bitlenmek

Süslüler acil yardım bitlendim sanırım zaten kafa derim aşırı kaşınıyordu bir haftadır dermatologta bişi yok dedi. Ya dermatologta nasıl görmez? Neyse bugün resmen elime geldi böcek... ne yapayım ne alayım ya of evdekilerede mi geçecek?

1. Bit şampuanı alın eczaneden ve banyoya girmeden önce sirkeli su ile saçınızı temizleyelin şampuanın yanında bit tarağı olur onla tarayın ve takibe alın sık sık kontrol edin kafanızı bu arada rengi beyaz gibi saydam olur çok geçmiş olsun

16 mart 2017 13:20

2. geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum. elinize gelen böceğin bit olduğuna emin misiniz? dermatolog nasıl görmez ya sirkesini görürdü en azından. paranit diye bir bit şampuanı var ondan alın. banyodan sonra sık dişli tarakla saçlarınızı tarayın.

16 mart 2017 13:22

3. Eğer böcek aşamasına geçtiyse, çok büyük ihtimalle evdekilere de bulaşmıştır. Eczaneden alacağınız şampuanla ve bit tarağıyla işinizi halledeceksiniz. Ben kurtulmak için 2-3 gün yapmıştım,paranoyak olmuştum. Çarşaflar ,yastak örtüleri,kıyafetleriniz,paltonuz her şeyiniz yıkamaya atılmalı evdeki.

16 mart 2017 13:25

4. Çok geçmiş olsun. Süslüler üstte zaten güzel bir şekilde anlatmış. Ben de ekstra olarak şunu demeye geldim. Yere beyaz bir havlu, çarşaf vs yayın geniş. Saçınızı da önünüze eğip sık aralığı olan tarakla enseden itibaren tarayın. Böcekler, sirkeler beyaz havluya düşecektir zaten. Sık sık yapın bunu. 15-20 dk tarayın mesela. Saçlarınız ıslakken saçınıza yapışabilir ama kuru saçta tutunamayarak düşeceklerdir. Bu arada bit ve sirke en fazla ense ve kulak arkasında oluyor. Geçmiş olsun şimdiden :(

16 mart 2017 13:32

5. Yok ya gerçekten görmedi bende analamadım inanılmaz kaşıntımda var dedim yağlanmadan olur dedi bugün saçımda gördüm böcek aldım öldürdüm baktım sonra internetten görsellere, bitmiş

16 mart 2017 13:32

6. kwellada bit şampuanıyla kurtulabilirsin geçen sene bana da kuaförden bit bulaşmıştı kafayı yiyordum az kalsın paranit şampuan kullandım önce benimkiler o kadar çoktu ki çok etki etmedi memnun kalmadım kweallada kullandım sonra saçımı boyadım boya da bitleri öldürüyormuş ,kweallada epey iyi 10 lira gibi bi fiyatı var,paranit epey pahalı ama memnun kalmadım dediğim gibi. hayatta en çok korktuğum şeylerden biriydi ve geçen sene başıma(!) geldi,umarım tez zamanda kurtulursunuz ,çok geçmiş olsun

16 mart 2017 17:47

7. kwellada bit şampuanıyla kurtulabilirsin geçen sene bana da kuaförden bit bulaşmıştı kafayı yiyordum az kalsın paranit şampuan kullandım önce benimkiler o kadar çoktu ki çok etki etmedi memnun kalmadım kweallada kullandım sonra saçımı boyadım boya da bitleri öldürüyormuş ,kweallada epey iyi 10 lira gibi bi fiyatı var,paranit epey pahalı ama memnun kalmadım dediğim gibi. hayatta en çok korktuğum şeylerden biriydi ve geçen sene başıma(!) geldi,umarım tez zamanda kurtulursunuz ,çok geçmiş olsun

16 mart 2017 17:47

8. Kivircik saçlı ve bitlenmis biri olarak çok uzun süre bitten arındırma calismalarimla karsinizdayim. Öncelikle tek tek ayirmaniz ve temizlemeniz gerek eğer fazlalasmislarsa. Oturduğunuz yere vs hiçbir şekilde başka bir canlı ile temas etmemesi gerek. Odamızdaki kıyafet vs her şeyi yıkayın, bitler canlılara temas etmediği sürece en fazla 3 gün yasayabilirlermis, uzak durmaya çalışın birkaç gün. Bende şampuanlar etkili olmadı maalesef. Gaz yağı ile çözüm sağladim. Gaz yağı ile saçimi tarayıp birkaç saat saçımda beklettim. Maalesef tek çözüm yolu bu oldu bende. Boyanin da etkisi var dediler, pek zannetmiyorum fakat. Bitler saç dibine değil saça yapışır, oturun annenizin önüne bulabildigi bit sirke vs saç dibinden kaç cm uzakta ona göre ortalama ne zaman bitlendiginizi hesaplayin, ona göre de daha etkili şeyler kullanın. Dibe yakınlar ise hemen sampuanlayin kisacasi, daha aşağılara inmislerse gaz yağı. Kolay gelsin :(

16 mart 2017 23:05

9. Kivircik saçlı ve bitlenmis biri olarak çok uzun süre bitten arındırma calismalarimla karsinizdayim. Öncelikle tek tek ayirmaniz ve temizlemeniz gerek eğer fazlalasmislarsa. Oturduğunuz yere vs hiçbir şekilde başka bir canlı ile temas etmemesi gerek. Odamızdaki kıyafet vs her şeyi yıkayın, bitler canlılara temas etmediği sürece en fazla 3 gün yasayabilirlermis, uzak durmaya çalışın birkaç gün. Bende şampuanlar etkili olmadı maalesef. Gaz yağı ile çözüm sağladim. Gaz yağı ile saçimi tarayıp birkaç saat saçımda beklettim. Maalesef tek çözüm yolu bu oldu bende. Boyanin da etkisi var dediler, pek zannetmiyorum fakat. Bitler saç dibine değil saça yapışır, oturun annenizin önüne bulabildigi bit sirke vs saç dibinden kaç cm uzakta ona göre ortalama ne zaman bitlendiginizi hesaplayin, ona göre de daha etkili şeyler kullanın. Dibe yakınlar ise hemen sampuanlayin kisacasi, daha aşağılara inmislerse gaz yağı. Kolay gelsin :(

16 mart 2017 23:05

10. çok teşekkür ederim ya bu şey ne kadar zormuş ya hiç bu kadar düşünmemiştim. en korktuğum şey idi başıma geldi. tek tek ayırma olayını hiç anlamadım kırma vs. aşırı küçükler ya. birde çok tipte değiller çünkü yaklaşık 3 haftadır kaşınıyordum salak gibi anladım bir şeyler olduğunu ama dermatolog onlar kepek demişti. gaz yağı nasıl oluyor ki zor mu uygulaması ? ne kadar sürede kurtulurumki 2 haftayı bulur mu daha mı fazla?

16 mart 2017 23:38