benden bi bok olmaz hissi sizede oluyor mu?
20 yaşındayım ve liseden mezun olunca 1 yıl bi yerde işte çalıştım sonra para biriktirip dershaneye kayıt oldum.mezuna kaldım çok iyi sıralama yapamadım yarı burslu okuyacağım gibi gözüküyor. daha tercihler açıklanmadı yazdığım üç bölüm var ve ilki hiç gelmez diğeri eh diğeri net gelir diye düşünüyorum ama ne istediğimi bile bilmiyorum.gerçekten kalpten mi istiyorum vs net gelen bölüm beni mezun olunca iş hayatında çok yoracak buna eminim.ailemin maddi durumuda iyi değil neden ona rağmen yazdın diyeceksiniz annem şehir dışına küçük illere gitme diyor ben okuturum diyor zaten burs alırım diye düşünüyorum kyk sonra çevreme bakıyorum süslüler hani mesela bi tanıdığımın hiç umrunda değil okul falan evlenicem diyo.bi diğer arkadaşım gerçekten başarılı o bir yıl mezuna kaldı özelde bir yıl okudu şimdi yatay geçişle devlete geçmiş zaten sıralaması iyiydi bir yıl aile yanında kalmak içindi not ortalamasıda çok iyiydi.mesela bende öyle istiyorum ama sanki malımda yapamam gibi geliyor hem yapsam not ortalamam yüksek olsa sıralamam düşük bildiğim kadarıyla yks sıralamasınıda hesaplarken baz alıyorlar.bir diğer arkadaşım özelde okuyor yarı burslu her gün geziyor sürekli bende bu durum yok 1 yıldır evdeyim resmen.ne olacak bilmiyorum yani kısaca benden bi bok olmayacak sürekli aileme muhtaç kalıcam gibi hissediyorum.siz bu hissi yaşıyor musunuz? ya da bu hissi yaşatan bi durum var mı?