ben şerefsiz evladı mıyım yoksa hakkım olan bir şeyi mi yapıyorum?

şimdi süslüler bir arkadaşım var. birkaç hafta önce tanıştık ve kanım çok kaynadı, böyle biriyle karşılaşır da o kişiyi yıllardır tanıyormuş gibi hissedersiniz ya, hah ondan oldu. bu arkadaş yeni işe başlayınca ofisine hayırlı olsun çiçeği gönderdim. o da yolda giderken gördüğümüz gülü dalından kopartıp bana verdi hayırlı olsun çiçeğime karşılık, sürekli iltifatlar etti, evime bıraktı defalarca vs. sonuç olarak arkadaşımın bana karşı duyguları olduğunu biliyorum, saklamıyor zaten. hem gerçekten güvenip ona karşı kendimi yakın hissetmemden hem de friendzone çizgisini çekmek istememden dolayı ona kafamı karıştırıp hayatımı altüst eden kişiyi anlattım. o da hem benim yıpranmış olmama hem de aklımda başka birinin olmasına baya üzüldü. hala görüşüyoruz, birlikte çok da güzel vakit geçiriyoruz. onunla duygusal bir şey düşünmüyorum ama onun arkadaşlığından vazgeçmek de istemiyorum. ben aklımdaki kişiden bahsettikçe, benim ona çiçek göndermemi vs. yanlış anlamamasını söyledikçe çok üzülüyor biliyorum. onu üzdüğüm için sürekli özür diliyorum ama sorum şu: bana karşı duyguları olan kişinin duygularına karşılık veremeyeceğimi bilmeme rağmen onunla zaman geçirmem bencilce mi yoksa kimseye bir ilişki borcumun olmamasından dolayı özür dilemekten vaz mı geçmeliyim? kendimi saatlerce telefonda konuşalım ama sevgili olmayalım diyen keçi reis gibi hissediyorum. takılalım ama bağlanmayalım diyen fuckboy gibi hissediyorum. sürekli hayatında kalarak kafasını karşıtıran şerefsiz evladı gibi hissediyorum bir el atın lütfen.

1. Overdramatic much?

13 mayıs 2018 00:59

2. Bence yanlış bişey yapmıyorsun olmayacağını hissettirdiysen sorun yok

13 mayıs 2018 01:00

3. sözlerinizle seninle birlikte olmak istemiyorum deseniz bile davranışlarınız ona farkli bir değer verdiğinizi ve bunun flörte evrilebileceğini gösteriyor ya da onun tarafında böyle algılanıyor olabilir. birlikte olduğunuz sürece umutlanacak, o yüzden çok kesin bir şekilde ona onun istediği türden şeyleri istemediğinizi hissettirmeniz lazım. ya da o zamanla bunu kabullebilir, duyguları körelir ve gerçekten arkadaş olabilirsin. ama bu tip ilişkilerde karşı tarafın sevgisi, ilgisi kolay kullanılabilecek bir türdedir yani siz farketmeden, diliniz aksini söylerken bile ondan bu davranışları devam ettirmesini, vazgeçmemesini istemiş olabilirsiniz. bu konuda tamamen dürüst olup, karşı tarafı sürüncemede bırakmayıp, tamamen arkadaş davranacaksanız devam edin. duygularından kendi sorumlu, özür dilemeniz anlamsız olur. bu durumu dediğiniz kadar takıp sürekli özür dileyip pişman olacaksanız zaten arkadaş olmanın bir anlamı kalmıyor.

13 mayıs 2018 01:13

4. İçimden bir ses ileride kendisinden hoşlanacağınızı, tam da o sıralarda onun da sizden vazgeçip başkalarıyla flörte/ilişkiye başlayacağını söylüyor. Yani genelde bu yaşanır:) bence siz alıcı gözle bakın biraz, belki olurunuz vardır. Sonra pişman olmayın.

13 mayıs 2018 01:16

5. 3. anonim o kadar haklısın ki... bence de ben duygusal bir şeyler hissetmiyorum dememi bahane edip davranışlarımla ilettiğim mesajı görmezden gelmemeliyim. sanırım bir anda karşıma çıkan, yanında tamamen kendim olabileceğim birini bulduğumdan onu kaybetmemek için onun benim davranmamı istediği gibi yani duygusal yaklaşıyorum. eğer o benim arkadaşımdan çok sevgilim olmak istiyorsa onu böyle çelişkili davranışlarla yanımda zaten tutamam.

4. anonim allah bana da nasip etsin arkadaş kalalım diyorum.

13 mayıs 2018 01:23

6. Ya daha bir kaç haftacık olmamış mı? Sanki bir yıllık olay olmuş süslü. Boşver ya kafana göre davran, kim bilir birkaç ay sonra sadece yolda selamlaşacak kadar samimiyetiniz kalacak, belki başka birinden hoşlanmaya başlayacak. Bence akışına bırak, açıkça istemediğini söylemişsin zaten.

13 mayıs 2018 03:36

7. Karşı taraf bir şeyler hissettiğini ima etti ama siz o şekilde bir şey düşünmediğiniz halde görüşüp konuşmak istiyorsunuz? pardon ama ne gerek var? Başka arkadaşınız mı yok daha bir kaç hafta önce tanıdığınız kişinin arkadaşlığından vazgeçmek istemiyorsunuz? O kişi yakın davrandığınız her an beklenti de olacak. Konuşmayı direk kesin. Bencillik yaptığınız.

13 mayıs 2018 13:59

8. Su baska arkadasiniz mi yok tepkisini anlamiyorum cidden, yok belli ki ya da olmayabilir. Arkadas bulmak sevgili bulmak kadar zor benim icin, bazilarimiz icin de boyle olabilir.

13 mayıs 2018 15:31

9. 9. anonim açık sözlülüğüne kurban olayım.

10. anonim, ondan başka arkadaşım var elbet ama sorumda da üzerinde durduğum gibi bu kişi benim için değerli biri, ne kadar süre geçtiğinin bir önemi yok. bendeki yeri ayrı olmasaydı bu soruyu sormak yerine onunla ilişkimi bitirirerek sorunlarımı çözerdim. bence duygusal ilişkilere addettiğimiz kıymetten dolayı dostluk arkadaşlık ilişkilerini ikinci plana atıyoruz. yani sadece duygusal olarak bir şeyler hissetmediğim için bu kişiden uzaklaşmamın kolay olacağını öngörüyoruz. ama yaptığımın bencillik olduğu kısmına katılıyorum.

13 mayıs 2018 18:33