bireysel emeklilik kötü bir yatırım mı?

süslüler ben üniversite öğrencisiyim ve paramı değerlendirmek için ziraat bankasının gençler için olan bireysel emeklilik hesabından açtım. en önemli sebebi buraya düzenli para ödemem çünkü pek biriktiremiyorum, nasıl olsa param var gibi düşünüyorum. ya da bir sonraki ay bir şeye ihtiyacım oluyor biriktirdiğim parayı kullanıyorum, yani ben iyi olucağını düşündüm ama burda herkes bireysel emeklilik çok mantıksız diyor? kararsız kaldım çok.

1. benim de besim var ziraatten. gençler için olanı mı bilmiyorum ama altın hesabına ayda 200 lira birikiyor. belli bir seneden sonra çekebiliyorsun, yaşı doldurursan da maaşın oluyor. eğer yaptırdığın parayı çekemeseydin o zaman boşa gitmiş derdik ama şu an gitmiyor ki. belki daha iyi bir yatırım yöntemi vardır bilmiyorum ama şu an kötü gelmiyor bana. altın olunca da değeri de ölmüyor.

28 mayıs 2020 12:58

2. Bence vadeliye paranızı koysanız daha çok birikir. Çünkü belli bir sene paranı çekemiyorsun. Belli bi yaşta emekli maaşı alır gibi para alıyorsun. Toplu aldığında kesinti olabiliyor.

28 mayıs 2020 13:04

3. Babamla annemin besi var, hatta benim icin de yaptirmak istediler ancak yastan dolayi tavsiye edilmedi. Getirisinden memnunlar bizimkiler ama buyuk yasta insanlar icin daha iyi sanirim.

28 mayıs 2020 13:22

4. @anonim4 daha iyi alternatifler neler süslü