bayramda önce kimin ailesine gidilir sorunu?

geçen bayram evlendikten sonra ilk bayramımız olduğu için eşimin ailesinin evinde geçirdik. bayrama seyrana pek önem vermiyorum aslında. ilk gün o kadar çok insan geldi ki fenalık geldi. kendi aileme akşam 8 gibi gidebildik. o zaman da üzülmüştüm. bu bayram da kurban vs olacağı için yine eşimin ailesinde olacağız. şimdi annemle otururken seneye ramazanda ilk buraya geliriz, kurbanda da oraya gideriz dedim. annem de "olur mu öyle şey o da nerden çıktı? ilk erkeğin evine gidilir dedi. bilmem kimin kızına bak evlendiginden beri annesine 2. gün gelir dedi. sen de istersen 2. gün gel, istersen hiç gelme dedi. arifeden git evlerini temizle, toparla dedi. o kadar sinirlendim ve üzüldüm ki. ben de sen ancak başkalarının mutluluğunu düşün, beni hiç düşünme, yeter ki başkaları "aaa ne kadar hanım bir kız yetistirmis" deyip seni övsün dedim. aman be ne yaparsan yap dedi. arkadaşlar siz nasıl yapıyorsunuz ya? kendi annem bile git orada hizmetçilik yap diyor resmen. ne yapacağım ben?

1. Anneniz de biraz şeymiş

14 haziran 2024 19:08

2. Hayir çalışıyorum. Annemin kendimi bildim bileli benim ve kardeşim üzerinden övgü bekleme huyu var maalesef

14 haziran 2024 19:09

3. annen böyle düşünüyorsa onlara ilk gitmeseniz de olur belli ki. annem böyle dese ben hiç gitmezdim. bir bayram onlar bir bayram sizinkiler mantıklı olabilir. bana kalsa hiçbirine gitmeyin ne bu ya görev gibi öff.

14 haziran 2024 19:22

4. Bana kalsa da tüm bayramı tatilde geçirmek isterim. Dediğim gibi hiç sevmiyorum. Eşim de tam tersi bayılıyor böyle şeylere. Böyle giderse iki bayramda da günaşırı nöbet yazdiracagim kendime. En azından kafam rahat olur

14 haziran 2024 19:28

5. üzgünüm ama balık baştan kokuyor sizde annenin inşallah oğlu yoktur fena kaynana olur geline çektirir. Çizdiği prototip o kadar kötü ki doğduğun ev kaderindir diyor adeta. Allahtan mesleğin varmış tek çıkar yolun o çünkü. Bayramda en yakında ilk kimse ona gidilir benim bildiğim bunun illa bir kuralı olmaz ama aşırı geleneksel tipler kendilerini erkek tarafına iyi göstermek için böyle yıkama yağlama yapıyor işte.

14 haziran 2024 19:45

6. Nöbette daha az yorulursun hem de sonra aşkım bayramda bile çalışıyorum bak görüyorusun çok yoruluyorum bu sefer de tatile çıkalım başka türlü izin zor kullanıyorum vs dersin.

Üzgünüm ama böyle şeylere mecbur bırakıyorlar :)

14 haziran 2024 19:46

7. Komşumuzun gelini vardı. Kız bütün özel günlerde nöbette olurdu. Kızı şimdi o kadar iyi anlıyorum ki

14 haziran 2024 19:47

8. Ay sonunu okuyana kadar evet kızım bize de gelin diye ısrar edecek sandım bu tepkiyi alsam telefonla arar keyfime bakardım. Uzun zamandır yapmak istediğin bir şey varsa ona vakit ayır daha mutlu eder.

14 haziran 2024 20:07

9. Bizde hep anne tarafına ilk gidilir. Anneannemin oğulları da kızları da eşleriyle beraber ilk gün kahvaltıya anneannemlere gider. Hep beraber oturur kahvaltımızı yapar bayramlaşır, öğlene doğru da tatlılarımızı yer, kahvelerimizi içer dağılırız. İsteyen evine gider isteyen diğer akrabalarına.

14 haziran 2024 20:41

10. Değişir diğer insanların planlarına göre ya da mesafeye göre bi kural yok ki

14 haziran 2024 21:15