1.
Ben ama bu ergenlik.baska birşey degil
2.
çok uzun bir süre bu bendim, büyüdükçe istesem de koruyamadım o sevgisizliği çünkü yaş aldıkça, hayatta daha çok şey gördükçe hayatta her şeyi istediğimiz gibi seçemediğimizi gördüm. hala kızgınlıklarım, kırgınlıklarım var babam hayatta en sevdiğim insan tabii ki değil ama sevmiyorum da diyemem asla. ama tabii ki her durum kendine özeldir, benim babam affedilemeyecek, bir daha sevilemeyecek şeyler yapmadığı için böyle düşünüyorum belki ama birini %100 sevmemek kesinlikle ileriki yaşlarda daha zor bir şey
3.
Anonim 1 e katılıyorum. 2 yıl öncesine kadar babamdan nefret ediyordum, ölsün diye dualar ediyordum. 2 yıl önce felç geçirdi ve yatalak oldu. Şimdi gözlerinin içine bakıyorum. Felç geçirdiği gün yoğun bakım önünde çaresizce beklediğim günü hiçbir zaman unutamam.
4.
ben ve hemen acikliyorum;
annemi kaybettik ve babam bizi gozden cikardi.
annemden kalan arsalar icin imza istedi 5 kardesiz kimse vermek istmeedi ama sadece kizlara (bana ve ablama) tavir koydu. sagda solda kizlara bir sey yapmak zorunda degilim benim ustumde haklari yok falan diyormus he boyle dedim diye erkeklere cektirmedi sanmayin onlarida az hortumla dovmedi. ablamla da hala kus mesela.
bizden sonra abimlere sardi onlarla yasayip hem emekli hem calisiyor ama hic bir seye destek olmuyormus birikim yapip evlenecegim demis.
ayni adam beni o zaman sbs vardi o sinavdan cok iyi puan ve guzel bi lise kazanmama ragmen yollamak istemedi insanlar (niye bizden cok sozleri geciyor bilmiyorum) onu ikna ettiginde de o guzel lise kayitlari kapatmis kici kirik bi kiz lisesine kalmistim...babam bir kac kere hacca gitmis namazinda kuraninda biri oteki tarafi kazandi mi bilmiyorum ama bizi kaybetti.
5.
küçüklükten beri bana ve kardeşlerime şiddet uygulayan "kızını dövmeyen dizini döver" sözünü onaylayan birini sevmek için sebep bulamıyorum. ona kalsa yedirdi içirdi diye minnet duyup ayaklarına kapanmamız gerekir. sinir hastalığı varmış da gözü dönüyormuş sakinken de gelip bir kere özür dilemedi ama ha sanki bu sorunu çözer diye demiyorum artık çözülecek bir şey de kalmadı. sadece temelli gidip bir daha dönmek istemiyorum o da zaten meraklı değildir.