camasir makinesini nasil temizleyebilirim?

esyali ev kiraladim ve camasir makinesi berbat durumda. icindeki lastiklari, kapagini, kazanini elimden geldigince sildim ama yeterli olacagini sanmiyorum. limon tuzu, sirke veya karbonat ile temizlemeyi onermisler fakat suan cikip market arayacak bunlari alacak durumda degilim. deterjan koyup icinde camasir yokken bos calistirsam olur mu? 90 derecede? temizlik malzemesi olarak sadece cif, sivi bulasik deterjani ve camasir deterjani var suan evde.

1. diğerlerini bilmiyorum ama annem çamaşır suyu döküp temizliyordu. sizde yoksa komşulardan mı rica etseniz?

16 ekim 2021 15:21

2. suslu yurtdisindayim :(

16 ekim 2021 15:23

3. Süslü elindekilerden en uygunu çamaşır deterjanı. Cif falan koyma sakın. En uzun ve en sıcak programda yıka. İlk fırsatta da çamaşır makinası temizleme sıvılarından al her markette var, bi de onla yıkarsın tamam. Lastiği zaten sildim demişsin, yıkama bitince hemen bi daha sil lastiğin iç kısımlarını, sıcakta iyice yumuşamış olur kirler zaten, kalan varsa çıkar rahatça.

16 ekim 2021 15:26

4. tesekkur ederim suslucum dedigin gibi yapiyorum hemen <3

16 ekim 2021 15:27

5. makine temizleyiciler var satılan onlardan alıp makine boşken en yüksek ısıda çalıştır makineyi onu bulamazsan elma sirkesi koy deterjan gözüne aynı işlemi onunla yap ama çamaşır suyu cif limon tozu falan olmaz. lastiğin iç kısmında en çok kir birikir oraları iyice sil.

16 ekim 2021 15:41

6. Marc'ın çamaşır makinesi temizleyicisi var ben çok memnun kaldım