bir iliskinin mantik iliskisi oldugunu nasil anlariz?

ikimiz de 29 yasindayiz. benim uzun suredir erkek arkadasim yoktu. onun da yokmus. ikimiz de uzun iliskimizden sonra 'oylesine' iliskiler yasamis insanlariz. bu iliskimde her sey cok 'normal'. yani, 20'li yaslarin basindaki o beylik laflar, 'sensiz yasayamam'lar, 'herkes sana sirtini donse bile seni cok severim, daha iyi biri olmana gerek yok' cumlelerini kurduracak coskular, iddialar, patlamalar yok. ama iliskide baska herhangi bir sorun da yok. bu yaslarda iliski boyle mi oluyor? yoksa bu sadece mantik iliskisi mi? ask yok mu? yaslari bize yakin olan susluler, yardimci olur musunuz?

1. Aşık olup olmadığımızın farlında değil misiniz anlayamadım? Yoksa karşı taraftan mı emin değilsiniz?

1 haziran 2019 09:47

2. soyle cevaplayayim, ben iliskiyi bangir bangir, her seyi ifade ederek yasayabilen tarafim. ancak ondan boyle bir donus alamiyorum. bu muhtemelen onun tarzindan dolayi boyle. ama bu zamana kadar yaptiklari bana karsi sevgisi oldugunu gayet ispatlar nitelikte. ancak bunlari eskiden, diger erkek arkadaslarimda sozel olarak da duyardim, bu iliskimde ve bu yasimda boyle bir seye rastlamadim. acaba artik yaslar ilerledi diye iliskilerin bicimi mi degisiyor, yoksa bu adam bana asik degil de, artik yasimiz kemale erdi, eli yuzu duzgun, egitimli, iyi aile kizi vesaire oldugumu dusundugu icin mi benimle birlikte, kronolojik sirayi doldurmak icin mi yanimda diye dusunuyorum. bu yuzden yaslari bizim gibi 30'a yaklasmis olan ya da konu hakkinda yorum yapabilecek herhabgi bir yastaki susluden yardim istedim..

1 haziran 2019 09:53

3. ilk anonim' tesekkurler. ne demeye calistigini anliyorum. bizde de boyle ama ben sanki buna kiriliyorum. ya da henuz bu tarza alisamadim. basimda kavak yelleri esen yasta her sey sancili, her sey coskulu olurdu, simdi 'normal' hissediyor olmak hem sahane, hem dusundurucu. sahane cunku sancilar yok, iliski yorucu degil. dusundurucu, cunku 20'li yaslarindaki eski iliskisinde rolunun nasil oldugunu, kiza ne sekilde hitap ettigini ve coskusunu biliyorum. ama aradan cook yillar gecmis, hepimiz olgunlastik ve tarzimiz degisti tabiki. belki de kiyasa gitmek yanlistir.

1 haziran 2019 09:57

4. Hmm anladım şimdi tamam. Bence söylediğin şey tamamen karşı tarafın karakteri ve tarzıyla alakalı.

Yaşla uzaktam yakından alakası yok. Ben ve çevrem 30-40 yaş arasındayız. Benim eşim mesela hep dile getirir sevgisini ve coşkulu yaşar, ben ona göre daha donuğumdur. Az ifade ederim. Daha çok hareketlerimle yansıtırım. Çevremde de 2 türden de insan var.

Yaşla ilgisi yok yani kesinlikle. Biz böyleyiz maalesef. Ben de isterdim inan daha coşkulu olmayı ama içimden gelmiyo, sakil duruyo sanki bende. :) Eğer duygularından eminsen sevgilinin, kafama takmamaya çalış.

1 haziran 2019 10:05

5. sevdigini elbette dile getiriyor, asklarin en guzeli diye hitap ediyor, agzindan bana karsi hep guzel laflar cikiyor, cok sukur bunlari duyuyorum ben de. ben bu konuya nereden geldim biliyor musunuz, twitterda 'basakcigim' rumuzlu bir kadin fenomen ve esinin iliskisini gore gore geldim. onlar bangir bangir bir iliski yasiyor, yaslari da bize yakin. sanki bir iliski o duzeyde seyretmeliymis, ask aslinda oymus gibi hissettiriyor bana o ikisi. yukarida yazdigim 'herkes sana sirtini donse bile seni cok severim, daha iyi biri olmana gerek yok' cumlesi o kadina ait. bu cumleyi sarfedebilecek disadonuklukte ve asktayim, ancak bunun bana soylenecek ya da bana karsi hissedilip hissedilmeyecek oldugunu bilmiyorum. beni galiba eski iliskilerim ici bos, beylik laflara inandirmis. ben de askin anca boyle yasanabilecegini dusunuyorum? bilemiyorum. icimi doktugum icin mutluyum su an :) iyi ki soruma cevap verdiniz.

1 haziran 2019 10:10

6. Süslü eğer az da olsa duygusal biriysen coşkulu olmayan bir ilişki sende yeni ihtiyaçlar doğuracak. Haklısın artık bu yaşta hepimiz başkası olmadan yaşayanabileceğini fark ettik ama ilişkilerde yine de süslü cümlelere her zaman ihtiyaç var. Bunu demiyorsanız başka şeyler diyebilirsiniz birbirinize. Gözlerinin içine bakarak "sana çok aşığım, çok güzelsin vs" demek yaşla ilgili olmamalı. 16 personalities testini yaptınız mı bilmiyorum. Siz duygusal biriyseniz sevgiliniz mantıkçıysa sevgi diliniz farklı olabilir. Duymak istediklerinizi hayalinizdeki ilişki tanımını ona söyleyip bir şeyleri düzeltebilirsiniz. 29 yaş buz gibi olmayı gerektirmez ki.

1 haziran 2019 10:18

7. Son yazdığını yeni okudum süslü. Bence kimse o kadar romantik olmak zorunda değil cidden. Ben de 30 yaşındayım birbirimize en fazla sarılırken "keşke hep böyle kalsak" falan diyoruz. Ben sandım ki sevgilinizle buz gibi bir iletişiminiz var. Hiç endişelenme süslüm

1 haziran 2019 10:21

8. Ben bu sorunun cevabının neyi değiştireceğini merak ediyorum. Mantık ilişkisi olsa ayrılacak mısınız yani? Büyük ihtimalle hayır. O yüzden cevabı çanınızı acıtacak sorular sormayın.

1 haziran 2019 10:29

9. Eğer bizi soracak olursan biz de kendi aramızda öyle ölürüm, biterim sensiz hiçimli büyük laflar ediyoruz ama bunu o twitter hesabı gibi sosyal medyada yansıtmıyoruz. Ne bileyim sevmiyoruz. Ama şunu eklemek istiyorum biz ölürümlü biterimli aşamaya iki yılda geldik. Sizin ilişkiniz ne süredir devam ediyor nasıl tanıştınız vs bence hepsi çok etkili ve biz de sizin gibi uzun ilişkiler lüzumsuz ilişkiler gibi şeyler yaşayıp biraz mantık biraz hoşlantı olarak başlamıştık. Şimdi evliyiz.

Eğer kalbinden eminseniz sadece diline aktarmıyorsa inanın her erkeğin dilini çözecek şeyler vardır onları öğrenirsiniz zamanla bülbül gibi şakımaya başlar. Ne kadar ketum olsa da. Eğer kalbindeki de dikindeki kadar az diyorsanız biraz daha ölçer tartar ilişkinize ona göre şekil verirsiniz.

Şunu da unutmayın son olarak eskiden ölen bitenler şuan hani nerede? Hangisi öldü sizden sonra hangisi bitti? Boşverin kim daha samimi kim daha rol yapıyor bunu en iyi siz bilebilirsiniz. Ve aşkların en güzeli hitabı bence çokkkk naif ve tatlı :)

1 haziran 2019 10:36

10. Bu arada son anonim evet, ayrılacağım. Eğer mantıkla seviyorsa sevmesin. Ben ömür boyu duygusal açlığa sırf mantıklı diye boyun eğebilecek bir yapıda değilim.

1 haziran 2019 10:37