basit kırmızı şarap menüsü önerileri yapar mısınız?

merhaba kızlar evde kolay pratik yapılabilecek şarap menüleri önerileri yapar mısınız? dünden beri düşünüyorum bulamıyorum yardımlarınıza ihtiyacım var. şarap tabağı hakkında netleştirdim peynir galeta çilek elma vs. ama yemeğe salataya karar veremiyorum.

1. iş çıkışı yapacağım biftek uzun sürede pişmez mi?

26 mart 2021 09:43

2. döküm tavanız varsa cız bız yapın. Yoksa başka tava da olur:)

26 mart 2021 10:19

3. döküm tavam yok maalesef :( Öbür türlü de çok uzun sürede pişecek diye korkuyorum

26 mart 2021 11:47

4. biz normal biraz kalın tabanlı teflon tavada da yapıyoruz. Bifteği çok kalın yaptırmazsanız eğer çabuk pişer yine. Ama tabi özel bir gece olacaksa ve önceden yapmadıysanız hiç başka bişey düşünün. Makarna olabilir mesela.

26 mart 2021 13:01

5. işten erken çıkmam mümkün değil 8de evde oluyorum o yüzden kafam çok karıştı :(

26 mart 2021 13:09

6. süslü şaraba yakışır mı bilmiyorum ama salata/yemek arası şöyle bir şey geldi aklıma, çin pilavı diye bir şey ama orijinal çin pilavı değil sadece adı öyle, salata tarzı bir şey. bence çok fresh ve güzel bir tadı oluyor hem de pratik, hemen yaparsın. (link: https://www.nefisyemektarifleri.com/cin-pilavi-tarifi/ böyle) yanına da şimdi aklıma geldi şey yapsan mantar, direkt böyle ocak üstü tost makinen (makine değil de işte anlamışsındır varsa, yoksa da fırında yaparsın) varsa mantarları temizleyip saplarını ayıklayıp (saplarından da çorba ya da yemek yaparsın o güne değil de sonraya, aslında çorbasını kremalı mantar çok güzel olur ama şarap menüsüne olmaz herhalde) hiç doğramadan pişireceksin. anlatabildim mi bilmiyorum ama bunun kaşarlı fırında versiyonunu da yapabilirsin (link: https://www.youtube.com/watch?v=27CCvC6IbP4 böyle) ama kaşarsız hali de çok lezzetli.

26 mart 2021 21:41

7. Menün ne oldu süslü?