bu doğru mu? hiç kız kardeşi veya ablası olmayan erkekler red flag deniyor?

sitede hep böyle bir bakış açısına denk geliyorum. gerçeklik payı var mı, sizin tecrübeleriniz nedir? bir erkek tanıyordum mesela, ailesinde hiç kız çocuk yok (çekirdek ailesindeki tek kadın, annesi. tamamen erkek kardeşler var yani) ve ayı gibi davranıyordu bana. peki hep mi böyledir sizce?

1. hep böyledir diyemeyiz de etkisi olduğu gerçeği yadsınamaz. yetişme, büyüme çağında ablasıyla/kız kardeşiyle yakın iletişimi olan erkekler genel olarak daha anlayışlı, düşünceli, terbiyeli oluyor ve kadınlara karşı düşmanca tavırları olmuyor bence. hep böyle diyemem ama genellikle böyle denk geldi. bir örneği de erkek kardeşim. çok yakındık hep aramız iyiydi. bahsettiğim özelliklerde o da.

19 eylül 2024 09:15

2. Keşke kocamın da kız kardeşi olmasaydı hshdjs.

19 eylül 2024 09:27

3. Evet red flag değil direkt ama kız kardeşi olup iyi yetiştirileni 100 km önden anlıyorsunuz. Kadınlara bakış açıları daha farklı oluyor. Ben beni gerçekten sevdiğini bildiğim biriyle beraberim bi erkek kardeşi var kendinden 10 yaş küçük. O bence kadına nasıl davranılır bilmiyor. Bazı durumlarda saçmalayabiliyor. Çünkü empati yapabileceği bir kardeşi yok. Ama diğer türlüsünde gayet anlayışlı falan oluyorlar. Çok korele bi düşünce ama red flag çok güçlü bi kelime istisnaları da var.

19 eylül 2024 09:29

4. bu sitede a3 gibi dusunen daha fazla

19 eylül 2024 09:32

5. Kız kardeşi olmasına çok aldanmamak lazım bence, domuz karakterli adamı abla kardeş beşer tane de olsa düzeltmez

19 eylül 2024 09:44

6.  kız kardeşine kötü davranan, hayatı zehir eden, her şeyine karışan abiler yok sanki saçma sapan bi fikir bence

19 eylül 2024 10:25

7. Alakası yok ya. Kendi ablasını kız kardeşini övüp sevgilisini eleştirip duran erkekler de var.

19 eylül 2024 11:01

8. Hiç yakın arkadaş olarak kız arkadaşı olmayan erkek red flag evet. Ama kız kardeş ve abla için böyle bir şey hiç duymadım.

Kişisel gözlemim kız kardeşi bilmem ama ablası olanların kadınları daha rahat anlayabildiği yönünde. Tabii bu da garantilemiyor. Kız kardeşine ablasına dünyayı dar edenler de var yani. Ya da tek çocuk olup çok düzgün olanlar.

19 eylül 2024 11:12

9. erkeğin kadına nasıl davranacağını tamamen annesi belirliyor arkadaşlar. evinde babası annesine nasıl davranıyorsa, annenin evdeki konumu her neyse o adam da bir gün hayatındaki kadına aynen öyle davranıyor, hayatındaki kadından tam olarak o konumu bekliyor.

kız kardeş abla falan bilmem de annesi çalışan erkekle annesi çalışmayan erkeğin kadına bakış açısı arasında 50 yıl falan var, onu biliyorum

19 eylül 2024 11:30

10. a10, bu teoriden ne zaman vazgececeksiniz tahminen? hem baba anneye nasıl davranıyorsa diyorsun hem de anne belirler diyorsun. ya hu bu erkekler nasıl oluyor da her konuda sorumluluğu kadınların sırtına bırakabiliyor ve onları suçlu çıkarıyor? siz de onların görüşlerini çok doğruymuş gibi kabulleniyorsunuz. annelerin söz hakkına sahip olduğu kaç aile vardır ülkemizde? özellikle de geçmiş kuşaklarda? erkekler/babalar bu kadınları himayesi altına alıp sindirmiyor mu? o zaman nasıl anne belirliyor oğlunun ne mal olacağını, babanın neden hiç etkisi yok? asıl babasının annesine davranışı o çocuğu etkiliyor çünkü rol modeli anne değil baba. bu kadar basit ve bariz bir şeyi nasıl göremiyorsunuz?

19 eylül 2024 12:14