balkondan kuşlara bakmak için dürbün alacağım, dürbün neye göre alınır?

süslüler önü çok açık bir balkonum var, çeşit çeşit kuşlar geçiyor onları izlemek istiyorum dürbünle. öyle çok profesyonel bir ürün aramıyorum elbette ve çok da bütçem yok, biraz araştırayım dedim. hep avcılık veya doğada yapılan kuş gözlemciliğine göre binlerce liralık dürbünler önerilmiş, konuşulmuş. bir yere sabitlemeden elle tutarak bakması mümkün olan (görüntüyü titretmeyen), 300 tl civarında bir dürbün bulmak mümkün müdür? kuşun her kanadını göreyim değil amacım, kendimi eylemek. bu platformda bunu da bilen çıkarsa gerçekten çok şaşıracağım ve çok sevineceğim, bu konuda herhangi bir bilgi paylaşmak isteyen varsa onu da duymak isterim:)

1. süslü emin değilim ama evde falan dürbün kullanmak yasak sanırım

25 ocak 2021 13:05

2. baktım, değilmiş :d neyse up olsun madem.

25 ocak 2021 13:05

3. hehe anon1 teşekkür ederim :D vallaha da derdim kuş kelebek ya.

25 ocak 2021 13:09

4. karsi apartmandaki hoslandigin kisinin evinin icine bakmak yasak sanirim, kuslardan gozunuz kayarsa haberiniz olsun. sizi farkederse sikayet edebilir.

25 ocak 2021 13:19

5. 'guşa bakacam dürbin lazim'

Ben nedense bu soruya biraz güldüm ya.

25 ocak 2021 13:31

6. anon4 benim de dürbün bakarken sürekli avni aklımda, arada onun teleskobu gibi bir şey çıkıyor gülüyorum :d erkek arkadaşıma dürbünü gösterirken avni suzan şakası yapmayı planlıyorum hatta.

anon3 hoşlandığım kişi mutfakta ocağı siliyor, yanına gidip dürbünsüz görebilirim kendisini. hey allahım.

@ucanhollandali çok çok teşekkür ederim, tek göz de olur denk geldikçe bakacağım sonuçta. gece görüşe gerek yok ama fikir verdin çook sağol:) papağanlar saksağanlar konuyor ağaçlara bazen pencereme de geliyorlar (gerçekten bildiğin yemyeşil papağan, ankarada dışarıda gezen bi sürü var bilen bilir) beni görüp ürkmesinler diye çaktırmadan bakıyorum içerdeyken. hemen bakayım o dediğine :)

25 ocak 2021 13:40

7. "Balkondan kuşa bakmak için dürbün.." ya hem güldüm hem çok tatlı geldi ya <3

Dayanamadım, yazdım :)

25 ocak 2021 15:22

8. Instagramda birddetective sayfasi var kuslara merakliysaniz hosunuza gidebilir. Belki durbun onerisi de verebilir evden de gozlem yapiyodur muhtemelen

25 ocak 2021 19:46

9. geçen kuşları nasıl denk getirip de dürbünle izleyeceksiniz ki? sanırım paranoyak oldum, ya erkekseniz ve farklı bir niyet varsa diye tavsiye vermeye tırsıyorum

26 ocak 2021 02:54

10. anon12, hareket halindeki kuşları değil evimin önünde, karşısında bir sürü ağaç var hep oralara konuyorlar. uzaktan görüyorum hep, dallarda kuş gördükçe yakından bakmak istedim sadece. Buraya yazarken ev mi gözetleyeceksin deneceği gerçekten aklıma gelmemişti teleskop görünce avni diyip gülmüştüm ben de o kadar. yazmadan iki kere düşünürdüm bilsem.

26 ocak 2021 12:32