bisiklet sürmek merdiven çıkmak gibi aktiviteler dize iyi mi gelir kötü mü ?

daha 23 yaşındayım. daha önce de kendi kendime lunge squat falan yaparken çok agrimisti dizlerim. bisiklet sürerken falan dizlerim zorlanıyor bazen iyi mi geliyor kötü mü anlamıyorum

1. Bisikletin boyu size uygun ayarlanmadıysa diziniz ağrır. Uygun boyda kullanmanız lazım. Seleye oturduğunuzda bacağınız pedaldayken yere doğru uzattığınızda bacağınız düz olmalı. Anlatabildim mi bilmiyorum.

26 ocak 2023 14:25

2. ağrı oluyosa dizlerinde bi sıkıntı olabilir ben 23 yaşındayım sol dizimde kireçlenme var, normal dışı yaptığım bi aktivite sol dizimi mahvederken sağda tık olmuyor

26 ocak 2023 14:34

3. Saydıklarının hepsi zararlı dizler için

26 ocak 2023 14:44

4. A1 bence yaniliyosun çünkü dizim agridiginda doktora gittiğimde egzersiz vermişti onlar da yaparken dizimi zorlayan egzersizlerdi. ben de acaba güçleniyor mu diye düşündüm

26 ocak 2023 14:47

5. Dizlere zararlı, yürümek de zararlı. Menisküs yırtığı olan biri olarak konuşuyorum, doktor bana max 20 dk yürüyeceksin sonra oturup dinlenmen lazım demişti. Her türlü aktivite yoruyor dizi. Direkt oradaki kasları güçlendirmeye yönelik hareketler yapmalısın diz sağlığın için, öyle her hareket olmaz. Dikkatli yap benim gibi 25 yaşında yırtma bir yerlerini :/

26 ocak 2023 14:48