boşanıyorum kafam karışık yardım edin?

süslüler herkese merhaba. 1 yıllık evlilik sonrası boşanma kararı aldım. boşanma sebebimiz onun ailesine herşeyi anlatması ailesinin eşimin yanında bana hakaret etmesi ama eşimin sesini çıkarmaması. ve daha bir sürü şey var ama sonunda 1 yılı doldurdum anlaşmalıya gidebilirim. benim sorun ise şu. ben istanbulda 8 yıldır hemşireyim. ailem adanada. evlilik sebebiyle hastanemi değiştirdim çok rahat bir birimde çalışıyorum eğitimciyim. ancak boşanma sonrası burda kalmak istemiyorum. ne yapacağımı bilmiyorum. ailemin yanına dönersem ayrı eve çıkabilirim desteklerler. ancak hem imkanlar istanbul gibi değil hem de içimde sanki yenilgiye uğramışım ve dönmüşüm gibi bir hüzün olacak gibi. istanbulda kalsam bir seçenek eski hastaneme dönmek. orda çoğu kişiyi tanıyorum yakın arkadaşlarımın hepsi burda. ancak herkesi tanıdığım için ilk aylar sürekli soru sorup beni bunaltabilirler. ve eski hastanemden ayrılırken şükür ederek çıktım çünkü yönetimi çok çok kötü. şimdi onlara boyun eğip geri döneceğim. başka bir seçenekte istanbulda kalıp hiç bilmediğim bir hastanede çalışmak. bunu da yapabilirim ancak birden hayatımın 0dan değişmesini nasıl kaldırırım bilmiyorum. aslında güçlü bir karakterin ancak önümdeki günlerden deli gibi korkuyorum. ailemi çağırırım büyük ihtimalle annem yanımda kalıt destek olur. ama bilmiyorum süslüler. siz ne yapardınız. aklımda sürekli bu var planımı yapmak zorundayım. özellikle benim gibi boşanmış süslülerin cevaplarını bekliyorum. teşekkürler

1. çok rahat bir birimde çalışıyosan ayrılmak isteme sebebin ne boşandığının duyulması mı? nolacak anlaşamadık der kesip atarsın. rahat işyeri gökten yağmıyor ben olsam asla rahatımı bozmazdım. herkes çatır çatır boşanıyor kimsenin de umrunda değil

14 ağustos 2024 10:20

2. Neden iş değiştiresin ki? Biraz burada dene baktın zor oluyor istediğin şehre gidersin. Bence şimdiden önyargılı kararlar vermemelisin

14 ağustos 2024 10:25

3. Anon1 şöyle ki burda tek başımayım. Aşırı izole bir yerdeyim ve hiç sevmediğim bir ilçedeyim. Evlendiğimde de istememiştim.

14 ağustos 2024 10:25

4. Ss istanbul'da izole yerde yasamak istememeni anliyorum ama kiralar konusunda fikrin var mi? Yani karsilayabilecegin semtleri tespit edip is degistirmeyi de ona gore dusunmelisin. Ben olsam bir sure ailemin yanina donerdim. En azindan bildigim cevrede olurdum ama ailem, akrabalarim darlar beni diyorsan illa istanbul'da kalacaksan da maddi durumlar konusunda dikkatli olman lazim.

14 ağustos 2024 10:35

5. Ailene yakın ve sıfır bir şehir olarak Antalya'ya gitme şansın yok mu?

14 ağustos 2024 10:35

6. Teşekkür ederim cevaplar için.

Eşim evden çıkmıyor onun için zaten kendi düzenimi kurmam gerekecek. Ve bu hastanede kimseyi tanımıyorum merhabalaştığım 3 kişi var öyle diyeyim.

Ailemin yanına gidersem istediğim gibi yine yaşarım asla karışmazlar ama dediğim gibi liseden beri şehir dışırdayım ve sanki bi yenilgi gibi geri dönmüş olacağım.

Burda kiralaru biliyorum. 20-18 civarı ödeyebilirim. Adanada daha rahat yaşarım tabii ama burdaki gibi etkinlikler ortamım olmaz.

Kafam çok karışık

14 ağustos 2024 10:41

7. Anon5 onuda düşündüm sıfırdan bir şehre gitmeyi ama güvenli bir alan arıyorum galiba

14 ağustos 2024 10:42

8. süslü bence bir anda bu kadar fazla değişikliğe gitmeyin. boşandıktan sonra da en azından işinize devam edin uzun vadede düşünürsünüz. şimdi aklınız boşanmada, iş konusunda sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz. ben olsam işe aynen devam ederim taşınmam gerekiyorsa da işe yakın bir yere taşınırım, boşanma vs. bitince o süreci atlatınca iş ve şehir olayına odaklanırım. hiç acele etmeyin yani bunlar öyle kolay kararlar değil.

14 ağustos 2024 10:55

9. Ss ben de 1 sene icinde bosandim. Eski esim esyalari insan gibi bolusmeyip kafasina gore alip kactigi ve kira kontratini da evde oturmak ister miyim diye sormadan sonlandirdigi icin apar topar cikmam gerekti. O donem cok da yogun ve stresli bir bolumde calisiyordum ve maasim dusuktu. Aileme yakin, alisik oldugum semtte kendim ev tutmak istesem depozitosu, emlakcisi, kirasi, yeni esyalari, aidati, faturasi derken bosanmanin ustune bir de maddi yikim olacakti. Ben o parayi terapiye harcayip ailemin yanina tasinmayi uygun buldum. Hic acele etmeden once bosanma travmasini atlatmaya odaklandim. Biraz daha iyi hissetmeye baslayinca once isimi degistirdim, maasim artti. En son ev bulup kendi duzenimi kurdum. 2 senelik bir surecte oldu bunlar toplamda.

Eger rahat bir isim varsa bu donemde asla birakmazdim cunku insan ise guce de cok konsantre olamiyor bir sure en azindan. Ya ailemden birilerini cagirir ya ben giderdim. Evde bir basina oturdukca insana daha cok basiyor bir de bir anda her seyle tek basina ugrasmak da zor. Hayirlisiyla bosanma sonuclandiktan sonra bir sure kendimle ilgilenirdim ve en son is degistirme ve daha baska bir eve gecme konusunda aksiyon alirdim. Bu arada evli olmak bir basari bosanmak da bir basarisizlik degil. Siz hic bir konuda yenilmediniz. Adana'ya donersiniz donmezsiniz o ayri ama bu kafadan bir an once cikmaniz gerekiyor.

14 ağustos 2024 11:09

10. Canım benim bence de işe devam edip biraz sakinledikten sonra karar vermek en doğrusu. Bence adanaya dönme, antalya izmir ya da belki başka bi semtte istanbul olabilir. Önce bi gönlün dinlensin.

14 ağustos 2024 11:15