bir ekle evlilik niyetine girmediyse feriştah olsa evlenmiyor o niyete girdiyse de makul bile olsan evleniyor ?

buna katılıyor musunuz? sevgilimle her şey ama her şey muhteşemdi. o kadar eğleniyorduk gülüyorduk ki. saatlerce öpüşüyorduk. 1 gün ayrı kalamıyorduk. yanında zaman su gibi geçiyordu. yaşlar 30. onunla evlenmeyi o kadar istedim ki ondan çocuk yapmak falan. inanılmaz hissediyordum. normal doğum izliyorum mesela ikimizi hayal ediyorum falan. kaldı ki evlilik hayali olan bir insan hiç değildim bekar hayatımda çok mutluydum. ama sevgilime olan aşkım beni bu düşünceye sürükledi. maalesef o asla evlenmeyi istemedi. evlenince her şey rutin olacak bi gün bu tutku bitecek falan dedi evlilik düşüncesine karşıyım dedi. tamam da böyle ne olacak peki. ben evlenmek istiyorum ailem soruyor sürekli. neyse biz bu konu yüzünden ayrıldık. defalarca barıştık asla unutamadık birbirimizi. ama yine yine yine evlenmeye yanaşmadı. ben de artık sonsuza kadar bıraktım onu. yani gerçekten beni sevse kaybetmemek için evlenmek isterdi diye düşünmeden edemiyorum. farz edelim o 38 yaşına gelince mesela artık evlenmek isteyince( erkekler kelleşmeye göbekleşmeye eski gücü kalmayınca bu tutuşma başlıyor çünkü) bulduğu karşısına çıkan biriyle aşık olmasa bile evlenebilir gibi geliyor. bana hayatımın aşkısın diyordu gerçekten ikimiz de ilk defa aşık olduk. ama inatla evlenmek istemedi. o niyete kafasal olarak mı girmeleri gerekiyor yani. hiç evlilik düşünmeyen bir adam da biriyle tanışıp o fikre de girebilir gibi gelmişti benim gibi.

1. erkek* başlıkta yanlış yazmışım.

12 ocak 17:27

2. Olasılıklar varsayımlar sizi sadece daha mutsuz eder. Ne kadar az düşünürseniz o kadar iyi.

Bunun haricinde katılıyorum fikrinize. Bir de erkekler kadınlarla ev işini yapsın arkasını toplasın diye de evleniyor bence.

12 ocak 17:44

3. a4 evlilik öncesi sekse karşıyım süslücüm seks yapmadık :( şimdi o yüzden evlenmemiştir diyen de çıkar haklı olabilirsiniz. ayrılan bendim ama bunun bir önemi yok. sonuç kavuşamadık. ben bir eylem bir sonuç beklerim hep kendim de öyle yaparım . gittiği yere kadar gitsin bakalım ne olacak  mantığında değilim hiç.

12 ocak 18:07

4. eşim de ben de pek evlilik düşüncesi olan insanlar değildik. birbirimizle karşılaşmamış olsak evlenmemiz zordu baya bence. ama birbirimizde evlenebileceğimiz kişileri gördük ve evlendik. yani herkes herkese de bu evleneceğim kişi gözüyle bakmak zorunda değil. bunu vadedip yarı yolda bırakmadığı sürece bence bir problem yok. gerçekten ama gerçekten hiç evlenmeyebilir de bu arada. birinin evlenmiş olmak için evlendiği kişi olmayı da asla istemezdim.

12 ocak 18:13

5. Kendinizi kandırmayın ya yetişkin insanlarsaniz, 30 yasindaysaniz, sevmekle evlenmek istemek gayet bağlantılı şeyler. Hayat kısa, çok seven insan hayatını birlikte geçirmek ister, sevdiği kişiyi kaybetmemek ister. Evlilik bunun bir yoluysa yaparsın. Ki bizim toplumumuzda sevdiğin insanla özgürce birlikte olabilmek çoğu insan için bu yolla oluyor. Hele kadınsan. Kaybetmeyi göze alıp başka yola gitmiş insanın arkasından da çok düşünmeye gerek yok. İleride kimi aşk evliliği yapar yine, kimi de hayatımda biri olsun diye evlenir o da tercih, o da ayrı mesele.

12 ocak 18:32

6. Evlilik hayalin yok, ama evlilik öncesi cinsel ilişkiye de karşısın? Bu resmen aseksüellik?

Mezara mı götürmeyi düşündün anlamıyorum ki.

Belki adam için cinsellik önemlidir?

12 ocak 18:37

7. A3 yavşak danışman hocan sana asılmış. Karısı da kendisine fazladır. İt gibi de peşinden kosmustur eminim. Böyle insanlar midemi bulandırıyor.

12 ocak 18:38

8. Kadınım. Bekarım. 32 yaşındayım. Deliler gibi aşığım. Uzun ilişkideyim. Daha önce de cok kez aşık oldum. Hayatımda hiçbir zaman evlenmek istemedim. Bir kere bile. Ama kendimi evlenmek istemediğim için kötü hissettiğim oldu. Yazıkmış istemiyorsam istemiyorum. Ama şunu da söyleyeyim ben hiç anne olmak da istemedim. Bir kere bile aklımdan dahi geçmedi.

Sevgilimi seviyorum diye misler gibi tertemiz evimde  onun çoraplarını koltuk aralarından toplamak istiyorum anlamına gelmiyor. Arada birbirimizde kalırız. Herkes kişisel alanına geri döner bence bunda bir sakınca yok. Seni sevmiyordur diyemem. Ama beklentileriniz uymamış ilişkiden.

12 ocak 19:08

9. A3'cüm sen hayal ettin galiba o romantizmi ama hiç okumuyorsun yazılanı veya okuduğunu anlamamışsın. Cevap vermeden önce okusaydın yavrum.

12 ocak 19:26

10. 30 yaşında adamın daha seks bile yapmadığı biriyle evlenmek istememesi normal geldi. iyi olup olmayacağı belli değil, zaten evliliğe de karşıymış. bir de biriyle çok eğlenmek evlilikle aynı şey değil. seninle eğlenmiş iyi vakit geçirmiş ama o kadar. hayatının sonuna kadar sen ol da istememiş. işi romantize etmeyi bırak bence yok unutamadık yok şöyle aşığız falan diye. kavuşamama işi 50 yıl öncesinde kaldı o kadar aşık olsanız kavuşurdunuz.

12 ocak 20:58