bana çikolata ve cips yerine geçecek daha sağlıklı alternatifler söyler misiniz? ?

lütfen meyve falan demeyin, hiç sevmiyorum. hemen hemen her gün yiyorum bu meretleri, bildiğin bağımlılık. kilo problemim yok, metabolizmam hızlı olduğu için yakıyorum herhalde ama sağlıklı olmadığını biliyorum. :( bir ara zübere sardım, bir ara da hurmalı şekersiz kurabiyeye ama ikisinden de çok bıktım. bildiğiniz nispeten sağlıklı abur cuburlar var mı? tarhana cipsi falan mesela, alınır mı?

1. Canım tatlı çektiğinde kendimi engellemiyorum onun yerine uğraşıp alternatif tariflerle tatlı ihtiyacımı karşılıyorum birkaçı şöyle

-ekmek kızartıp üstüne kaymak ve reçel sürmek (ev reçeli çok çok az şekerli zaten)

-hurma yulaf kuru meyveler ve fındığı rondoda çekip üstünü bitter çikolata ile kapılıyorum

-yulaf tiramisu diye bir tarif var onu yapıyorum ve tadı efsane, 3yk yulaf, yarım bard süt, yarım bard demlenmis kahve, 1 çay kaşığı kakaoyu kıvam alana kadar pişir soğuyunca 1er yk bal ve labne, üstüne de toz kakao ile mükemmel oluyor

-muzları dilimleyip kakaoya bulayınca da tatlı ihtiyacını kesiyor, çok acı gelirse bal da koyarsın üstüne

Tuzlu tarifleri düşüneceğim birazdan yazarım

2 mart 2022 22:18

2. Bir şeyler izlerken cips, mısır yerine mısır gevreği yiyorum. Sütsüz kıtır kıtır yemeyi sevdiğim için benim için güzel bir alternatif ama Ne kadar sağlıklıdır bilemem, En azından sivilce yapmıyor

2 mart 2022 22:58

3. cips yerine patlamış mısır. evde kendiniz yağsız tuzsuz bile patlatabilirsiniz,

2 mart 2022 22:58

4. tuzlu:

tarhana cipsi, lavaş cipsi, mercimek cipsi, kıtır nohuttan cips

humus+kraker

kaju

tatlı:

granola (top top yemeyi de seviyorum)

havuçlu top/cezerye

elma kurusu, armut kurusu vb

3 mart 2022 00:02