benim gibi tam bir makyaj güzeli var mi süslüler?

makyajsız halim normal bir insanken makyajlı halim bayağı güzel ve bunu beni makyajsız gören arkadaşlarım da diyor. hatta şöyle diyeyim şu an bana çok güzelsin falan diye içi eriyen erkek arkadaşım makyajsız halimi görse şok geçirir tanıyamaz bence. sizce neden böyle? yani bazıları değişmezken bazıları aşşırı değişiyor? ve böyle olan süslüler, siz makyajınızı nasıl yapıyorsunuz?

1. Size çok imreniyorum ben de asla degisemiyorum ve güzel olamiyorum yakışmıyor. Minyon ve çocuk suratli oldugum icin galiba Ozel günlerde falan bir geliyorlar herkes onlara bakıyor ama beni kimse ya fark etmiyor ya begenmiyor. Şanslısınız

20 aralık 2020 11:43

2. Süslüler biraz makyaja da bağlı olabilir. Mesela beniö yüz hatlarım düzgündür ve kemiklidir yüzüm ancak kaş kirpik namına hiçbir şey yok, o yüzden eyeliner far falan olunca başka biri gibiyim, dudağım da soluk mesela o da etkiliyor

20 aralık 2020 12:00

3. ben de sizin gibiyim. önceden hiç sallamazdım ama bir süre sonra iltifat aldığım insanları hayal kırıklığına (!) uğratmamak için makyajsız insan içine çıkamaz olduğumu fark ettim. makyajlı halimi ne kadar beğeniyorsam ve ne kadar iltifatlar hoşuma gidiyorsa makyajı çıkardığımdaki yüzümü o kadar sevmemeye başladım. o zaman artık makyajı kendim için değil de başkaları için yapıyor ve başkalarını kandırıyor gibi hissettim. makyaj yapanlar insanları kandırıyor demek istemiyorum, benim hissettiğim şeyin adı buydu.

neyse o zamandan sonra makyaj stilimi aşırı aşırı minimale indirdim. mesela eskiden fondoten, kontür, 2 farklı maskara, kaşlar hem kalem hem jel vs bir sürü şey sürerdim. ama diğer süslünün dediği gibi elim yetenekli olduğundan hiç ağır makyajlı insan gibi değil de doğal makyajla gayet güzel olan biri gibi göründüğümü söylerdi herkes. ama baya makyaj olurdu yani suratımda ve silince aşırı farklı bir insan olurdum.

şimdi ise sadece göz altı ve burun kenarı kızarıklıklarını kapatıyorum hafif bir concealer ile, kirpiklerimi kıvırmadan kahverengi maskara, kirpik dibinin en dış kısmına kahve farla eyelinerımsı bir şey ve dudağıma da mlbb bir renk rujun dokundurulmuş hali. şu halimle kendi güzel kısımlarımı öne çıkardığımı ve makyajsız halimden çok da farklı olmadığımı düşünüyorum, o da beni iyi hissettiriyor. makyaja ya da bana iltifat eden insanlara bağımlı değilmişim gibi bir his.

20 aralık 2020 12:11

4. Makyajlı da makyajsız da güzel değilim. Makyaj yapınca cilt kusurlarım daha az görünüyor ama yüz hatlarım çok da değişmiyor. Günlük hayatta fazla kontür de çizgi gibi duruyor. Gözlerim küçücük ve göz kapaklarım düşük. farla, eyelinerla büyüt büyüt nereye kadar?

Bence sizin yüz hatlarınız vs. çok güzeldir, şekillidir. Makyajla daha dikkat çekici oluyorsunuzdur.

20 aralık 2020 12:40

5. Bunu değiştirmek için sürekli ağır makyaj yapmayın. İnsan gözü sürekli neyi görürse ona alışıyor o normalmiş gibi geliyor. 2 gün daha doğal yaptıysanız bir günü daha ağır yapın. Böylece dengelersiniz

20 aralık 2020 12:47

6. Bence siz makyajsızda güzelsiniz kız arkadaşlarınız sizi kıskandığı için öyle diyor

20 aralık 2020 13:16

7. Benim de biraz söyle bir durum var. Makyajdan ziyade kirpiklerim çok kısa. Rimelle de pek bir şey fark etmiyor ama su tekli kirpiklerden gözlerimin en uc yerlerine uzun birkaç tane takınca aşırı güzel oluyorum nfnfmfmf badem göz vs hiçbirine değil iki uzun kirpige ihtiyacım varmış sadece ama olmadı :D

20 aralık 2020 13:32

8. Evet mesela makyajlıylen iltifat alınıyor çok ama aynı kişiler makyajsız görünce biraz onlara garip geliyorsunuz ben makyajsız suratımdan utanıyordum:(

Makyaj yapmadığım zamanlarda da beğenildiğim falan oluyordu ama o zamanlar insanların beni gerçekten çok güzel bulduğunu falan iddia edemezdim. Şu an iste yürüdüğüm birinden dış görünüş olarak red yeme oranım çok çok düşüktür buna emin olabileceğim şekilde hissettiriyor bana insanlar.

Yüz atlarım düzgün mü bilmiyorum bende normal, yanaksız kare ve üçgen arası bir suratım var kontür çiZgim belirgin burnum küçük değil bence ama kemersiz ve kalkık, gözlerim normal insan gözü keza kaşlarım da kalkık ince normal kaş yani xkxkxlx bayağı normal birisiyim. Oylama yapmayı sevmiyorum ama malyajsız 5-6 veririm kendime makyajlı ise insanlar 8-9 verirler kzkxljjx

Tenim açık ama sarı alt tonlu rengim yok resmen çok soluğum, bir de çok aurasızım ya ağzımı açınca insanları etkileyen şen şakrak biri olduğumu sanmıyorum.

Kaşı kirpiği belirgin biri olmayı isterdim süslüler. Çünkü makyajsız halimi bilenler tarafından çok fazla shaminge maruz kalıyorum :(

20 aralık 2020 13:56

9. gözü düşük olanları acayip değiştiriyor makyaj. kalkık ve çekik göz şekli yüzde büyük fark yaratıyor.

20 aralık 2020 22:27

10. Ala tokel bence makyajla aşırı güzel olan biri. Kendisi de söylüyor, yüzüne makyaj çok yakışıyor ve her makyajı kaldırıyor.

Ben de öyleyim bunu annem bile söylüypr süslü. Yani arkadaşlarınız fesat oldukları için söylüyordur diyemeyeceğim. erkek arkadaşım da söylüyordu. Tam iran-türk karışımı bir suratım var, kalın koyu renk kaşlarım, şekilli ama biraz büyük bir burnum, iri ama çökük ela gözlerim, ince düz dudaklarım, uzun ama düz kirpiklerim vs vs. Makyajla bunları olabilecek en iyi haline getiriyorum. Sürdüğüm bir farla ya da eyeliner ile gözlerim yeşil gibi gözüküyor mesela ya da daha sarı. Kaşlarımı sabitleyince botoks yaptırmışım gibi duruyor. Kirpik diplerimden genelde kesik kısa bir eyeliner ya da koyu renk (gizlinot:koyu mor, mürdüm) farla geçiyorum böyle olunca daha çekil gözüküyor. Göz pınarını aydınlatıyorum, alt kirpik köşeme de far geçiriyorum. Rimeli de düz değil yana çekerek sürüyorum. Fondöten çok az kullanıyorum yani bir, iki pompa falan çünkü çok ağırlaştırmış hissediyorum diğer türlü. Onu da alın ortama ve yanağıma doğru sürüp makyaj süngeri ile kenarlara dağıtıyorum. Burnuma da süngerde kalan fondötenle geçiyorum burnuma da fondöten sürmeyi çok sevmiyorum. Kapatıcıyı da yine gözümün iç ve dış kenarında doğru getiriyorum o tam eyelinerın bittiği yere üçgen şeklinde. Zaten o kısım kaşımın bitim yeriyle üçgen oluşturuyor. Bronzer, kontür ürünü, aydınlatıcıyı da normal herkes gibi kullanıyorum ekstra bir şeyi yok aslında.

Erkek arkadaşım makyajlı beğendiğinde de alınmıyorum yani normal bir şey bu, ben de makyajlı halimi daha bakımlı buluyorum tabii ki. Beni makyajsız gördüğünde de çok şaşırmadı dediğim gibi kaşımın kirpiğimün rengi belli, sadece daha çocuksu duruyorum ama makyajsızken de genelde spor kıyafetli, pijamalı vs oluyorum o yüzden komple bakınca garip durmuyor. Siz de makyajsızlen bakım yağlarından sürebilirsiniz hem bakım olur hem de o ıslak görüntü kirpikleri daha belirgin yapıyor. Dudak yağı da kullanılabilir. Benefit’ün benetintleri de çok güzel no-makeup bir görüntü veriyor yanaklara dudaklara.

20 aralık 2020 23:48