buzdolabı önerisi arçelik,bosch vs.?

kızlar merhaba , bu hafta sonu nişanlımın ailesiyle beyaz eşya bakmaya gideceğiz. genelde bosch ve arçelik üzerine düşünüyorum. sizin tecrübeleriniz nelerdir, neye dikkat edilmelidir? cevaplarınız için şimdiden kocaman teşekkürler <3

1. Süslüm benim duyduğum kararıyla bosch siemens ithal ürünler olduğu için tek tek arızalansa da parça fiyatları çok yüksek oluyormuş. Arçelik Bekoda ise servis çok iyiymiş .biz ekimde yüzde 15 zam geleceğini duyunca geçen hafta her yeri araştırdık ve hepsini Samsungdan aldık.hepsi de içime sindi.teknosa media bimeks kapanmış media markt ise şu an sadece teşhir ürünü satıyo o yüzden mecbur hepsini tek marka bayiden aldık biz.aslında en iyisi hepsini farklı markalardan uygun fiyata almak olurdu. Evimizde Samsung çamaşır menkıbesi var memnunuz buzdolabına da bayıldık umarım performansı da iyi olur. Bu arada çok mutlu ol inşallah süslüm♥️

1 ekim 2018 02:30

2. 2. anonim saat 00.00 da boschta kdn64vl21n kodlu buzdolabı 4.267 tl iken 00.01 de 4.509 tl oldu :)

Rica etsem kodunu bulabiliyorsanız araştırabilirmiyim , yani ben tek tek yorumları okuyup ona göre ilerlemek istiyorum :)

1 ekim 2018 02:34

3. Neden anınim yazdım bilmiyorum :) samsung bayiden bir liste oluşturmuştuk bulursam ekleyeyim görsel hem kodlar yazıyor hem de fiyatları

1 ekim 2018 02:53

4. https://i.hizliresim.com/pnLkjJ.jpg

Liste böyle süslü

Ben ocağı sonradan biraz pahalı buldum ve 300 tl daha uygun olanını seçtim. Ve toplamda hepsini 11.300 e kredi kartına taksit yaptık biraz pazarlıkla iyi bi yere geldi diye düşünüyorum umarım işine yarar .

Geçen ay herkesten ekimde zam olcak diye duymuştum pek inanmasam da aldım iyi olmuş aslında.

Bir de benim eniştembeyaz eşya servisi işletiyor.bize spotçulardan temiz ürünler bulabileceğimizi söylemişti.onar da aynı şekilde garantili paketli oluyomuş fakat oralarda satıcı zatenn ürünü satın almış olduğu için elden çıkartmak amaçlı uygun fiyata bırakıyormuş öyle söyledi belki düşünürsen bakabilirsin :)

1 ekim 2018 02:58

5. İki markadan da çokça ürün kullanan biri olarak ( hem ailemin evi hem kendi evim) kesinlikle Bosch.arçeliik çok bozdu özellikle servis açısından.biz değiştirdiğimiz ürünleri artık bosch alıyoruz.buzdolabımız bosch mesela 5 yıldır hiç problem yaşamadık.

1 ekim 2018 04:28

6. 5 yılı aşkın bir süredir bu sektörde, buzdolabı tasarımı üzerine çalışıyorum. Benchmarking de çok sık başvurduğumuz bir yol olduğundan rakipleri de iyi bilirim. Eğer aklınızdaki marka modelleri verirseniz yorum yapabilirim. Ya da siz ihtiyaçlarınızı söyleyin, ben ona uygun ürün önereyim. İhtyaç dediğim de: mutfağınızı düşündüğünüzde genişlik, derinlik ve yükseklik bilgisi en başta, ankastre ise mutfağınız onu belirtirsiniz, özel built-in modeller önerebilirim. Soğutma sistemi nasıl olsun? No frost artık geride kalmış bir teknoloji mesela. Ama dediğim gibi, beklentinize göre ürün önermek gerekir size. Sonra başka teknolojik unsurlar ister misiniz? Sterilizasyon sağlayan özellikler gibi. Aydınlatması nasıl olsun led? Lamba? Bayiide mutlaka inceleyin, tavandan aydınlatma mı gövdenin yanlarından aydınlatma mı işinize geliyor? Enerji sınıfı yine önemli ama orada da pazarlama argümanına kurban giden ve tüketiciyi yanıltan unsurlar var. Örneğin a+++ artı %15 daha tasarruflu denir, bin liraya yakın fazladan para verirsiniz ancak yıllık elektrik faturanıza 50 lira indirim yansır. Dolayısıyla mantıklı bir seçim yapmış olmazsınız gibi. Örnek bu arada çok afaki, karşılaştırmalı ürün verirseniz bana daha kolay yorum yapabilirim ;)

Bireysel tecrübelerle yapılan yorumları dikkate almamanızı öneririm, şu marka çok iyi ya da şu marka çok leş filan gibi öneriler sizi yanıltır.

1 ekim 2018 08:56

7. merhaba, öncelikle hayırlı olsun..

marka olarak bizim evde genel olarak her markadan ürün var neredeyse.. eskiden arçelikler efsane mükemmeldi, bekolar da öyle, tabi alman-türk bişeyler bişeyler oluyormuş ve dayanıklı yapılıyormuş ama şimdi sirkülasyon olsun diye özellikle bozulmaya programları yapılıyor makinalar, bu bilinçli yapılan ve artık normal olan bişey bazı teknisyenlerin dediğine göre.. büyüklerimiz de farkındadırlar zaten bunun..

marka tavsiyesi olarak kesinlikle ve kesinlikle donanımhaber forumunu okuyun derim ben hep öyle yaptım. orada hem deneyenler hem teknik olarak işten anlayanlar yorumlamış..

benim fikrim, keşke çok paramız olsa da herşeyi miele, gaggenau alabilsek ahh ah..

buzdolabında samsungda sıkıntı yaşamıştık, beko ise efsaneydi, şimdi ise bosch var şuanda memnunuz.. ama elektrolux, aeg gibi markaları da öneririm. yalnız abillerin söylediği ve benim de verebileceğim en en en ennn büyük tavsiye, şu ek garanti yapıyolar ya bi ücret karşılığı, onu kesin yaptırın demşti bu işi yapan bi tanıdıklar bize, biz de öyle yaptık. çünkü dediğim gibi belli zamanda bozulmaya programlanıyorlar sonra hooop garanti bitiyo makina cortluyo ve garantisiz tamire para döküyoruz bu da piyasanın oyunu.. oyüzden ek süreyi satın alınca oluşabilecek her durumda sizin umrunuz olmaz, onlar ilgilenip çözmek zorunda kalırlar.. garanti uzatmak iyiir yani. gerisi de şans artık..güle güle kullanın.

1 ekim 2018 13:37