ben şaka mi kaldiramiyorum yoksa erkek arkadaşım body shaming mi yapıyor?

erkek arkadaşım su aralar sürekli fiziğime laff atiyorr. kilomun da boyumun da gayet normal olduğunun farkındayım 163 boyum var 52 kiloyum ama zayıf durmuyorum kilolu da durmuyorum fakat bir dönem 58 kiloydum sürekli kilolulu olduğumu soyler dalga geçerdi -4 yıldır birlikteyiz- su an kilo verdim ve 52 kg yim hatta çevremdekiler çok beğenir fiziğimi ama erkek arkadaşım sürekli, "çok zayifsin soyulmus kuşa benziyosun, bu zayiflikla aynı uzayli gibisin," gibi salak salak sözler söylüyor. en son dün tartıştık ve bana şaka kaldıramadigimi söyledi dediklerinde ciddi değilmiş falan... simdi ne yapsam bilemedim icim cok soğudu, sürekli böyle yaparak özgüvenimi kırmaya çalışıyor. saka yapmadığının farkındayım ama sürekli ben huzursuzluk cikariyormusum gibi hissettiriyor sanki cidden şaka yapıyormuş da ben saka kaldıramayan ozguvensiz biriymisim gibi yansıtmaya çalışıyor... ne yapsam bilemedim :((

1. Kendime saygım var o yüzden senden ayrılıyorum de. Aklı varsa yaptığı salaklığı anlar yoksa da?sen kurtulmuş olursun. Bok gibi insanlarla ömür geçer mi

12 mayıs 2021 14:42

2. Şaka denilen şeye gülünür süslüm. O abimizin dediğine göre şaka kaldıramıyorsunuz diyelim mesela, o zaman bu tavrından vazgeçmesi gerekirdi. Rahatsız olduğunuzu belirtmenize rağmen üstünüze gitmiş. Çok hadsizce. Söyledikleri de komik değil ayrıca şaka niteliği taşımıyor.

12 mayıs 2021 14:56

3. Hazır içimi dökmüşken devam edeyim. Eğer siz görünüşünüzle ilgili kompleksli biriyseniz ve o da bunun farkındaysa, özgüveninizi zedelemek ve sizi düşürmek için zayıf noktanızdan yararlanıyodur. Öncelikle kendini sev kendinle barış. Kendine saygı duyarsan bu sümsüğe ihtiyacın da olmaz

12 mayıs 2021 14:58

4. Süslü bence bunu karşı tarafın özgüvenini zedeleyip kendilerinden uzaklaşmaması için yapıyor erkekler. Bana herkes manken gibisin der ama bi flörtüm sürekli beni eleştirmeye çalışırdı, konuşmama kararı aldım ve özür diledi hatasını anlayıp.

12 mayıs 2021 15:30

5. Siz neden boyle hırbolarla berabersiniz cidden soruyorum ya. Cok ariyor musunuz boyle herifleri? Hani anlamiyorum bu soryu sorman bile sacma kendine şu kadar saygi gosteriyosan bu adami kapinin onune koyarsin. Sen saka diye boyun ksia cuce gibisin, kas adonisin yok çocuk gibisin diyor musun ona? Hoş, desen o seni kapinin onune koyar zaten.

12 mayıs 2021 15:41

6. Saka mi simdi bu? Kavgada soylenmeyecek seyleri soyleyip soyleyip yavsak gibi saka yea diyemez kimse kusura bakmasin. Hadi bir kere yapti uyarmissiniz da zaten devam ediyorsa agzina sicar birakirdim acikcasi. Dost mu dusman mi belli degil.

12 mayıs 2021 15:49

7. 58 kiloyken kilolusun, 52 kiloyken soyulmus kus gibisin mi? Arada 5-6 kilo var ya. Erkek arkadasinin ciddi ozguven problemi var bence. Sizden çıkarıyor bunu.

12 mayıs 2021 16:20

8. Bir şeyin şaka olması için iki tarafın da gülmesi gerekir öncelikle bunun bir şaka olmadığını kabul edelim. Sevgilinize de diyin ki senin için şaka olabilir ama bana komik gelmiyor, inciniyorum ve duymak da istemiyorum. bir daha sakın vücudum hakkında şaka yapma bu benim kırmızı çizgim. Buna rağmen tekrar yaparsa gerçekten ayrıl gitsin çünkü olay sadece bedeninize ilgili şakalar yapması değil, sizin duygularınızı yanlış bulması. Olan şu: siz diyorsunuz ki bu söylediğin benim hoşuma gitmedi. O da diyor ki senin hoşuna gitmemesi önemli değil çünkü benim hoşuma gitti. Ve bahsi geçen konu önemli bir şey bile değil. O şakayı yapmasa ölmeyecek o adam, ya da mental olarak zarar görmeyecek dünyanın sonu değil yani "şaka" yapmamak. Ama bu adam kendi keyfi için sizin mental sağlığınızı gözden çıkarmış. Size saygısı = 0, duygusal zekası = 0. Açık bir şekilde neden böyle şakalar yapmaması gerektiğini anlatın çünkü iletişim önemli. Belki de size ne kadar zarar verdiğini fark etmemiştir. Ama açık bir iletişime rağmen yapmaya devam ederse bu adamı çöpe atacağınız poşete yazık

12 mayıs 2021 19:09

9. Eğer şaka maruz kalan kişiyi güldürüp eğlendirmiyorsa zorbalıktır