bilgisayarımın şarjı çok çabuk bitiyor neden olabilir ?

yeni aldım, kardeşim reklamsız izlemek amacıyla opera diye bir uygulama indirdi. ondan mı çabuk bitiyor anlamadım. dakikada yüzde bir iki gidiyor hemencecik bitiyor yani. uygulamayi sildim şu an şarjı yok dolunca tekrar bakacağım ama neden böyle çabuk bitiyor olabilir? ilk aldığımda fan sesi de hiç yoktu sonradan baya yüksek fan sesi gelmeye başladı. hem bu opera uygulamasi indirdikten sonra hem de microsoftu sildik tekrar indirdik lisans anahtarı istiyor diye. bu iki işlemden dolayı mı böyle oldu? ben hiç anlamıyorum teknoloji ile aram yok. anlayanlara sormak istedim

1. bataryasında sorun vardır süslü. yeni bilgisayarın sarjı bu kadar çabuk bitmez. bataryada sorun var.

21 ekim 2023 19:39

2. daha alalı bir iki ay oldu a1 iki kere kullandım napmalıyım aldığım siteye mi yazayım? az önce açtım şarjı ben kapatmadan önce %70 lerdeydi açtığımda %30 du. 5 dk kullandım %11 oldu şarja taktım. böyle çabuk bitmesi normal değil de sebebi ne anlayamadım

21 ekim 2023 19:44

3. opera aynı google chrome mozilla internet explorer gibi bir tarayıcı. aralarında en az ram yiyen (dolayısıyla en az güç kullanan) tarayıcı olduğundan şarjın daha çok dayanması lazım tam aksine. microsoftu sildik tekrar indirdik derken, office uygulamalarından mı bahsediyorsunuz? yoksa lisans anahtarı istedi diye bilgisayara format mı attınız? ikisi de böyle bir şeye sebep olmaz her halükarda. bataryanın hızlı tükenmesi yazılım değil donanım sorunu yani a1'in dediği gibi bataryası defolu muhtemelen. high-end bir oyun bilgisayarıysa ve kardeşiniz oyun falan oynadıysa o şarjın dayanması tabiki mümkün değil ama normal video izlemeye falan 3-5 saat dayanması lazım. fanların hızlı çalışması bilgisayarın nefes alamıyor olması olabilir, startupta hızlansa bile sonradan durması lazım. görev yöneticisi > başlangıç kısmının ekran görüntüsünü iliştirebilirseniz belki ekstra yorum yapabilirim o konuda.

21 ekim 2023 19:57

4. nereden aldığınızı ve laptobun model numarasını buraya yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. ikinci el falan aldıysanız eğer çok yüksek ihtimalle orijinal bir batarya takmamışlar.

21 ekim 2023 19:59

5. Lenovo sıfır Hepsiburada a3 modeli bakıp yazacam şimdi