bana ameliyattan önce verilen sakinleştirici ilaç ne olabilir, fikri olan var mı?

3 yıl önce lisedeyken bir ameliyat olmam gerekiyordu ve inanılmaz korkuyordum, resmen panik atak geçirdim hastanede ve bana sakinleştirici bir iğne yaptılar. iğneyi kolumdaki plastiğe(gizlinot: serum için açtıkları şey sanırım, kolumda bi plastikle gezdim bir süre) batırdılar ve iğneyi çıkarmalarıyla benim kafamın gitmesi bir oldu, resmen beynim durmuştu süslüler o an elime balta verip kolunu kes deseler tamam diyerek kolumu keserdim(halim olsaydı tabii) öyle bir etki yaptı bana. e nabızdan baktığımda ameliyatta kullandıkları eldiven sayısına kadar yazmışlar ama sanırım o ameliyat öncesi verildiği için o ilacı yazmamışlar. acaba o ilaç ne olabilir fikri olan var mı? propofol olabilir diye düşündüm(çünkü kullanılan malzemelerde vardı) ama anestezi verilmeden önce ve anestezi sırasında veriliyormuş sanırım o ama bana daha odamdayken vermişlerdi sakinleşeyim diye o yüzden o değildir diye düşündüm.

1. teşekkürler cevabınız için süslü :)<3 propofol olduğunu mu onayladınız yani? soruda yazmamışım da 5 ampulü görünce iyice o olma olasılığını atmıştım ama sonradan da vermiş olabilirler ikinci üçüncü kez tabii.

20 nisan 2021 16:33

2. diazepam verilmiştir.

20 nisan 2021 17:10

3. Propofol ameliyathanede anestezi ekibince verilir. Öncesi odada yüksek ihtimalle diazem yapmışlardır.

20 nisan 2021 17:48

4. diazem olabilir, dormicum olabilir.

20 nisan 2021 18:47