benim gibi cinsiyet rollerine inanan ve maskulen erkek sevenler kaldı mi?

sb susluler.gundemdeki soruyu ve cevapları görunce sorma ihtiyacı hissettim. kadına şiddete, haksızlığa kesinlikle karşı biriyim öncelikle onu belirteyim. ama hayatımdaki erkeğin maskulen olmasını isterim. yani kırılgan, alıngan, nazli erkek modeline asla katlanamiyorum. direk olarak maddi güçten bahsetmiyorum. hem fiziki hem de psikolojik olarak güçlü, hayattan istediğini koparan, mücadeleci erkek modelinden bahsediyorum. gerçek hayattada bunu kimseye söylememisimdir. çünkü bunu söyleyince linclenecegimi biliyorum. sizin fikirleriniz nedir?

1. bahsettiğiniz özellikler maskülineteye ait değil öncelikle ama demek istediğinizi anladım. Bu bahsettiğiniz insan tipi güzeldir zaten, kadını dövmekle de bir alakası yok bu özelliklerin.

22 mayıs 2023 14:03

2. Dostum önce toplumsal cinsiyet rolü ne demek onu öğren. Yalan söyleyen insanı sevmem gibi bişey demişsin çünkü kslsls

22 mayıs 2023 14:05

3. Kalması, nesli tükenmekte olan nadide bir çiçeksin. Kendini özel hisset!

22 mayıs 2023 14:12

4. evet trip atan hesabı ödemeyen evden arabayla alıp tekrar evime bırakmayan kapımı açmayan erkekle asla olmam. kendi param ve aracım var, istersem arkadaslarımla bulusup kendi hesabımı ödeyip dönüyorum zaten. beni el üstünde tutmayacaksa hic görüsmem daha iyi, hippi tarzı erkekler vs de asırı itici geliyor bana. zevk meselesi

22 mayıs 2023 15:27

5. Süslü bahsettiğiniz özellikler bana aşırı feminen geliyor ama bu benim çevremdeki kadın erkek figürleriyle ilgili olabilir.

Ailesinin tüm baskılarına karşı okuyan, kendi işini binbir güçlükle yapan kadınlar gördüm, tuttuğunu koparmak böyle bir şey. Zaten avantajlı olduğun bir çevrede biraz sadece kendini zorlayıp elde ettikleri şeyleri büyüten errrkekler benim gözümde minik birer bebiş.

İki işte çalışıp (geçinememekten değil çocuklsrını daha iyi şartlarda yaşatabilmek için) hem iki çocuğa çiçek gibi bakan hem ana babasını eğleyen hem işinin hakkını veren tüm bunları "kadın" olduğu için eksik görülen bir annenin kızı olarak bahsettiğiniz şeyleri ziyadesiyle feminen ve kadınlara has buluyorum.

Bu arada babam da uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptı ama hastaneden randevu almayı beceremez. Abim keza bahsettiğiniz yakışıklı güçlü erkek modeli ama babam da abim de annemle benim bir bakışımıza mum kesilirler.

He madem bu kadar ultrasın nasssıl evlendin hanımın dersen de evlendiğim adam bana fazlasıyla saygı duyuyo. Ve sizin hiç beğenmeyeceğiniz maddi manevi zorluklar içinde geçmiş bir ömre sahip. Ama ben onun yolda gördüğü yavru kediyi unutmayıp dönerken yaş mama alan kalbini seviyorum. Ben işten yorgun geliyorum diye bana en sevdiğim yemeği yapıp ben üstümü değiştirirken sarılıp yorgunluğumu alan ellerini seviyorum. Zorlandığım zamanlar "tamam hayatım sen bunu düşünme bu iş bende" diye ipleri eline alışını seviyorum.

Eşim de eşim ille de eşim be

22 mayıs 2023 15:53

6. ülkenin belki yarısından fazlası "erkek adam ağlamaz" gibi laflarla büyüyor. duygusal ya da nazik erkekleri ezik/sünepe/kılıbık vs. görüyor veya gay diyor... senin bahsettiğin erkek tipi zaten geçerli olan ve makbul görünen.

acayip bir şey istemiş gibi ay linçleneceğim amaa :/// demen çok komik kusura bakma lksdglkg

22 mayıs 2023 16:01

7. ya bence ssnin dedigi smdiki erkekler trip atıyor falan ya mesela bir şeye alınmış ama neye söylemiyor tavır yapıyor veya yanında elli kere düşünüyorsunuz soyleyeceginiz seyi cunku alıngan ve hassas yani öyle erkeği ben de hiç sevmiyorum.  hele hayata arabesk bakan yıkık ve dramatik erkekler kadar yorucu bir şey yok. bu arada bu tip erkekleri seven kadınlar da var tercih meselesi

22 mayıs 2023 18:10

8. nihayet beni anlayan birileri... hele bu hippi lafı çok doğru 😅 evet fiziksel olarak heybetli kişileri daha seksi buluyorum ama kastettiğim fiziksel beğenin de ötesinde. soğukkanlı, rüzgar ne yönden eserse essin yıkılmayan, duygusal kontrolu yüksek erkekleri tercih ederim ben de

22 mayıs 2023 18:42

9. Sence linçlenecek olabilir misin en basic şeyleri sıralamışsın. Kaldı ki cinsiyet rollerine sıkı sıkıya bağlı bir toplumda yaşıyorsun İsveçte değil?

23 mayıs 2023 00:58

10. Yeni nesil artık maskülenlik ve feminenliğini kaybediyor. Bu durum birçok kişiyi mutsuz ediyor. Eşitlik tıpatıp aynı davranışları sergilemek olmamalı bence. İsteyen tamamen aynı sorumlulukları üstlenip aynı davransın ama bunu istemeyene de saygı duyulmalı

23 mayıs 2023 12:26