıs 2020 14:32

3. Madem annenden bosanmak istiyordu neden aralarini duzelttin adam deger vermeyecek belli ki kendinize de donup bakin sinirleniyorum boyle olaylara ne kadar baban olsa da adam bir pislik ve sizde annenizin bir pislikle arasini duzeltmissiniz simdi ikinizin de şiddet gormesine uzulelim sinirlenelim tepki verelim ama şaşırmayalım.

22 mayıs 2020 14:38

4. a5 annesi normal ev hanımı kız da muhtemelen öğrenci. ayakları üzerinde duramayan iki kadın. ne bekliyordun pardon bir anda evden çıkıp başka bir yerde ev tutmalarını falan mı? :d imkanı olsa eminim aralarını düzeltmezdi siz nerenin insanısınız ya aileniz kraliyet ailesine falan mı mensup bu ne medeniyet yarabbi

22 mayıs 2020 14:42

5. Böyle insanlar düzelmezler süslü. Defolsun gitsin! Sizi rahat bıraksın. Sana da kızdım neden karışıyorsun ki ayrılsınlar fıstık gibi. Adam da ne güzel ayrılmak istiyormuş alırdınız nafakayı. Akşamları belki bi çorba içerdiniz ama huzurunuz olurdu!

22 mayıs 2020 15:07

6. A6 adam boşanmak istiyor nafaka diye birsey var benim  ne sartlarda yasadigimi asla bilemezsiniz neler gördüğümu bu nedenle bu kadar rahat yaziyorum kader  alin yazisi hayat şartları iki kadin geliri yok ne yapar diye diye bu hale geldik ogrenci de calisir ev hanimi kadin da calisir temizlik yapar mutfak isi bulur tekstilde utu yapar evinde yemek yapip satarak ev gecindiren insanlar taniyorum ben çaresizlik kisvesine siginip korkak davranmanin ne kadar kotu oldugundan bahsediyorum siz korkak davranabilirsiniz o ayri o zaman dayak da yersiniz aldatan kocaya da tahammül edersiniz herkesin yasadigi hayat kendi tercihi.

22 mayıs 2020 15:27

7. a5 bence ikimiz de birbirimizin dediğini anladık. bazı durumlar ve şeyler zordur. sen istesen annen istemez ele güne ne deriz olur. sineye çeker o şekilde yaşamak kolay gelir. kendi öz kardeşinin evinde yaşamak ağır geldiği için, sığıntı olduğunu hissettiği(ki öyle bir durum yok ama psikoloji işte) için sevmediği tiksindiği bir adamla evlenen kadınlar gördü bu gözler. üstelik kadının ekonomik özgürlüğü vardı. herkes aynı şartlarda ve aynı cesarette değil. kimse hangi yolu seçerse seçsin haketmez bu hayatı. bazılarımız daha şanslı sadece hepsi bu.

22 mayıs 2020 15:32

8. A6 annesine oh olmus haketmis demiyorum bencede anladik birbirimizi tum kadinlar olarak bunu yapmamaliyiz bu dusuncelerden kurtulmaliyiz diyorum yoksa cok daha acilar cekmeye devam edecegiz.

22 mayıs 2020 16:06

9. süslüm babasını hiç görmeyen, annesi şiddet yüzünden boşanan biriyim. kendimi bildim bileli çalıştı annem. çok zorluk gördük ama bize şiddet uygulayan biriyle birlikte olmadık. ben 4 yaşımdayken annemi bıçaklama suçundan içeri girmişti öz babam sonra da yurtdışına çıkmış.

öncelikle sakin olun bir nefes alın, anneniz ev hanımı sanırım daha önce bir yerde çalışmadıysa maalesef çok zor geliyordur ona boşanmak. gerçi siz ikna etmişsiniz onları ama anlaşılan bu durum tekrarlanacak. boşanınca kimse ölmüyor toplumda öyle bir algı var ki 'dul' kadınlar ayakları üzerinde duramazmış gibi görünüyor. şu anki durumda eğer anneniz yine boşanma lafını açarsa arkasında durun ve güçlü olmaya çalışın en çok da annenize güç aşılayın çünkü onun duruşu hayatınızı şekillendirecek. ama bu konuyu o açsın bence, siz gidip de hadi boşanın demeyin. ki yenilemek istiyorum annenizle babanızın boşanması dünyanın sonu değil. hatta belki hayırlı olacaktır.

ayy karışık yazmıyorumdur umarım, bakın benim öğrendiğim hayatta ağlayınca hiçbir şey olmuyor. çözüme odaklanın. ben çok drama yapıyormuşum önceden- yaşım 22- hep üzülürdüm . evet zor hatta iğrenç şeyler yaşadık ama annem ağlayıp sızlansaydı önümüzü göremezdik gelen geçen vururdu. şimdi sizin yapmanız gereken de "tamam bu böyle oldu, yaşandı. şimdi ne yapmalıyım, annem ne düşünüyor" demek. aile büyükleriniz de böyle bir durumda ne kadar yanınızda duruyor ona bakın, sizin için olmasa bile anneniz için önemlidir.mesela bizim ailemizde dövse de evin orası mantığı var ve bu sonuna kadar yanlış. birde eminim babanınızı da seviyorsunuzdur ben o konuyu bilemiyorum ama annenizin yanında bulunmalısınız bir şey yaşanırken ve onun kararlarını dinleyip uygulamasına yardım etmelisiniz

22 mayıs 2020 16:37

10. bir şey daha canım arkadaşım; korkmamalısın. oldu yani ne yapalım önüme bakmalıyım demeyi geç öğrendim ben ama iyi ki öğrenmişim. maddiyat da çok çok önemli hayatta bunu unutmayın. bir yerde çalışırsınız gerekirse, nafaka alırsınız ama halledersiniz. siz şimdi böyle bir durumla karşılaştığınız için ne yapacağınızı bilmediğinizi düşünüyorsunuz ama her şey sırasıyla önünüze gelecektir. yani zor inanın biliyorum ama dövüldüğünüz için üzülmek yerine gidin darp raporu alın annenle. ve annenizle konuşun, ne yaparız boşanınca nerede kalırız vs diye planlama yapın

22 mayıs 2020 16:43