ben bu kediyi vereyim mi yoksa benle mi kalsın ?

sokaktan bir yavru kedi buldum, eve aldım. mamasını alabiliyorum ama veterine götüremiyorum çünkü çok pahalı. kısırlaştıramadim, param yok. neyse süslüler ben bu kediyi çok seviyorum, beraber uyuyoruz. ama onu isteyen biri var. düzenli veterine götürebilecek,en iyi mamaları alabilecek biri( ben en ucuzunu alıyorum. bazen alamıyorum. geçen yumurta pişirdim onu yedi çünkü mama alamadım.) aşılarını yaptıramıyorum ama karnını duyuruyorum,asla üşümüyor, oyuncağı falan da var. neyse işte benim pek bu insanları gözüm tutmadı. evin çocuğu istiyor hevesi geçince ya sokağa atarlarsa? versem mi bende mi kalsa?

1. Enooom çok tatlısın sen süslü. Verme o kediyi senle kalsın. Aç değil açıkta değil. Gerisini de para kazandıkça yaparsın.

20 mart 2024 13:27

2. Vermiyim dimi ya

20 mart 2024 13:29

3. Ona güzel bir hayat sunamayacaksanız sahiplendirmeniz daha iyi olur süslü. Çünkü veteriner işlemleri ve maması onun sağlığı için önemli. İlla o aileye sahiplendirmek zorunda değilsiniz. Çeşitli sahiplendirme sayfalarına ilan paylaşın süslü içinize yatan birisine sahiplendirin. Birkaç ay böyle idare ederim sonra maddi gücüm artar ona da iyi bakarım derseniz tabi sizinle kalsın ama durumunuz böyle devam edecekse onun tarafından da düşünmenizde fayda var.

20 mart 2024 13:32

4. A2 iyi mama ve evde kalması yetmez mi sence?

20 mart 2024 13:34

5. süslü kedinin sağlığı için aşılarını yaptırmak, en azından orta segment mama vermek önemli çünkü bunların yokluğu çok pahalıya patlayacak sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Sonra daha çok sıkıntıya girmeyin diye söylüyorum tabi ki, güvenmiyorsanız vermeyin bence de

20 mart 2024 13:34

6. Okulun bitmesine daha 2 yıl var :( hiç ayrılmak da istemiyorum onu çok seviyorum:(

20 mart 2024 13:35

7. çoluğun çocuğun elinde oyuncak olacaksa asla verme sende kalsın. ama daha şimdiden mamaya bile paran yetmiyorsa bebek daha büyümeden başkasına sahiplendir süslü. kısırlaştırmaman, aşısını , iç dış parazitini yaptıramaman falan büyük sorun. eğer düzgün bir aile isterse ver, eğer kimse çıkmazsa sen bakarsın.

20 mart 2024 13:38

8. Ss bence sahiplendirmek için düzgün birini bulmaya çalışın. Hayvan sahiplenmek çocuk sahibi olmak gibi. Maddi manevi gücünüzün yetebilmesi gerekiyor. Veteriner masraflarını karşılayamayacak birinin hayvan sahiplenmemesi gerekiyor. Kısırlaşmamış, veterinere gitmeyen ve ucuz mama yiyen bir kedinin evdeki hayat kalitesi sokakta düzenli mama verilen kedininkinden çok da farklı olmayacaktır. (Evdeyken Araba çarpma vs ihtimali olmuyor sadece)

20 mart 2024 13:39

9. Okuldan Veterinerlik okuyan kiza yazdim. Neler olmazsa olmaz onları öğrenicem, temin edebildiğim kadar temin edicem. Son çare başkasına veririm ama o aliye vermem ya. Çocuk istiyor diye kedi alıyorlar. Ya çocugun hevesi geçince atarlarsa

20 mart 2024 13:40

10. bi de 2 yıl sonra okul bitince napacaksın kediyi? aile evine yanında götürebilecek misin? eğer 2 yıl sonra kedi açıkta kalacaksa derhal şimdiden sahiplendir. 2 yaşında sıradan bir yetişkin kediye yeni yuva bulmak imkansıza yakın. herkes yavru arıyor yetişkin kedilerin çoğunun sonu sokak oluyor... sırf çok sevdin diye bencillik yapma 2 sene sonrasını da düşünmen lazım.

20 mart 2024 13:40