bir yıl içinde boşanan var mı?

buna ne sebep oldu? bir sene önce evlenen arkadaşımın boşandığını fark ettim ve hem şaşırdım hem üzüldüm. soramam da yani ama merak ettim bir senede ne oluyor da boşanılıyor yargılama değil merak anlatmak isteyen olursa

1. Sence herkesin boşanma nedeni bir olabilir mi? Kimbilir ne sorunu var. Herkesin farklı farklı dertleri var. Bilemezsin yani.

3 mart 02:36

2. Ben degil ama en yakin arkadasim bosandi. Onun izniyle yaziyorum.

Cok severek 2.5 yil iliskinin sonunda evlendiler. Esinin babasi 10 sene once vefat etmis. Adam anneme yakin oturalim annem yalniz dedigi icin arkadasim kirmadi ayni mahallede ev tuttular.

Daha balayindan hemen kaynana her gun evlerindeydi ama her gun. Ilk bir iki ay tum gun onlarda oturup gece uyumak icin kendi evine gidiyordu. Yani arkadasim isten eve geliyordu kadin da kapida.  Bir iki ay sonra geceleri de orada kalmaya basladi. Ayni mahallede oturuyorlar yuruyerek 3-5dk dakika bi mesafede yani evi yine de gitmiyor. Bazen arkadasimla esi tv izlerken gidip onlarin yataklarinda yatiyordu basim agriyor sizin yataga uzanayim sonra kalkip giderim diye sonra da tamamen orada uyumaya basladi ve tekrar ediyorum ciftin yataklarinda uyuyordu. Arkadasim esiyle defalarca konustu ama adam hicbir sey yapmadi.  Arkadasim da hic gelmesin demiyordu zaten ama gelip de yatagimizda uyumasin yani diyordu. Bunun asla duzelmeyecegini 1 yilin sonunda anladi duzelecek olsa duzelirdi dedi ve bosanmaya karar verdi. Cok uzucu bir hikaye benim icin

3 mart 02:38

3. Oha ya a2 böyle insanlar cidden var mı? Ne düşüncesiz ne kaba. Cidden böyle düşündükçe ebeveynler 2-3 çocuk sahibi olsun diyorum. Tek çocuk anne babasının yaşlılığında ömründen veriyor yani.

3 mart 02:42

4. Kadinin yaptigi baska seyler de var suslu ama arkadasim o kisimlari yazmami istemedigi icin yazmadim. Maalesef hala var boyle insanlar ve egitimsiz cahil bir kadin diye de dusunmezsin gordugunde. Evlenmeden anlayabilecegi bir sey hic degildi

3 mart 02:52

5. ben yine de bir noktada kendini belli edeceğini düşünüyorum a2. çok sevmek, çok karakterli beyefendi biri olmak ayrı, evlilik yürütebilecek olgunluğa erişebilmek ayrı. yaşla da ilgili değil bir noktada, aileden görmek, çevresinde yaşanılanlardan ders almak vb şekilde oturturlar ya da oturtamazlar bu eş/koca kumaşına sahip olup olmamayı. bir olay anlatırsın o olaya verdiği tepkiden bile anlarsın bu adamdan eş olmaz diye. adam oralı bile olmamış annesinin yaptığı sınır gaspına, gayet normal falan görmüştür hatta. bu kadar şuursuz bir adamın ilk vukuatı bu olamaz bence.

3 mart 03:17

6. Yakın sayılabilecek bir tanıdığım var. İleri yaşta, ilk evliliği. görücü usulü ile tanıştı. Adamın ailesi baş başa resmi nikahsız görüşmeye izin vermedi. Bunlar da mümkün mertebe tanıyıp evlendiler. Meğer adam şizofreni hastasıymış. Yüksek doz ilaç kullanıyormuş. Annesiyle de garip bir bağı var. İlla ki onay alacak. Onunla uyuyacak falan. 1 aylık evlilik süreçleri boşanmayla bitti

3 mart 04:40

7. birincisi boşanmak senin için üzülünülecek bir şey değil. çünkü olayın tarafı değilsin.

ikincisi insanların ilişkilerine neden böyle mercek ile bakıyorsunuz.

ilişki bu başlayabilir, bitebilir. millet sana soruyor mu önceki ilişkilerinin neden bittiğini.

çocuk olmayan evliliklerin sevgililiğin bitirilmesinden hiç bir farkı yok.

hayatınıza bakın, yolunuza bakın.

siz de yarın boşanmak zorunda kalabilirsiniz, emin olun o zaman en rahatsız olduğunuz konu dikkatli bakışlar olacak. yapmayın.

3 mart 09:18

8. Valla ne oluyorsa ilk senede oluyor asıl.

3 mart 09:44

9. benim bir erkek arkadaşım eşinden 1 yıl içinde boşandı. duyduğumuza göre kız evlilik hayatına adapte olamamış. öğlene kadar yatıyormuş ev işlerine hiç katkı vermiyormuş hepsi oğlana yıkılmış vb. bu hikaye bana çok garip gelmişti çünkü bahsettiğim arkadaşım gayet robert kolej mezunu seküler bir ailenin oğluydu yani evlenmeden önce hiç birlikte kalmamışlar mı, kızın ev işi yapmayı bilmediğini anlamamış mı anlamadım.

ikincisinde de bir arkadaşım (türk) ingilterede yaşıyordu. kendine türkiyeden sevgili yaptı. sonra evlendiler kız ingiltereye onun yanına taşındı. alışamamış kız ve türkiyeye geri dönmüş.

aslında çoğu evlilikte taraflar evlenmeden önce bir süre birlikte yaşasa evliliğin yürüyüp yürümeyeceği anlaşılır gibi geliyor bana ama şartlar el vermiyor tabii

3 mart 10:06

10. ya boşanmayı fazla abartıyor insanlar bence. insan nasıl sevgilisiyle anlaşamayıp ayrılıyorsa eşinden de boşanabilir bunda şaşıracak üzülecek bir şey yok bence. demek ki uyum sağlayamamışlar birbirlerine ve yol yakınken boşanmışlar işte. ne güzel birbirlerini yormak yıpratmak yerine yollarını ayırmışlar hala gençken.

3 mart 10:19