bu devirde 150 gram altin çok mu?

süslüler ben öğretmenlik mezunuyum 24 yaşındayım, evlenmeyi düşündüğüm kişi de 25 yaşında fakat lise mezunu bile değil. yani lise ve üniversiteyi açıköğretimden okudu. son zam öncesi maaşı asgari ücretin bir buçuk iki katıydı fakat artık asgari ücretle ayni. babası memur. aileye yaklaşık 15 bin giriyor bir ayda ama birazcık kalabalıklar. sorum şu, ailelerimiz geleneksel ve mihr olarak 150 gram altın istedik. sizce ailesinin şartlarında ve ilişkimiz dinamiğinde bu miktar az mı fazla mı? yorumlarınızı bekliyorum bu konuda dertleşmeye ihtiyacım var

1. Evet eminim. Size daha ciddi sorunlarımız olup olmadığını sormadim. Yakın zamanda benzer aile yapısına sahip benzer adetleri uygulayanların deneyimini sordum. Teşekkürler.

24 aralık 2021 19:31

2. Geleneksel para istemek derken? Ne bu başlık parası mı?

24 aralık 2021 19:31

3. Açıköğretim ve örgün öğretim denk değildir. Cümlelerim gayet açık ve amaca uygun. Siz anlamayı, anlamıyorsaniz bir daha düşünmeyi deneyebilirsiniz.

24 aralık 2021 19:33

4. Bilmiyorum süslü yani insan sevdiği insana bu kadar altın istiyorum dememeli. Böyle şeyler evlilik için olumsuz adımlar oluyor. Benimde evlilik yolunda giden bir ilişkim var ama ne ben ne de ailem böyle bir şey demez. Bütçeleri ne kadarsa o yapılır. Belki üç belki on üç bilezik olur bu bilemem ama tamamen onların hallerine bırakırım.

24 aralık 2021 19:36

5. 150 gr altın çok tabikii. Ben istemedim zaten öyle bi adet de yok bizde. Eşimin ailesinin kendi içlerinden gelerek 15gr 10 bilezik takmışlardı. Düğünden sonra onları bozdurup üzerine de biraz koyup araba aldım. İçinden gelip hediye etmesi okey çünkü yeni evli çiftlerin sermayeye ihtiyacı oluyor ev, araba vs peşinatı gibi ama istemek ucuz bir davranış. Hani siz nasıl istiyorsanız öyle yapın deseniz bile olurdu ama direkt istemek kötü geldi kulağıma.

24 aralık 2021 19:37

6. Soru troll kızlar da Mihr ne ya mehirdir onun adı öğren de gel sonra aşiretine dön sana başka birini bulsunlar allahın kekoları sizi ajsjdjdkf 150 gr altın istedik diyor ya aç gözlü satılık troll seni daha yaratıcı hikayeler yaz bir dahakine olmamış bu otur sıfır.

24 aralık 2021 19:38

7. Altın karşılığı satılmak... Miktarı da Süslüye danışmak... TL alın da, kur korumalı TL vadeli yaparsınız.

24 aralık 2021 19:40

8. Ben kendi adıma karşı taraftan miktar belirleyerek bir şey talep etmeyi görgüsüzlük olarak görüyorum.gelenekçi insanlarsa az çok ne takılması gerektiğini bilirler zaten.pazarlık eder gibi 150 gram altın demek falan hoş değil.

24 aralık 2021 20:08

9. 150 az 500 gram olsun üniversite mezunu bu kadar vizyonerrrrrr bir ogretmene:d

24 aralık 2021 20:09

10. Öğretmenlik mezunuyum diyip öğretmenim demediğine göre çalışmıyorsun. Çalışmayan birine göre fazla iddialı cümleler kurmuşsun

24 aralık 2021 20:10