bildiğiniz tutmuş beddua örnekleri var mı?

fal, büyü vs sorulurken benim de aklıma bu geldi şimdi. amcamın kızı, annesinin hiç istemediği bir adamla evlenmişti. annesi de çok büyük beddua etmiş içeriğini bilmiyorum ama kuzenim hamile iken eşi biçerdöverin altında kalıp feci şekilde can vermişti. sizin var mı bildiğiniz örnekler? bedduaya inanır mısınız?

1. Teyzemin oğlu üniversitede baya içkiye alışmış sürekli içiyormuş. Bunu kimse bilmiyorken eltisi cümle aleme anlatmış oğlu böyle alkolik falan diye. Teyzem ağlaya ağlaya geldi benim oğlumun adını çıkardı onun da kendi oğlundan yüzü gülmesin dedi. Eltisinin oğlu alkollü araç kullanarak kaza yaptı. Arabadaki diğer 3 kişinin burnu kanamadı sadece eltisinun oğlu sakat kaldı yürüyemiyor ve konuşamıyor.

14 haziran 2022 01:21

2. Neden tutmuşsa bedduamızı mı kullanacaksın 🤔

14 haziran 2022 01:30

3. Correlation does not imply causation.

14 haziran 2022 02:54

4. ece erkenin vefat eden kocasi iste.

14 haziran 2022 06:18

5. Dersleri gayet kötü olan komsu kızımız vardı. Kızı sınıf arkadaşları küçümsemiş dalga gecmısler( veya benzer bısey) kadın insallah benım kızım okul kazanır onlar kazanamaz dedı kız mucıze şekilde okul kazandı çalışkan kızlar okul kazanamadı.

Yalnız bızım komsu kızı okulu bitiremedi malum kafa olmayınca..

14 haziran 2022 06:43

6. güzel bir şey değil beddua. Verdiğiniz örnekler de korkunç. Bir insanın feci şekilde can vermesi nasıl örnek verilip üzerinden tatmin olunuyor bu konuda? Çok kötü.

14 haziran 2022 07:12

7. Beni yakın arkadaşımla aldatan sevgilime umarım hiçbir zaman mutlu olamazlar dedim.

Çocukları olmuyormuş. Ve aralarında ciddi sorunlar varmış.

14 haziran 2022 07:59

8. ne bu sırlar dünyası mı?

14 haziran 2022 09:48

9. Benim bizzat iki örneğim var açılın anlatayım. Hayatımda iki insan çok canımı yaktı. Biri çok yakın bir akrabamız, biz ekonomik açıdan çok çok zor günler geçirdiğimiz bir dönemde sürekli hava atıyordu. Sen triggerlanmışsın demeyin, cidden göze soka soka yapıyordu bunu. Ortama geliyordu mesela, haftasonu şuraya gittik, şurada yemek yedik, kocama şunu aldım falan. Konu bambaşka birşeyken kocasına dönüp hayatım tatile nereye gidelim falan demeler. Ben varlığı da yokluğu da gördüm bunlara takılmam gülüp geçerdim ama bir.gün bu konuşurken annemin yüzünü gördüm. Çok incinmiş ve üzgündü, eve geçince annemle konuştuk. İnşallah bir dilim ekmeğe muhtaç kalır dedim ben sinirle, annem kızdı hatta. Aradan kısa bir süre geçti ve o kişi ailesiyle gerçekten bir dilim ekmeğe muhtaç oldu, hem maddi hem manevi açıdan kabus gibi günler yaşadı, hala da toparlayamadı ve toplarlanacak gibi değil.

Bir diğeri de iş sebebiyle temasta olduğum kibirli ve terbiyesiz bir adamdı. İnsanlarla üstten üstten konuşur, aptal muamelesi yapar, yüzlerine baka baka dalga geçerdi. Beni ağlatmışlığı çoktur. Bir gün çok saçma bir şekilde dalga geçti yine benimle. Seni oraya çıkaran allah tepetaklak etsin dedim. Altı ay sonra evi basıldı, bütün malvarlığına el kondu, 65 yaşından sonra yurtdışına kaçmak zorunda kaldı, sonra yakalandı ve tutuklandı şimdi hapiste.

14 haziran 2022 11:46

10. bir insanın can vermesinden örnek verilip üzerinden tatmin mi olunuyor? kuzenimi de kızını da çok severim. soruyu tatmin olmak için açmadım. bunun nesinden tatmin olayım? "falancaya bi beddua ettim, kocası biçilerek öldü. Var mı sizin de böyle örnekleriniz ahahah?" desem tamam da düşündüğünüz şeye ilişkin bir ifade var mı ortada? aklınıza bir şey geliyor, düşündüğünüz şey için "bunu sen düşündün" diye milleti suçluyorsunuz. beğenmeyen okumasın. ille amaç soruyorsanız da ben bu tip şeylere inanıyorum, inanan var mı, bu tip örneği olan var mı diye sormak istedim.

14 haziran 2022 11:58