ben de yapsam annem de yapsa yemekler kokuyor gibi geliyor tiksiniyorum?

degişik bişey de kullanmıyoruz sanki evde pişen yemeklerden sogudum ama ya disardan yiyorum(disardan da herseyi yiyemiyorum çok kokmayan ve karışık olmayan yiyecekleri) ya da abur cubur yiyorum cok sagliksiz oldum. kendimi zorlasam kusasım geliyor napsaam

1. kız ev yemeği evde annenin senin yaptığın yemek nasıl tiksiniyorsun da dışardakini seviyorsun? bana da lahana falan kokar gibi gelir kapuska karnabahar ama yani bilmiyorum acaba terapiye mi gitsen?

9 mayıs 2023 18:17

2. Dışarda evdeki hijyenin yanından bile geçilemeyecek koşullarda üretilen yiyeceklerden iğrenmeyip tertemiz ev yemeğinden iğrenmeniz bana normal gelmedi

9 mayıs 2023 18:18

3. Tencere veya kaşıklarınızda problem olabilir. Çelik tencere koku yapmıyor. Silikon kaşıklar koku yapıyor mesela ben de yiyemiyorum. Bulaşık parlatıcınız ya da deterjanınız da koku yapıyor olabilir. Böyle şeylere hassas birisi olarak anladım ben sizi, biraz sorunu tespit etmeye çalışın. Yağınızda da problem olabilir.

9 mayıs 2023 18:27

4. Yakın zamanda hastalık geçirdin mi ya da regl dönemi?

9 mayıs 2023 18:31

5. yemeklerde farklı bir yağ kullanılıyor olabilir mi? atıyorum hep ayçiçek yağıyla yapılan abur cuburları yemeye alıştıysanız zeytinyağı veya tereyağı fazla hissediliyor ve rahatsız ediyor olabilir.

9 mayıs 2023 18:41

6. Kizlar sanki yikanmis tencere tavadan da eski pisen yemeklerin kokusunu aliyorum. Burnumu doktora goturcem az kaldi .d

9 mayıs 2023 19:50

7. Bence sorun bulaşık makinenizde. Bizimki de bir ara şey gibi kokuyordu tabaklar bardaklar nasıl anlatsam dere kenarı durgun göl pis havuz ya da bataklık kokusu olur ya öyle bir koku. Sonra gider borusunun kıvrık olması gerekiyormuş o düzleşmiş içinde biriken atık suyun kokusu geliyormuş öyle bişey dediler boruydu düzelttik makineyi temizledik köşe bucak iyi geldi. Bir de bazı deterjanlarda acayip baskın koku var o da kötü kokutuyor. Bir ara rosmandan akıyordum ondan memnundum. Ayrıca süslünün dediği gibi silikon plastik ve ahşap eğer atıyorsanız makineye koku çekiyor. Onları elde yıkamakta fayda var.

9 mayıs 2023 20:01

8. Dediklerinizi denicem kızlar saolun

9 mayıs 2023 20:04

9. yumurtali bulasiklarinizi elde deterjanla yikamadan makineye dizerseniz kaynar suyla beraber yumurta kokusu heeeer seyinize siner ve lesssss gibi kokar ozellikle bardaklar. bazi insanlarin evine gidince bi su icmek istersin miden agzina gelir ya hani iste onlar bulasik yikamayi bilmeyen tiplerdir. makineye yumurtali bulasik mumkunse hic dizmeyin elde yikayin. eger illa makineye sokucaksaniz bi tane fisfis sisesinde su ve camasir suyu karisiminiz olsun bulasigi once o karisimla fisfislayip durulayin sonra makineye dizin. makinenizin icini temizleyin. biz kasikligin icine limon kabugu koyuyoruz hic atmiyoruz kabuklari o da tertemiz yapiyor bulasiklari.

9 mayıs 2023 21:06

10. Bulasik makinesi kaynar suyla bulasik yikamaz o nerden cikti bilmiyorum da bulasik makinesine camasir suyu falan dokmeyin arinmiyor tabak canaktan. Yeni nesil bulasik makineleri cok az suyla yikama yapiyor. Yikama durulama dahil total tuketimleri 12 litre falan. Arinmaz mumkun degil. Hadi ustteki suslu suyla seyreltiyormus ama bulasik makinesinin kapagina boca edenleri goruyorum da zehirliyorlar kendilerini.

10 mayıs 2023 10:25