bilkent felsefede yüksek lisans yapmak hakkında ?

süslüler siz ne düşünüyorsunuz okulun ücreti 40 bin tl. ben sözelden iyi bir ales puanı alabileceğimi düşünüyorum. farklı üniversitelere de başvuru yapacağım devlette ama bilkenti çok istiyorum. bilkentte yüksek lisans yapan arkadaşlar var mıdır ? çok farklı bir bölümden lisans mezunu olacağım. felsefeden yüksek ve doktora yaparak okulda hoca olmak istiyorum.

1. Doktora parayla yapılmıyor yalnız. Üstüne para alıyorsunuz. En azından amerika’da bu şekilde.

24 ocak 2019 20:51

2. Çok iyi üniversite olmasına da gerek yok. :) okuldan okula değişebilir belki ama illaki para ödemesine gerek yok kişinin doktora “parayla yapılır” algısından da kurtulmak gerek.

24 ocak 2019 20:57

3. bilkent felsefe bölümünde master paralı değil. hatta master’a hak kazanmış kişilere okul burs verir. sitesinde yazar daha ikinci maddede. hatta yurtta konaklama hakkı verir. doktorada da zaten para alırsınız. araştırmadan burda soru açmışsınız. önce araştırın. basit bir araştırmayla bulunabilinecek bir şeye bile bakmamışsınız o yüzden işiniz zor akademide başarılar şimdiden.

24 ocak 2019 21:02

4. Tamam tamam en iyisini siz bilirsiniz. Ne sinir yaptınız. Sakin olun dünyayı kurtarmıyorsunuz uzun uzun yazmışsınız bir de. :d komik.

24 ocak 2019 21:06

5. Soru sahibi bu Arada doktora için en sağlıklı bilgiyi başvurmak istediğiniz okulların sitesinden bulabilirsiniz. Buradan çok sağlıklı bilgiler elde edebileceğinizi düşünmüyorum. Eğer okumak istediğiniz okul doktora için ücret istemiyorsa bence bilkent’te yapabilirsiniz yüksek lisansınızı eğer maddi açıdan zorlanmayacaksanız. Felsefe mezunu değilim ama ben de bilkentliyim. Okulun imkanları çok güzel. Doktora başvurularında referans anlamında sizin için çok faydalı olabilir. Bölüm değil ama okul hakkında bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Kolay gelsin. :)

24 ocak 2019 21:12

6. Bilkent’te doktora yapıyorum. Masterım buradan değil. Doktoraya ücretli öğrenci kabul edilmiyor, sadece burslu alınıyor. Yüksek lisansta tam ya da kısmi burslar var bizim fakültede -felsefe değil, başka bölümdeyim-. Tamamen burssuz giren pek olmuyor.

40.000 lira verip bilkentte felsefe masterı yapan olduğunu sanmıyorum pek. Kabul alırsanız burs verirler bence, çok kalabalık olmuyor zaten. Yalnız master ve doktoranız bilkent’ten olursa bilkent’te hoca olarak kalamazsınız. Bilkent’in ve koç’un öyle bir politikası var, inbreeding denen şeye karşılar yani. Hocaların çoğunun da doktorası yurtdışından.

Yurtdışında postdoc yapıp dönerseniz belki alırlar hoca olarak.

24 ocak 2019 21:15

7. Yok cidden insanlara iyilik yaramıyor. İğrençsiniz ne demektir ya? Üniversite bitirmişsiniz ama küçük bir araştırma bile yapamıyorsunuz. Bir de felsefe üzerine yapacakmışsını. Üzücü.

25 ocak 2019 01:38

8. 4. Anonim, hangi bolumdesiniz?

25 ocak 2019 01:41

9. bilkent’te master yapan arkadaşlarım var ve bizim bölümde master’a hak kazanan herkes burs alır demişlerdi (felsefe bölümünde değiller). para vermiyorlar, aksine para alıyorlar yani. okulun ücreti 40 bin tl yazmışsınız felsefe için şaşırdım çünkü felsefe lisansı bile ücretli değil sadece tam burslu öğrenci alıyorlar. master için google’a bilkent phil master yazdım çıkan sayfaya tıkladım direkt yazıyor. bunu öğrenmem de 30 saniyemi almadı. sizin de 30 saniyenizi almayacaktı. istediğiniz bölüm hakkında araştırma yapma isteğiniz bile yok demek ki. bu akademide sizi zorlar. iki kere iki dört. doğruları söyledik diye iğrenç olduk eyv

25 ocak 2019 01:48