babamdan gördüğüm şiddet ve baskı, yerimde olsanız ne yapardınız?

soru yorumda

1. Artık canıma tak etti. Lütfen bana bir yardım eli uzatın çünkü ne yapacağımı bilmiyorum.

Benim babam annemi defalarca kez aldatmış bir insan. Anneme de bana da şiddet uygulamışlığı çoktur. Aldattığı kadın da bana zorbalık yapmıştır aynı zamanda.

Ondan kurtulmamın en erken yolu devlet üniversitesinde okumaktı. Çalıştım, dışarıda ortalama bölümlerde okuyabilirim diye rahatlamıştım ki hukuk okuyacaksın diye beni evde tuttu ve burssuz bi şekilde okutuyor beni şu anda. 2. sınıfım.

Bu konuda benim güçlü olmamı istiyor kötü bir niyeti yok nankörlük yapamam. Ama, 20 yaşında bir kızın erkek arkadaşı olamaz mı?

Benim okulum eve çok yakın, neredeyse yürüme mesafesinde. Sevgilimi arabayla evine bırakacakken bizi gördü, gerisini anlatmama gerek yok tahmin edebilirsiniz. Beni okula kendisi götürüp getiriyor şimdi. Tekrar söylüyorum 2. sınıfım, 20 yaşındayım.

Benim telefonumu alıp bakmak istedi, kapımı kilitledim. Saçlarını kendi rengine döndüreceksin, okula giderken makyaj yapmayacaksın dedi. Saçımı siyah yaptım. Sevgilimi aylardır doğru düzgün göremiyorum bile, okuluma gitmek bile beni geriyor. Bırakın sevgilimi, şüphe uyandıracak diye normal arkadaşlarımla bile görüşemiyorum, sıradan erkek arkadaşlarımın da hep sevgilim olduğunu düşünüp bana ithamda bulunuyordu,bunu anneme de çok yaptı.

Onun evli olduğu halde bu haltları yemiş olup, genç bir kıza bu dayatmaları yapmasını ve şiddet uygulamasını artık kaldıramıyorum. Ekonomik olarak ona bağımlıyım, daha önümde staj yılı ve 3 yıl var. Gidip şikayette mi bulunayım, evden mi kaçayım tekrar mı sınava gireyim ne yapayım? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Lütfen akıl verin gerçekten bıktım. Çok uzun olduysa da kusura bakmayın, kafam hiç yerinde değil.

1 aralık 2021 20:39

2. daha taze yaşanmış olay, beni saçımdan tutup yerlerde sürükledi, dayak attı. gözlüğüm kırıldı. ben artık gerçekten bu yaşımda buna dayanamıyorum

1 aralık 2021 20:41

3. Kendi hayatimi kurana kadar gecen sureyi bana zindan etmemesi icin suyuna giderim. Erkek arkadassiz ve dogal bir gorunusle sanirim 2 3 yil ida edilebilir gibi. Sizin her türlü masrafinizi karsilayan 50 yasindaki adami egitemicenize göre köprüyü gecene kadar dayiya devam.

1 aralık 2021 20:43

4. Sana fiziksel şiddet mi uyguluyor anlamadım? Şiddet diye kast ettiğin şey psikolojik şiddet mi sadece?

1 aralık 2021 21:16

5. Evin okula çok yakın/ yürüme mesafesinde ama arabayla gidiyosun ve sevgilini de bırakıyosun? Bana pek inandırıcı gelmedi ve inşallah da değildir hemcinsimin boyle bir hayat yaşamasini istemem.

1 aralık 2021 22:01

6. Anonim 4 şöyle söyleyeyim babam sık sık yürüyüş yapan biri 45 dk lık yürüyüş yapabilir o yüzden ona göre yürüme mesafesinde. bi üniversite için de baya kısa mesafe. arabayla 7 dk falan oluyor. keşke gerçek olmasa.

1 aralık 2021 22:17

7. anonim 3 fiziksel şiddet uyguluyor evet.

1 aralık 2021 22:18

8. anonim 5, sinir krizi geçirip intiharın eşiğine gelen birinin sorusunun altında bunu yapmayın. şımarık ve hiçbir derdi olmayan insana yapın bir şey demem, ama bana yapmayın. yardım edemeyecekseniz sinirimi daha da yıpratmayın.

1 aralık 2021 22:33

9. Ss ben senin yerinde olsam 1 dk durmam karakola gider şikayet ederim istediği kadar babam olsun.

Eğer seni daha beter hale getirmeyecekse, gözü korkacaksa şikayet etmekle tehdit et bence

2 aralık 2021 00:49

10. anonim 4 gözü korkacak mı daha mı beter olacak bilemiyorum işte. ben de dediğinizi yapmak istiyorum ama emin değilim. teşekkürler.

2 aralık 2021 01:48