balgamı söktürmek için ne yapabilirim ?

süslüler karı kışı çok bir yerde yaşıyorum sağlık ocağına gitmem şu an imkansız. afedersiniz kokulu balgam ve burundan yeşil akıntı ve kuru öksürük var iltihap sanırım ama kendi imkanımla iyileşmek istiyorum biraz tavsiyeniz var mı bitkisel falan?

1. Antibiyotik olmadan geçmez bunlar aile hekimini arasanız reçete yazar belki

22 ocak 2022 22:56

2. 1 su bardagi sıcak suya 1 tatlı kaşığı bal (orijinal tarif 1 yemek kaşığı ama bana çok tatlı geliyor) , 1 yemek kasigi elma sirkesi, 1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu ve bir tutam tarçın. Annem covidi bu tarifle atlattı gerçekten. Öksürüğe ve gribe çok iyi gelir. Biz haftada 2-3 kere gece içeriz. Sirkencubin şerbeti diyorlar buna sanırım Osmanlı zamanı ilaç yerine bile kullanilirmis. Balgam için de karabiberli zencefilli ve ballı bir tarif vardı ama unutmusum. Internette vardır.

22 ocak 2022 23:03

3. Nac 600 balgam söktürücü direkt satılıyor mu reçeteli mi bilmiyorum. ancak doktora gitmek zorundasınız, enfeksiyon sürerken balgamı sökmek tek başına yetmeyebilir. Sinüsler üst solunum yolu ciğerler komple muayene olmanız lazım allah korusun bu devirde ihmale gelmez ciğerlerinize iyi bakın. Gidin derim bir şekilde.

22 ocak 2022 23:06

4. Sinuzit belirtisi bunlar. Antibiyotiksiz gecmez.

22 ocak 2022 23:32

5. nac 600mg efervesan tablet balgama çok iyi geliyor.

23 ocak 2022 00:42

6. Lütfen anonim 2'nin dediğini yapmayın. Halam da boğazım dolu diyip sıcak su ve limonu bir şeylerle karıştırıp içti ses telleri tahriş olmuş asitten kadıncağızın 2 hafta sesi çıkmadı. Lütfen kocakarı ilacı tariflerini verirken bir durup düşünelim benim yetkinliğim ne ki insanlara bunu önerebilirim diye.

23 ocak 2022 14:35