bilinçli ve isteyerek çocuk yapanlar buna nasıl karar verdi?

çocuğu büyütmek için maddi ve manevi hazır olduğunuzu, gerçekten çocuk istediğinizi nasıl anladınız? sanki bana kendi hayatımdan vazgeçmekmiş gibi geliyor. iki tane kedim var onlardan bir dakika uzak olmamak için yeri geliyor markete bile gitmeyip eve söylüyorum ama çocuk yapmayı düşününce becerebileceğimi düşünmüyorum. bir sürü dış etmen var nasıl koruyacağım diyorum. yaşım 33 olacak bu sene. bir tane yapsam ikinciyi yapamayacağım çocuk tek kalacak yazık diyorum. sonra diyorum ki e belki hayırlı bir kardeşi olmayacak, kimler çocuk yapıyor da büyütüyor sen de yaparsın herhalde. isteyip isteyemediğime karar veremiyorum sonra. diyorum da diyorum yani. siz nasıl karar verdiniz ve pişman olmadınız? kendinizi nasıl hissettiniz?

1. Hazır hissettiniz olacak son soru. Bir de kaç senedir evliydiniz?

1 temmuz 00:50

2. bu soru her hafta sorulacak mı ya :(

çocuk yapma olayının bu kadar büyütülmesini anlamıyorum üremeye sanki bir burjuva sınıfı lüksüymüş muamelesi yapılmaya başlandı bu bayağı gülünç geliyor. insanlığın en temel içgüdüsü üremektir, inan bana dünyada çocuk yapanların %99'u maddi manevi yeter miyim diye düşünmüyor bile. artık vakti geldi, doğanın kanunudur diyip çat diye yapıyor çocuğu. hayatta her şeyi incik cincik düşünmeye ölçüp biçmeye gerek yok o şekilde hayat yaşanmıyor bu şekilde ancak terapist kapılarını aşındırıyorsunuz.  siz istediğiniz kadar plan yapın hayat başınıza gelenlerden ibaret çünkü.

1 temmuz 01:01

3. Evliliğin 8. yılıydı. İstemiyoruz dedik, sonra kronik bir rahatsızlığımla ilgili tedavi arkasından çocuk düşünüyor musunuz dedi doktor, yok düşünmüyoruz dedik, denemediyseniz hiç, bir bakalım isterseniz dedi, aklımıza düştü, denedik hemen oldu. Bu kadar.

Büyüyor şimdi geçen kreşte mezuniyet yaptık salak salak güldük.

1 temmuz 01:03

4. Merhaba, ben soruyu görmedim eğer kolayınızdaysa linkini koyabilir misiniz, insanlar tekrar yorulmasın o zaman.

Cevaplarınız için teşekkür ederim bu arada ikinize de.

1 temmuz 01:07

5. ss soru cevap arama kısmına "çocuk yapma" yaz onlarca soru çıkıyor. oradan okuyabilirsin hepsini

1 temmuz 01:11

6. Çocuk yapmaya hazır olmak diye bir şey yok bana kalirsa. Şartların çok iyi olmasını beklemeden, belli bı eşikten sonra kervan yolda dizilir dedik. iyi ki de öyle yapmışız.

Kendim dar gelirli ailenin iyi ki doğmuşum diyen kızıyım. Kendi şartlarım ailemden çok daha iyiyken kılı kırk yarmanın gerek olmadığını düşündüm. Beşere değil kendimi biyolojimin kollarına bıraktım. Mükemmel anne saplantılı olmazsanız da çocuk yetiştirmek hayatı falan öldürmüyor, sadece dönüştürüyor.

1 temmuz 02:03

7. Maddi olarak nasil hazir hissedecegiz ki zaten? Cocugum yok ama maddi olarak hazir olmayi beklemiyorum. Islerimi oturtayim yaparim sanirim.  Cocugumu sevip buyutecegim. Nasil kendimden vazgecebilirim ki? Babasi kendinden vazgecsin jdjdjd. Saka bir yana bir birey buyutmek icin kendimden vazgecmeyegime eminim bunun icin bekliyorum zaten.

1 temmuz 06:55

8. Benim bazı rotalarım var oraları tamamlayınca birkaç aklımdaki şeyi yapınca yaparım muhtemelen çocuk. Çok spesifik düşünmedim birinin oturmayı beceremezken koşmasını, konuşmayı beceremezken şarkı söyleyişini görmek bence keyifli. O yüzden çocuk olursam iş hayatından 6 sene falan silinirim muhtemelen

1 temmuz 08:06

9. Ben istemediğimi fArk ettim :( soruda yazdığınız gibi düşünüyorum.

Ayrıca annem babam sorunlu ebeveyndi psikolojimizi bozdular. Onlar zaten nromal değildi. Sonra bı akrabamiza bakiyorum anne baba, onlar daha da normal değil .

Ben daha hyatimi yaşamaya yeni baslicam. neler yasadim. Bu fikir bana ağır geliyor (29)

1 temmuz 10:44

10. Bir ara bende bunu çok düşündüm sonra anon 1in yazdığı sonuca vardım. Şehzade ya da prenses doğurmayacağım ya sonuçta. Ha bu demek değil ki sallapati büyüsün tabi ki emek vereceğim ama vay öldüm bittim bittim beeen durumu da yok. Her şeyi bu kadar uçlarda yaşamamalıyız.

Ayrıca bir çok doktor moktor dinledim. Çocuğa yes hazırım denilemezmiş diyen de g.tten sıkıyomuş.

Ha çocuk yapma isteğimin en büyük sebebi sevgisini yaşamak. Yeğenlerim var aşırı seviyorum dedim ki bunun bir tık üstü sevgi nasıl olabilir ya ben bunu öğrenmek isterim. Kalp nasıl bu kadar büyür böyle büyük bir sevgiyi nasıl taşır. Böyle büyük bir sevgi var ve ben bunu yaşayabileceksem neden yaşamayayım.

Velhasıl şu oldu bebek yapmaya karar verdik diye bir şey yok.

1 temmuz 10:48