bir kadının rahminde mikro plastik izine rastlanmış. mikro plastigi sadece agiz yoluyla almıyor muyuz ?

mide asidi plastiği eritir diye tahmin ediyorum. eritmiyor da mı rahimde bile mikroplastiğe rastlanıyor yoksa başka şekilde mi vücuda alınıyor?

1. Mikroplastik kanda da bulunan bir sey artık plastik siselerle ve ambalaj yoluyla alınıyor.

1 aralık 2022 19:49

2. Kanda, plasenta da çıkmıştı ss. Yani bir şekilde giriyor demek ki mimroplastik nerelerde var çok dikkatli araştırmak lazım gerçekten

1 aralık 2022 19:50

3. Anne sütünde bile rastlandı :(

1 aralık 2022 21:06

4. Karton bardaklar, teflon, granit denen ama aslında boya olan tencereler, mikrodalgada ısıtılan yiyecekler, kalitesiz damacana, kalitesiz pet şişe, mikrodalgada ısıtılan biberon, teflon kek kalıpları, kalitesiz silikon kalıp kaşık vs, bulaşık makinesinde yıkanan plastik kaplar, ekmek ısıtıcıların piyasadaki hemen hemen hepsinden alınıyor bu.. fazlası var azı yok..

1 aralık 2022 21:36

5. hayir sadece agiz yoluyla almiyoruz.

mide asiti plastigi nasil eritsin allah askina! dogada bile yüzyillarca kalan kimyasallar bunlar. mikroplastik, plastik ve petrol türevi iceren herseyden vücudumuza gecebilir. sadece pet siselerden degil. yani sürdügümüz kremlerden, sütyenlere, yoga yaparken giydigimiz taytlardan, iz yapmayan o pahali ic camasirlarina kadar tonlarca para verdigimiz, kullandigimiz her üründe mikroplastik var. polyester iceren meshur markali spor kiyafetleri, ic camasirlari, akrilik kazaklar, elbiseler giyiliyor, vücuda temas ediyor saatlerce...yikaniyor, deterjanlarla sulara karisiyor. her yeni alinan polyester icerikli ürün dogal döngüye giriyor. süslü bahsetmis, anne sütünde bile görüldü.

cok ünlü bir outdoor giyim markasi, ki ürünlerinin hepsinde polyester var, artik dogaya daha fazla zarar vememek icin dogal iceriklere yönelecegini acikladi, güya iklim krizi stratejisi!! 150 euroluk meshur %100 polyester polar üstü, dogal icerikli olunca 3 katina cikar herhalde!!! yillarca plastik materyallerden ürünler ürettiler, ortalik kizisinca biz dogal icerikli olucaz politikasi! takdire sayan gercekten(!)

1 aralık 2022 21:40

6. Plastik atık ve çevreye olan etkileri yaklaşık iki yıldır üzerine çalıştığımız bir konu. Bu kapsamda atık ithalatı, polyester, mikro/nano plastikler falan her şey hakkında bilgim var. Yazdıklarınız genel anlamda doğru olmakla birlikte birkaç eksiği eklemek isterim, plastik artık hava yoluyla da alabildiğimiz bir şey. Ve gıdadan. Hatta tam ifade edeyim, balıkta mikroplastik var, hangi türde rastlandığına internetten bakabilirsiniz. Keza %100 pamuk olmayan her giysi plastiktir, ve bunlar yıkandıkça aşınır yalnızca suya değil havaya da karışır. Ürkütücü bir senaryo yazayım size, yumuş yumuş polyester kazağınızı giydiniz gezdiniz tüm gün, muhtemelen bir kısmını soludunuz bir kısmını da yuttunuz. Bu bağlamda mikroplastik, kanda, fetüste, anne sütünde ve bilimum yerde artık var. Fetüste var olması bile bir şeydir çünkü artık maruz kalmanıza gerek yok. Bu arada erken doğum, obezite ve benzeri sorunların nedeni de plastiklerdir. Kamu spotu: 1900'lerin başından beri üretilen tüm plastiklerin yalnızca %8'i geri dönüştürülmüştür. Ve plastik üretimi her geçen gün artmaktadır. Bahsettiğimiz şey sizin plastik pipet kullanmayı bırakmanızla çözülmeyecektir tabii ama bu da bir adımdır. (Duvar boyasında bile plastik varken). Ülkenizin üçüncü sınıf ülke kategorisinde görülüp istihdam ve döviz kaynağı geliştirdiği konusundaki yalanlara kanmak yerine plastik atık ithalatını engelletin. Çünkü bizim ülkemiz geri dönüşüm yapmıyor, imha ediyor. Doğada hiçbir şey yoktan var olmaz, vardan yok olmaz.

1 aralık 2022 22:01

7. Çok güzel bilgiler gelmiş teşekkürler öncelikle detaylıca açıklayan süslülere.

Beni şoke eden şey havadan bile plastik soluyor OLMAMIz oldu. Deriden emilip emilmediğini merak ediyordum ne yazık ki cevabını öğrendim.

Gün içinde ne kadar tek kullanımlık plastik tükettiğimizi düşününce hala bu noktada olduğumuza inanamıyorum. Şu noktadan da geriye dönüş olduğunu sanmıyorum çünkü tüketim toplumuyuz. Kendi adıma dikkat etmeye çalışıyorum satın almayarak vs fakat dışarıdan söylediğim yemekle bile bir sürü plastik kullanmış oluyorum ve bu durumdan hiç memnun değilim.

Kişisel çaba haricinde tek kullanımlık plastiklere kağıt karton alternatifler getirilmeli. Geri kalanları da dönüşüm için teşvik edilmeli Almanya'daki gibi.

1 aralık 2022 22:19

8. Evrimleşiriz o yönde

1 aralık 2022 23:45

9. Usta, mikro.

2 aralık 2022 00:21

10. Arkadaşlar mikrodalgada ısıttığınız yemekten evvel yediğiniz etin sütün balığın içinden zaten geliyor mikroplastik artık, hayvanın vücudundan geliyor baya, çok kanırtıp şeyapmayın yani.

2 aralık 2022 00:41