bilişsel terapide ne yapılıyor?

bir doktora gidip konuşmak derdini anlatmaktan farkı ne merak ediyorum herkes çok övüyor ama ben anlamadım sanırım

1. bir de psikoterapi var bunlar farkı neler giden varsa ve bilgi verirse çok sevinirim :)

3 eylül 2017 23:14

2. bilişsel terapi zaten psikoterapinin içinde. psikolog değilim ama bildiğim kadarıyla bilişsel terapide sistematik olarak sizin sorununuzun temeli olan otomatik düşüncelerin üzerine gidilip olumlu yönde değiştiriliyor. psikoanaliz gibi sen uzan psikolog dinlesin gibi bir durum yok. psikoloğa elbette sorununuz yine anlatıyorsunuz ama o sizi daha aktif olarak dinliyor ve yönlendiriyor. )psikoanaliz de psikoterapinin bir çeşidi)

3 eylül 2017 23:39

3. Her psikoloğun benimsediği ekol farklıdır. Psikanaliz, gestalt, varoluşçu terapi gibi..

Bilişsel davranışçı terapi sanırım kastınız. Bdt'de süreç yapılandırılmıştır. Yani belli bir düzene göre tedavi edilir danışan. Yanlış düşünce ve inançlarınızı düzeltmenizi sağlar. Depresyon, fobi, kaygı bozuklukları vb. hastalıklarda fayda sağlar. Teknikleri vardır. Biraz araştırın bence.

3 eylül 2017 23:45

4. teşekkürler süslüler. bir psikiyatrist buldum daha doğrusu anlaşmamız varmış sigortamla. bdt yapıyormuş merak ettim ama işe yaramazsa diye korkuyorum.

4 eylül 2017 00:03