bu yapılan terbiyesizliğe nasıl davranmalıyım?
belli bir yaştan sonra artık kimseyi pek takmıyorum. susup köşemde işime bakıyorum. bir yakınımla part time kısa süreli bir işe gidiyoruz. buna haber veren kişi her şeyi ben bilirim ben işte grubun lideriyim ben çözüyorum havalarında. geçtiğimiz hafta bu davranışlarına tepki gösterdim. ben orada biriyle konuşuyorum aaa yine anlatacak olaylarla hikayesi var diyor. doğduğumuz günden beri yaşamın döngüsü içerisindeyiz. bahsettiğim kişi 40 yaşında bekar annesiyle oturup çay kahve içen sosyalleşmeyen ama çene yapan bir kimse. çalışırken sürekli üzerimde baskı kurmaya çalıştılar. müsade etmedim. yakınımda aynı şekilde davrandı. sert bir şekilde tepkimi gösterdim.geçtiğimiz cuma günü iş ara verdi. yarın başlayacağı belliydi ama nerde olacağı belli değildi. bu beni aradı. eeee canım biz gidiyoruz aynı grupla x kişi biliyorsun şu işi yapıyor şunlarda geliyor. birkaç sadece ben yokum. :) bu işi bu üstünlük kurmaya çalışan kişiye benimde tanıdığım biri söylediği için aile bireylerimden tanıyan kişiyi araya soktum. dedim böyle bir haksızlık yaşıyorum. ikimizde aynı parayı alıyoruz ama üstünlük kurmaya çalışıp benim gelmeme engel oluyor: çünkü yetkili kişiyle konuşmuş. adam iş yerinden başkasıyla konuştu. haber verdi. git kimseyle uğraşma ne yaparlarsa yapsınlar falan dedi. sen işine bak ekmeğini kazan gel dedi. ben de zaten bu yüzden o gün olayı büyütmemişsin. şimdi yarın sizce nasıl davranmalıyım? mesela her zaman oturduğum yere mi oturayım? sabah grupça gidiyorduk. sabah tanıdığımı arayıp ben de ortak konumda görüşürüz mü diyeyim yoksa direk iş yerine mi gideyim? bu arada iş yerinden çıkarken çalışanlardan biriyle denk geldim. biz projeye devam edersek gelir misin? dedi. işin var mı diye sordu. o kıza yetkili kişi çalışıyor demese gelip bu soracağını sanmam. geçen hafta bir grup geldi. iş yapamadılar 1 saat sonra göndermişler mesela. bir de konuşma esnasında diğer grup yetkili kişinin yerine gelen kişiyle ağız dalaşına girdi. onlar gelmiyormuş çıkartmışlar dedi:) yarın gidince o kadar eminim ki onlarda gelecekler. çünkü geçen hafta bir gün gitmediğimde benzer şey oldu. ertesi sabah hadi gidiyoruz diye arandım. biraz baştan sondan oldu ama üzerime oynanırken nasıl davranayım sizlerden akıl istiyorum. teşekkürler.