banyo kireç temizliği nasıl yapılır?

merhaba, yeni evliyim temizlik ve yemek olayını hiç bilmiyordum. yemeği çözdüm ama temizlik ve düzende hala başım belada. banyoda duşa kabin camları musluklar hep kireç içerisinde(eşimin eskiden kalma kirleri de var) birkaç defa başarısız denemem oldu ama temizleyemiyorum. bunun hızlı kolay bir yöntemi var mı? mavi güç sıkınca çok fenalaşıyorum kokusundan. karcher mı alsam?

1. O kokulu temizleyiciler dışında çıkarmayı ben de başaramadım maalesef. Rossmandaki domol banyo kireç çözücü çok iyi çıkarıyor ama kokuyor camları filan her yerde açıp ancak temizleyebiliyorum

12 aralık 2023 13:59

2. limon ile toz karbonatı karıştır ve kireçlerin üzerine sür. bir 5 dk bekle. sonra sprey şişesi ile beyaz sirke sık. o köpürecek başta. 5 dk da öyle bekle. sonra ovalayıp durula. ama ovalamayı market poşeti ile yap. bir dene derim. sonra da çamaşır yumuşatıcısını biraz sulandırıp tekrar sık. biraz bekleyip durula. bu da hemen kireç tutmasını önler.

12 aralık 2023 14:02

3. Corona zamanından kalma n95 ve gözlükle yapıyorum temizliği gözlerden buharından etkileniyor çünkü

12 aralık 2023 14:03

4. (link: https://youtu.be/XlCG5R7f1uY?si=MnPHfePLTZWVRwuS Bu ablanın yöntemini denedim) geeçekten işe yaradı tavsiye ederim. Kireç çözücüler musluklarımı berbat etti

12 aralık 2023 14:09

5. Cifin power and shinei baya iyi bence.

12 aralık 2023 14:17

6. buhar makinesi en doğal çözüm,karcher markası en baba marka hatta

12 aralık 2023 14:46

7. Anonim 5+1

13 aralık 2023 12:13

8. Sirkeli temizleyici diyorum başka da bir şey demiyorum. Muhteşem oluyor duşakabin.

13 aralık 2023 12:32