bir şeyi eşe dosta anlatınca olmaması?

süslüler ben bu nazar işine kafayı takmış durumdayım ya. hayatımda güzel ve büyük bir gelişme olduğunda arkadaşlarımla bile paylaşmaya çekiniyorum. insanlardan kaçıyorum resmen. bu da saçma bir hal aldı. sonra diyorum ki kim sana niye nazar değdirsin. ama işte anlatınca da kulaktan kulağa kötü niyetle olmasa da yayılıyor. eskiden hiç takmazdım böyle şeyleri ama artık aklıma başıma geldi. bir şey gerçekleşmeden kimseye anlatmamaya çalışıyorum ama gerçekleşse de bekleme süresinde yine de anlatmaya korkuyorum. anksiyete krizi gibi geliyor artık, saçma da geliyor bir yandan. sonra internetten insanların yorumlarına bakıyorum herkes bir olayı eşe dosta anlatınca saçma sapan sebepten bozulması konusunda hemfikir neredeyse. ama bu şekilde de kendimi yalnızlaştırır oldum. bu konuda fikirleriniz neler? siz nasıl bu işin üstesinden geliyorsunuz hayatınızda? :(

1. Ya süslü seni tebrik ediyorum. Kaç yaşına geldim şu insanlarla paylaşmama olayını bi türlü yapamıyorum ve evet hak veriyorum. Niyet ne olursa olsun anlatınca büyüsü kaçıyor her seferinde yaşadım ve hala akıllanmıyorum.

3 mart 2022 19:54

2. süslü vallahi bilmiyorum kafam çok karışık bu konuda ya.bu şekilde davranarak da ayıp ediyormuşum gibi geliyor.anlatmazsam saklıyor gibi olacağım diye insanlarla görüşmekten de kaçar oldum.sağlıklı bir durum gibi de gelmiyor bir yandan.ama hem insanlardan duyduğum kadarıyla hem kendi hayatımda gördüklerimden yola çıkarak da artık olabildiğince saklamak gerekiyor gibi geliyor.ama bi noktada saklayamıyorsun işte o noktada aşırı bir korku kaplıyor içimi.aşırı saçma geliyor diğer yandan da.

3 mart 2022 19:59

3. ben de nazara inanıyorum. malesef eşinizden dostunuzdan çok sevdiğiniz ya da sevildiğinizi düşündüğünüz kişiden bile değiyor.

3 mart 2022 20:45

4. Kime neyi anlattıysam olmadı. Kesinlikle inanıyorum. Bir şekilde negatif enerji yayılıyor. En yakın olsa bile istemsiz nazar değiyor. Ben de tam olarak aşamadım bunu. Eskiden her şeyi pat diye söylerdim. Şimdi bazı şeyleri anlatmıyorum. Basit şeylerden bahsediyorum sadece.

3 mart 2022 20:55

5. ya ne alaka a6, olan bir başarıyı paylaşmaktan bahsediyorum zaten bu nasıl başarısızlığa kılıf uydurmak oluyor. akıl çağındayız biliyorum da anlamadığım bir saçmalıkta bozulabiliyor işler bazen. ondan bahsediyorum.

4 mart 2022 12:07