benim göbeğim niye böyle ya ?   ?

süslüler kilo verme sürecindeyim. daha doğrusu yaklaşık 8 kilo verdim sonra tatile gittim falan derken kilo vermem durdu direnç kilomda takıldım. o yüzden şu an yediklerime cok dikkat ediyorum. günde 1 saat tempolu şekilde yürüyorum sürekli hareket halimde kalmaya çalışıyorum. bugün 16 bin adım atmışım mesela. akşam 6 da yemeyi bırakıyorum. aralıklı oruç gibi beslenmeye çalışıyorum. bugün mesela yediklerimi sayayım 12 de  2 yumurtadan biberli omlet zeytin az peynir salatalık 2 tane karabuğday patlağı. öğlen 3 gibi  bir tane incir iki minik parça ananas. akşam kabak yemeği yoğurtlu semizotu salatası. ama şuan göbeğimi görseniz sanki az önce bir tencere makarna yemişim gibi bir şişkinlik. şişkin hissediyorum öyle bir az yemişim rahatlığı yok. 3 aylık hamile gibi duruyorum. sinirlerim bozulmaya başladı artık. bu arada beslenmen yetersiz falan diyebilirsiniz ama yetersiz olsa bile bu göbek normal mi?

1. şişkinliğin kiloyla alakası yok ki? demek ki bağırsakların düzgün çalışmıyor yediğin şeyler gaz yapıp şişiriyor.

29 ağustos 2024 00:10

2. A1 Bunun için bir gastroenterolojiye gitmem gerekiyor sanırım ama yaşadığım şehirde yok şuan. Glutenden dolayıysa glütensiz beslenme asla sürdürebilir bir şey değil benim için. Buna ne bütçem yeter ne sabrım.

29 ağustos 2024 00:12

3. Süslü aralıklı orucu hayat tarzı haline getirmiş bir süslüyüm. Aralıklı oruçta uzun süren açlıklar sonrası birden yüklendiğimizden şiş bir göbeğimiz oluyor ama bir iki saate geçmesi gerekiyor. Bir diğer ihtimalde çok lifli beslenmek. Acaba lif kısmını biraz abartıyor musunuz? Hızlı yemek de bir diğer seçenek?

29 ağustos 2024 00:14

4. bugün yediğin şeylerin hiçbirinde karabuğday patlağı hariç gluten yok ki

29 ağustos 2024 00:18

5. Süslü aslında öyle birden yüklenecek kadar ağır beslenmiyorum bugün yediklerim bundan ibaretti mesela. Bağırsaklarımda bir problem olduğuna ben de şüphelenmiştim aslında. Ama doktor yok cidden şaka gibi. Ne yapayım bilemedim ya

29 ağustos 2024 00:19

6. Karabuğday patlağı da glutensiz bu arada

29 ağustos 2024 00:24

7. Ben soğuk aldıysam şişkinlik yaşıyorum. Rüzgarda kalma, gece üstü açık uyuma vb gibi şeylerin bende böyle bir etkisi var. Sizde de olabilir

29 ağustos 2024 00:34

8. Laktoz da gaz yapar. Yoğurtlu semizotundan olmuş olabilir yani. Sütü yoğurdu laktozsuz almaya başla ss, 1 hafta öyle dene bak bakalım fark var mı. Varsa laktozdandır.

Bu arada öğlen iki çeşit meyveyi beraber yemek yerine bir meyve yanına 5-6 çiğ badem veya çiğ fındık yemek daha dengeli olacaktır.

29 ağustos 2024 01:06

9. Süslü çok uzun süredir laktozsuz besleniyorum zaten :( yoğurt süt hatta bazen peyniri bile laktozsuz alıyorum

29 ağustos 2024 01:07

10. Ok, bir diğer tahminim hava yutman.

Ben ne zaman yürüyüş yapsam, hızlı yesem ve hatta akan suyun altında duş alsam karnım 6 aylık gibi şişer mesela. Annem doğru nefes almıyorsun der dkdkdkkd.

Karnımı sırtıma doğru çekerek, 5 dk boyunca burnumdan nefes alıp ağzımdan verdiğimde düzeliyor. Aksi takdirde diyaframımı şişiriyor ağrı yapıyor saçma bir şekilde. Bir de buna bakın.

Tabi bulabildiğiniz ilk fırsatta da bir doktora görünün.

29 ağustos 2024 01:13