c vitamini ve oksitlenme sorunu?

arkadaşlar selam, çok yağlı gözenekli ve buğday tonlarda cildim var. bu güne kadar abartmıyorum onlarca farklı c vitamini serumu denedim, purito'sundan herbaderm'e, ordinary'den missha'ya...piyasadakilerin çoğu diyebilirim hatta diy versiyonunu bile denedim evde. istisnasız hepsinde oksitlenme dedikleri (bilmediğim dönemde siyah nokta sanıp sebebini aradığım) durum oluyor. sabah temizlenmiş cildime uyguluyorum ve güneş kremsiz çıkmıyorum, güneş kremi olarak da farklı kombinasyonlarla denedim serumları belki aralarındaki reaksiyondandır diye ama değişmiyor, sanırım sorun cildimde ve bunu nasıl önleyebilirim sizce? böyle bir içerikten mahrum kalmak istemiyorum ki lekelerimde bariz açılma oldu bazılarından sonra, siz neler yapıyorsunuz var mı benim kadar okside olan acaba

1. C vitamini serumuyla ilgili hiç bilgim yok fakat acaba sürdükten sonra hiç güneşe çıkmamanız mı gerekiyor acaba? Bir de öyle deneyin derim ben süslü

7 nisan 2021 11:42

2. c vitamininizin kalitesine ve durumuna dikkat edin. Genelde l-askorbik asit içeren ürünler çabuk bozulur ve özelliklerini yitirir. 4-5 aya kalmadan bir ürünü bitirin. buzdolabında muhafaza edin. Sorun oksitlenmeden kaynaklı siyah noktaysa, ürününüzü korumak bu şekilde yardımcı olabilir. Ama yağ filementleriniz varsa yapacağınız şey kesinlikle salisilik asit ve fiddy metodu. Sorunu sadece c vitamini ile çözmek yerine salisilik asit ve niacinamide gibi içerikleri de rutininize katabilirsiniz.

7 nisan 2021 12:04

3. A3 ürünleri açıp ilk kullanmaya başladığımda da aynı şişe biterken de, sorun serumu yüzümde oksidasyon yaratması, şöyle ki tenimde turunculaşma koyulaşma olmuyor zaten güneş kremi, kapatıcı olduğu için gün içinde yaşadığım bir sorun değil, akşam yüzümü temizliyorum (5-6 aydır çift aşama yapıyorum) ama hiç siyah noktam olmayan yerdeki gözeneklerim bile minik minik simsiyah dolmuş (filament şeklinde A2 arkadaşın dediği gibi) fiddy metodunu burda önerilen ürünlerle farklı farklı denedim ama ben de etki etmedi onun yerine aha/bha jel ve tonik kullanıyorum akşamları ama hafifletmem bile bir hafta 10günü buluyor o da sabahları c vitaminini atlamam şartıyla. Çok övülüp hayal kırıklığı yaratanları abim, yengem ve en yakın arkadaşımda da deniyorum, ağır gelip kızarartmadıkça kimse de oksitlenme yok abimin duşta kimyasal gören suratında bile yok yani

7 nisan 2021 12:58