boşanmış ve çocuklu birileri var mı sorum size?

2 yaşında bir kızım var babasıyla ayrıyız. babası 3 günlüğüne ailesinin yanına götürmek istiyor. bir yandan bunun olması gerektiğini düşünüyorum, tek benim çocuğum değil ve benimde biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var ama diğer yandan ilk defa böyle bir ayrı kalma konusu beni korkutuyor. yemek seçer mi, uyuyabilir mi gibi çok fazla soru var kafamda. çocuğu olan anneler de beni anlayacaktır o yaşlarda çocuğunuzu anneanne/babanne vs bıraktınız mı birkaç günlüğüne de olsa. ne düşünüyorsun

1. O yaşta çocuk bence annesinden ayrı kalmamalı. 1 gece bile travmaya sebep olabilir çocuk terk edildiğini düşünebilir.

21 ağustos 2024 23:15

2. Ben de henüz erken olduğunu düşünüyorum Allah yardım etsin zor bir durum süslü ama bu tarz şeyler için şöyle 6 7 yaşı beklemek lazım. Çocuğun anneyle olan ilişkisi zarar görebilir

21 ağustos 2024 23:22

3. Ya benim çocuğum 2den de küçük o yüzden kendime göre yorum yapmadım ama eşimin ablasının oğlu var 7 yaşında. İlk kez bu sene ben dedemlerde kalmak istiyorum vs demeye başladı. Kaldığında da keyifle kalıyor. Çocuğun kendi rıza göstermesi ve ne yaptığını tam olarak anlaması o yaşlara tekabül ediyor sanırım diye konuştum. Biraz da kendimden hatırlıyorum 4 5 yaşlarındayken dayınlarda kalcam diye tutturup gece annemi özledim diye ağladığım olurdu gecenin bir yarısı eve götürürlerdi beni geri. Yukarıda da yazıldığı gibi terkedilmiş hissederdim kendimi. 2 erken bence

21 ağustos 2024 23:38

4. Ben olsam yalnız bırakmazdım süslü. Ben de bir anneyim, çocuk o yaşlarda ana kuzusu oluyor daha. :( en azından gün içinde birlikte takılabilirler ama akşam çocuğumu alırdım yanıma. Tabii ki  Eşiniz ve eşinizin ailesinin de çocuğu görmesi, vakit geçirmesi hakkı. Buyüzden bi çocuk psikoloğu ile ön görüşme yapın. Her ne kadar ben böyle düşünsem de bir çocuk psikoloğu size ayrı sorular yönelterek çocukla oyun şeklinde vakit geçirerek en doğru yanıtı verecektir diye düşünüyorum.

21 ağustos 2024 23:39

5. Sürekli seninle yaşayan dolayısıyla baba tarafını pek de sık görmemiş 2 yaşındaki çocuk birden anneden alınıp öyle valiz gibi oradan oraya taşınmaz kardeşim çocuk psikolojisi diye bir şey var. 3 gün sana bana göre belki kısa ama o yavrucak için uzun bir süre daha kendini bile ifade edemeyen altı bezli çocuğumu babasıyla da olsa göndermem. Çok iyi insanlar olabilir çocuğa çok severek bakacak olabilirler konumuz bu değil.

22 ağustos 2024 00:43

6. Babasında yatılı kalıyor mu, ona alışkın mı, ya da senden ayrı kalıp uyumaya alışkın mı? Bunlar evetse bile 3 gün olduğu için uzun gibi, tek gece olsa bir derece belki idare eder. Çocuğunu en iyi sen tanırsın ss ama 2 yaş küçük gibi. 3-4 olsa ve kendi fikrini isteğini belirtecek yaşta olsa belki daha kolay olabilir

22 ağustos 2024 00:46

7. Ablam 1 tane çocuğun var zaten bir çocuk psikiyatristi ile konuşsan fakir kalmazsın bence.

22 ağustos 2024 07:26

8. Herkes atıp tutmuş yeğenim 20 aylık babasında 3 gün kaldığı bile oldu. ablam terapistine danıştı ve terapist eğer çocuk huzursuzluk çıkarmıyorsa kalmasında problem yok, her çocuk farklıdır gözlemleyin dedi.

22 ağustos 2024 07:43

9. Süslü anne değilim ama adını anmak istemediğim durumlar en çok aile, akraba vb'den oluyor:( Amcadır, odur, budur:( yatılı ve yalnız bırakmayın iyice büyüyüne kadar:(

22 ağustos 2024 12:31

10. Bence de torun gormek isteyen size gelsin