biri kilo aldım/çok kiloluyum diyince ne denir?

yakın bir arkadaşım 5-6 kilo aldığını ve vermek için ölüm diyetleri yaptığından bahsediyor ama ben içten bir şekilde kilonun ona yakışmadığını düşünmüyorum ve ne zaman bu konuyu açsa hayırr kilolu değilsin hayırr çok güzelsin diyip duruyorum. fakat bu söylediklerim de karşının sinirini bozuyor sanırım, nasıl bir tepki vermem gerekir? sadece derdini dinleyip yorum yapmayınca da garip hissediyorum, ne dersem daha iyi hisseder sizce?

1. yakın arkadaşlarımla aramızda geçen bu diyaloglar hep şöyledir:

+off çok yedim ya. -az ye o zaman kanki şişmişsindir.

-çok kilo aldim sanırım:/ +ödemdir ödem yine de az ye.

yakın arkadaşlık bence böyle bi şey yani alınmalı bozulmalı şeyler olmamalı ayrıca sırf iltifat almak için sürekli böyle söylüyosa çok sinir bozucu zaten iyi hissetmesi için uğraşmayın.

29 ağustos 2020 18:46

2. anon1 dediğiniz şey konuyu kapattığından bence de fena bi cevap değil ama birine yakın bile olsam az ye demek kaba geliyor, hem dışarıya yemeğe çıkmışken yemekten zevk alsın istiyorum az yesin değil

anon2 çok mantıklı dediğiniz yaptım da, ama her seferinde eskiden de böyle kilo verdiğini bi sorun olmadığını anlatıyor, gelecekte bi şey olur desem de takmıyor bence o yüzden pes ettim ben de

29 ağustos 2020 18:50

3. takmadığını söylemişsiniz ve kendi bildiğini okumaya devam ediyomuş yani ne yapabilirsiniz ki bu durumda? söylediğim kaba ama ben sıkılıp kesip atardım bu şekilde

29 ağustos 2020 18:52

4. Gerçekten kilo alan ve görüntüsünden memnun olmayan bir kadın, hemcinsine koz vermemek için bunu asla dile getirmez. bence görüntüsünden memnun fark edilmeye çalışıyor.

29 ağustos 2020 18:57

5. hayır kilolu değilsin hayır güzelsin biraz kötü hissettiriyor:/ yani kişi öyle olmadığını biliyor ve söylenince sahte yapmacık geliyor, niyetiniz öyle olmasa bile. ama şöyle ki kilom konusunda verilen cevaba bozulacaksam kimseye bir şey demem.

inatla söylüyorsa şey diyebilirsiniz, kilo aldığını söylemesen fark etmezdim, ödemdir şişmişsindir falan. ölüm diyeti zararları hakkında bir şeyler de denebilir.

29 ağustos 2020 19:04

6. Bence şu en iyisi " 5-6 kilo çok fazla degil zaten,kolayca sağlıklı bir şekilde verirsin. Bence vermesen de gayet hoş görünüyorsun ama senin daha zayıf olmak istediğini anlıyorum, zayıflayınca daha iyi gorunucegini düşünüyorsun o yüzden kilo ver tabii ama kafaya bu kadar takmana cidden gerek yok."

5-6 kilonun cidden fark yaratabilecek bir kilo olduğunu ama hem vermenin zor olmadığı hem de kafaya takip kötü hissedilmeyecek bir kilo olduğunu söyleyin.

Ben de kilo sorunu yaşıyorum, bence bu güzel bir yol.

Boyle güzelsin diyip geçince biraz rahatsız edici olabiliyor çünkü anlasilmadigini düşünüyor ya da motivasyonu düşüyor olabilir.

29 ağustos 2020 19:09

7. ikiniz de haklısınız:/ bu kadar fazla tekrar etmesin ve beni de yemek yediğim için suçlu hissettrmesin başka bi şey istemiyorum aslında övebilirm ahahahs

29 ağustos 2020 19:11

8. teşekkürler anon6 ben de güzelsin güzelsin diye geçiştirmenin pek ideal olmadığını düşünüyordum dediğiniz gibi verilir takılma demek daha iyi gibi

29 ağustos 2020 19:12

9. Bende kilo vermeye çalışıyorum çoğu kişi kilon normal hayır kilolu değilsin dese de ben şuan ki görüntümden mutsuzum fazlalıklarım beni mutsuz ediyor. Başkasına diyince hayıııırrrr kilon iyi sen kilo musunnnn demesi aşırı sinirimi bozuyor.

Onun yerine bana şu sporu diyeti yapabilirsin dese daha mutlu motive oluyorum.

29 ağustos 2020 19:29