bu kadar çok gezme hevesinde olmak normal mi anormal mi süslüler ?

4 ay önce yurtdışına gittim gezdim geldim. şimdi bakıyorum sanki hiç tatile gitmemişim gibi yine yurtdışına tatile gitmek istiyorum. devamlı para biriktirmek için kendimi kasıyorum. bu kadar çok kafaya takmak normal mi süslüler? çevremdeki arkadaşlarım üç ayda bir bir yerlere gidiyor. o kadar maddi durumum da yok açıkçası. çok kafaya takıyorum artık hem kazancım çok iyi değil hem de çok gezemiyorum diye.

1. Süslü ben de biraz böyleyim geçen yıl erasmus yaptım derslere girmedim gezicem diye bütün avrupayı gezdim. Sonra eve dönünce hiç gitmemişim gibi hissettim. Bence şu an yurtdışı tatili lüks eşya muamelesi görüyor alıp hemen tüketilecek gibi. Bir tane eski arkadaşım var yemiyor içmiyor yani gerçekten dışarıda bir kahve bile almıyor sabah akşam bilet kovalıyor yurtdışı tatili için. Özellikle yilbasi zamani bogazima bogazima avrupa postlari sokuluyor gibi hissettim

3 şubat 2024 23:57

2. gezmek pahalı objelere sahip olmak gibi fetiş bir şey artık, çünkü ülkede hayvan gibi fakirlik var. alt metni "param var bakın ne kadar geziyorum ve eğleniyorum." yani öyle kültür görmek, yemekler denemek, müzeleri ziyaret etmek değil. sen öylesin demiyorum seni tanımıyorum ama genel bu. kıçında donu olmadığı halde barcelona'd geçirdiği 5 günü için çektiği krediyi bir yıl boyunca ödeyenler var. bugün tüm sosyal medya erişime kapansa böyle bir fetiş de kalmaz çünkü gösteremedikten sonra gezmenin bir anlamı yok çoğu kişi için :d

4 şubat 2024 02:11

3. Evet süslüler ben de bundan bahsediyorum. Kendim borçla gezmiyorum. Biriktirip geziyorum. Ama bakıyorum herkes senede üç dört yere gidiyor. Ben bir yere gidebiliyorum. Oraya gidince de ama tam para harcıyorum ne yapmak istiyorsam yapıyorum. Ama böyle devamlı gezenleri görünce açıkçası moralim bozuluyor. Ben mi fakirim düşüncesine giriyorum

4 şubat 2024 10:50